شناسه خبر : 7943 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

سلاطین بازار لوازم آرایش

شرکت‌های اورئال، استی لودر، اولی، ناتورا، کلینیک، داو، لانکوم و نیوآ نام‌های برتر و شناخته‌شده لوازم آرایش دنیا هستند اما بسیاری از همین برندها پای خود را به بازار لوازم آرایش ایران هم کشیده‌اند؛ برخی‌شان به صورت واردات و برخی دیگر با تاسیس دفتر نمایندگی در ایران.

شرکت‌های اورئال، استی لودر، اولی، ناتورا، کلینیک، داو، لانکوم و نیوآ نام‌های برتر و شناخته‌شده لوازم آرایش دنیا هستند اما بسیاری از همین برندها پای خود را به بازار لوازم آرایش ایران هم کشیده‌اند؛ برخی‌شان به صورت واردات و برخی دیگر با تاسیس دفتر نمایندگی در ایران. با این حال، با رشد روزافزون مصرف لوازم آرایش و نیاز به وجود تولیداتی برای تامین این میزان مصرف، تولیدات داخل نیز نسبت به سال‌های گذشته دستخوش تغییر شد. شرکت‌های آردن، سینره، سیگل، عش و هیدرودرم از جمله همین شرکت‌هایی هستند که در طول سال‌های گذشته خود را قدری در این بازار بالا کشیده‌اند تا بتوانند بخشی از نیازی را تامین کنند که پیش از این از طریق واردات تامین می‌شد. با این حال، شرکت‌های خارجی کماکان سهم عمده‌ای از بازار لوازم آرایش ایران را در دست دارند. گشتی در بازار تهران نشان می‌دهد که بیشتر لوازم آرایشی موجود در ایران از کشورهای تایوان، کره جنوبی، چین، فرانسه، آمریکا، آلمان و ترکیه وارد می‌شود. در عین حال، واردات لوازم آرایش چینی هنوز هم سهم عمده‌ای دارد که بسیاری علت آن را قیمت تمام‌شده پایین محصولات می‌دانند. سردرگمی مصرف‌کنندگان داخلی اما کماکان ادامه دارد. از یک طرف هشدارهایی است که برای شیمیایی بودن مواد مورد استفاده در لوازم آرایش داده می‌شود و از طرفی، برند مشخص و معتبری که کلیه این عیوب را بپوشاند وجود ندارد. یا دست‌کم کمتر نسبت به معرفی آن بدون تبلیغ خاص، اقدام شده است.

محصولات گیاهی
در میان شرکت‌های داخلی که در تلاش برای رساندن کیفیت محصولات خود به حد شرکت‌های خارجی بوده‌اند، شرکت سینره سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. این شرکت تحت نام شرکت طبیعت زنده با هدف تولید محصولات آرایشی بهداشتی با منشاء گیاهی اقدام کرد تا محصولات خود را برای مراقبت و حفظ زیبایی پوست وارد بازار کند. نام تجاری این شرکت تحت عنوان «سینره» شناخته می‌شود. این شرکت در عین حال، مورد تایید پزشکان متخصص و نشست‌های علمی معتبر در سطح داخلی و بین‌المللی قرار گرفته که از جمله مهم‌ترین آن می‌توان به آکادمی بیماری‌های پوست و مو در لندن اشاره کرد.

برند داخلی با گواهی خارجی
در میان شرکت‌های داخلی لوازم آرایشی و بهداشتی،‌ نام شرکت «مای» نیز به چشم می‌خورد. این شرکت تحت عنوان شرکت آریان کیمیا تک فعالیت خود را از 10 سال قبل آغاز کرده است. محصولات این شرکت همزمان با تولید در داخل، تحت لیسانس یک شرکت آلمانی است و توانسته گواهینامه‌هایی از آزمایشگاه‌های معتبر فرانسوی نیز دریافت کند. طبق گزارشی که یورومانیتور در سال 2012 منتشر کرده بود، شرکت مای بالاترین سهم را در بازار لوازم آرایش ایران داشته است.

اولین سهم برای فرانسه
آن‌طور که فعالان بازار لوازم آرایش عنوان می‌کنند، سهم بزرگی از بازار لوازم آرایش ایران دست شرکت‌های خارجی است. در این میان، شرکت اورئال بیشترین سهم را در اختیار دارد. این شرکت یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های لوازم آرایشی و زیبایی در دنیاست که در سال ۱۹۰۹ توسط شیمیدان فرانسوی؛ اوژن شولر، در شهر پاریس تاسیس شد. با وجود شبهات بسیاری که در خصوص نحوه تامین مالی این شرکت عنوان می‌شود، کماکان ورود آن به کشورهای مختلف گسترش یافته است. این شرکت تمرکز خود را بر توسعه و تولید محصولاتی چون رنگ مو، کرم‌های مراقبت از پوست و ضدآفتاب، لوازم آرایشی، عطرها و ترکیبات معطر معطوف کرده است.

یک شرکت مشارکتی
شرکت آرایشی «مک» یکی دیگر از برندهایی است که در سال‌های اخیر وارد بازار لوازم آرایش ایران شده است. این شرکت فعالیت‌های خود را در سال ۱۹۸۵ در شهر تورنتوی کانادا آغاز کرد و عمده هدف خود را آرایش هنرمندان حرفه‌ای قرار داد. با این حال با گسترش فعالیت‌های خود، محصولاتی را به دیگر کشورها نیز صادر کرد. شرکت مک در سال 1996 با شرکت استی لودر به توافق رسید تا دو شرکت تحت یک خانواده با یکدیگر همکاری داشته باشند. آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد اهمیت این شرکت آرایشی از این نظر است که محصولات آن هرگز برای تست روی حیوانات زنده استفاده نشده‌اند. این مساله از آنجایی مطرح شد که در طول سال‌های اخیر بسیاری از شرکت‌های مطرح تولیدکننده لوازم آرایش، محصولات خود را روی جانداران و حیوانات آزمایش می‌کنند که همین مساله انتقادهای بسیاری را به همراه داشته است. با این حال، این شرکت کانادایی همچون دیگر شرکت‌های لوازم آرایش تنها توانست با تاسیس دفتر نمایندگی در تهران، نسبت به ورود محصولات خود به بازار ایران اقدام کند.

فرانسه؛ پیشتاز
در میان شرکت‌های تولیدکننده لوازم آرایش در دنیا که به یک برند مشخص تبدیل شده، «بورژوا» از جمله شرکت‌هایی است که از مدت‌ها قبل وارد بازار ایران شده است. این شرکت فرانسوی از جمله مهم‌ترین برندهایی است که در میان حجم انبوه واردات ایران از فرانسه به چشم می‌خورد. عمده محصولات آن نیز لوازم آرایشی از جمله انواع ریمل، خط چشم و کرم‌پودرهاست. فرانسه اخیراً بازار لوازم آرایش ایران را بیش از قبل مورد توجه قرار داده است تا جایی که شرکت لانکوم که یکی از شرکت‌های برتر لوازم آرایش فرانسه است نیز دوباره نمایندگی خود را در ایران راه انداخته است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها