کشورهای غربی بزرگترین تحریمها علیه روسیه را تصویب کردند
تحریم تزارها
«آغاز مرحله جدید بزرگترین رویارویی غرب و روسیه بعد از دوران جنگ سرد» تعبیری است که رویترز درباره تحریمهای جدید کشورهای غربی علیه روسیه بهکار میبرد.
«آغاز مرحله جدید بزرگترین رویارویی غرب و روسیه بعد از دوران جنگ سرد» تعبیری است که رویترز درباره تحریمهای جدید کشورهای غربی علیه روسیه بهکار میبرد. این تحریمها که بعد از مناقشات اوکراین و سرنگونی هواپیمای مالزیایی در اثر شلیک موشک به اوج خود رسیدند، در نوع خود بیسابقه به شمار میروند و تحلیلگران آنها را با تحریمهای ایران مقایسه میکنند. تحریمهای جدید، در پی کنفرانس تلفنی میان باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، فرانسوا اولاند رئیسجمهور فرانسه، دیوید کامرون نخستوزیر انگلستان و ماتئو رنزی نخستوزیر ایتالیا وضع شدهاند. رویترز حمایت اتحادیه اروپا توسط آمریکا را حربه بزرگ این کشور میداند، چراکه حجم مبادلات این اتحادیه با روسیه 10 برابر آمریکاست و جلب نظر کشورهای عضو آن، میتواند تاثیر بسزایی در موفقیت تحریمها داشته باشد.
در دور جدید تحریمها، آمریکا سه موسسه اقتصادی شامل بانک مسکو، بانک کشاورزی روسیه و VTB Bank و یک موسسه فعال در زمینه تسلیحات نظامی یعنی United Shipbuilding Corporation را تحت تحریم قرار داده است. اتحادیه اروپا نیز ضمن تحریم پنج بانک دولتی روسیه، در زمینه تسلیحات نظامی و فروش تجهیزات دارای کاربری دوگانه نظامی و غیرنظامی، محدودیتهایی وضع کرده است. نخستین تحریمها در ماه مارس امسال و در پی فرمان اجرایی باراک اوباما صورت گرفت. در آن زمان، رئیسجمهور آمریکا سه فرمان اجرایی را صادر کرد. این فرمانها، دپارتمان خزانهداری را موظف میکرد افراد خاص و کل بخشهای اقتصادی روسیه، از جمله خدمات مالی، انرژی، معادن و فلزات، مهندسی و دفاع را تحریم کند. بر اساس فرمان اجرایی شماره 13660 در 6 مارس که وقایع اوکراین را تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا عنوان میکرد، اموال برخی مقامات ارشد اوکراین بلوکه و مبادلات با آنها منع میشد. در 16 مارس با توجه به حضور نیروهای روسیه در کریمه که تهدیدی برای امنیت، ثبات و یکپارچگی مرزی اوکراین تلقی میشد، با صدور فرمان اجرایی 13661 تحریمهای جدیدی علیه روسیه وضع شد. در فرمان اجرایی 13662 در 20
مارس نیز رئیسجمهور آمریکا تحریمهایی را علیه بخشهای خدمات مالی، انرژی، معادن و فلزات، مهندسی و دفاعی روسیه وضع کرد. متعاقب این فرمانهای اجرایی، دپارتمان خزانهداری آمریکا نیز فهرست افراد و شرکتهای مرتبط را اعلام میکرد. همزمان با آمریکا، اتحادیه اروپا نیز تحریمها علیه روسیه را گسترش میداد. در 17 مارس و در 21 مارس، 12 مقام دیگر تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار گرفتند. اما بزرگترین گام در تحریم روسیه پیش از اقدام مشترک اخیر، در روز 16 ژوئیه برداشته شد؛ زمانی که دپارتمان خزانهداری آمریکا اعلانی در زمینه فعالیت در بخشهای خدمات مالی، انرژی، تسلیحات نظامی و نیز ناقضان حاکمیت ملی اوکراین صورت داد. دو موسسه مالی مشمول تحریم شدند: گازپرومبانک، سومین بانک بزرگ روسیه و بازوی مالی گازپروم و نیز VEB، بانکی که ریشه تشکیل آن به سال 1922 بازمیگردد. نواتک، دومین تولیدکننده گاز روسیه و روسنفت، بزرگترین شرکت نفتی روسیه، نیز مشمول تحریم قرار گرفتند. علاوه بر آنچه گفته شد، اسم تعداد زیادی شرکت دیگر و چهار مقام دولتی روسیه نیز در فهرست تحریم قرار گرفت. «تحریمهای بخشی» ژوئیه در واقع نقطه عطفی در تحریمهای جدی علیه
روسیه به شمار میرود و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، تمرکز ویژهای بر بخش نفت و بانک روسیه دارد؛ همان دو بخشی که در مورد ایران نیز مورد توجه قرار داشتند.
دیدگاه تان را بنویسید