شناسه خبر : 11238 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

لفظ «مبارز» از نام جامعه روحانیت حذف می‌شود

اتهام بزرگ حسن عباسی به علی‌اکبر صالحی

هفته پیش بخش عمده بحث‌ها و تحلیل‌های سیاسی رسانه‌ها به بیانات مقام معظم رهبری و توصیه صریح ایشان به یکی از چهره‌ها که از سوی رسانه‌ها محمود احمدی‌نژاد معرفی شد، مبنی بر عدم شرکت او در انتخابات آتی ریاست‌جمهوری اختصاص داشت. نطقی که موجب شد رئیس دولت‌های نهم و دهم در نامه‌ای به مقام معظم رهبری به اطاعت از اوامر ایشان تاکید کند. به این ترتیب به نظر می‌رسد که پرونده احمدی‌نژاد دست‌کم برای انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم بسته شد.
در روز نخست هفته پیش خبر سخنرانی حسن روحانی رئیس‌جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل به تیتر نخست بسیاری از روزنامه‌های چاپ ایران بدل شد. او در این سخنرانی به برخی از بدعهدی‌های ایالات‌متحده در اجرای برجام و همچنین راه‌های تفاهم در خاورمیانه پرداخته بود. این سخنرانی از سوی اکثر روزنامه‌های کشور از اصولگرا تا اصلاح‌طلب مورد استقبال قرار گرفت.
برنامه‌های ویژه هفته دفاع مقدس نیز در روزهای آغازین مهرماه در بسیاری از رسانه‌ها مورد توجه قرار گرفت. در این برنامه‌ها خبرها و برخی نقل‌قول‌ها بیشتر توجه‌ها را به خود جلب کرد. به طور مثال امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه برگزاری جشنواره مالک اشتر، طی سخنانی در جمع خبرنگاران با اشاره به موشک ذوالفقار گفت: این موشک در حال ورود به سازمان رزم نیروی هوافضای سپاه است و تا پایان سال به تولید انبوه رسیده و تحویل یگان‌ها خواهد شد. او در پاسخ به سوالی درباره احتمال تولید موشک‌هایی با برد بیش از دو هزار کیلومتر نیز اعلام کرد: ما برد بالای دو هزار کیلومتر نداریم چون نیاز هم نداریم. دورترین برد مورد نیاز برای موشک، سرزمین‌های اشغالی است که موشک‌های متناسب با آن را هم داریم.
در حوزه سیاست داخلی اظهارنظر احمد خرم وزیر راه دوره اصلاحات در گفت‌وگو با «آرمان امروز» در بسیاری از محافل بازتاب داشت. او اعلام کرد: «رئیس دولت اصلاحات معتقد است مصلحت کشور در شرایط کنونی ایجاب می‌کند که اصلاح‌طلبان از آقای روحانی حمایت کنند و به دنبال معرفی هیچ گزینه دیگری در انتخابات آینده نباشند. ایشان معتقدند حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی به هیچ عنوان نباید مشروط باشد بلکه اصلاح‌طلبان باید در انتخابات آینده به صورت تمام‌قد از آقای روحانی حمایت کنند. موضع رئیس دولت اصلاحات این است که اصلاح‌طلبان بدون قید و شرط از آقای روحانی در انتخابات حمایت کنند.»

لفظ «مبارز» از نام جامعه روحانیت حذف می‌شود
جعفر شجونی عضو جامعه روحانیت مبارز هفته پیش گفت‌وگویی با «تابناک» درباره ترکیب جدید تازه این حزب داشت. او گفت: «در زمان حیات مرحوم محمدرضا مهدوی‌کنی برای جامعه روحانیت تصمیمی گرفته شده که به آن هنوز عمل نشده است. یک تصمیم دیگری که دبیرکل فقید جامعه روحانیت مبارز بر آن تاکید می‌کرد، این بود که لفظ مبارز از عنوان جامعه روحانیت مبارز حذف شود. دلیل این امر، این بود که اکنون دوران مبارزه‌ای که روحانیت مبارز با رژیم ستم‌شاهی داشت گذشته و الان در مسیر خدمت و خدمت‌رسانی هستیم؛ لذا تصمیم بر این بود که عنوان جامعه روحانیت به تنهایی بماند. ضمن اینکه اگر عضو جدیدی هم به این تشکل اضافه بشود، قطعاً جزو مبارزان نخواهد بود.»

بزرگ‌ترین اقدام امنیتی در جلوگیری از شکل‌گیری هسته داعش در ایران
چندی قبل در یکی از شهرهای مرزی کرمانشاه فردی که ادعا می‌شد قرار است به عنوان امیر داعش در ایران اعلام شود در یک عملیات پیچیده و گسترده با همت سربازان گمنام امام زمان (عج) به هلاکت رسید. برخی منابع داخلی نام او را فاش نکرده‌اند ولی برخی منابع محلی از او با عنوان «ابوعایشه» نام برده‌اند که نام و عنوان واقعی نیست و صرفاً در تشکیلات‌شان به این عنوان معروف شده است. به گزارش «آفتاب» گفته می‌شود در آن منطقه سنی‌های شافعی حضور دارند که علمای شافعی و مردم این منطقه همکاری بالایی در موفقیت این عملیات داشته‌اند. «ابوعایشه سرکرده خودخوانده داعش برای کل ایران بود و داعشی‌ها برای عملیات متعدی در ایران وارد شده بودند ولی در تمام این عملیات‌ها به دام نظام جمهوری اسلامی و دستگاه‌های اطلاعاتی می‌افتادند.» این بار ابوعایشه خودش داخل ایران آمده بود تا با سرعت بالا داعش در ایران شکل بگیرد و برای این عملیات پیگیری می‌کرد که رهگیری شد و در این رهگیری یک تک‌تیرانداز، نامبرده را به هلاکت رساند. در این اقدامات نیروهای بخش‌های مختلف سپاه، ناجا و ارتش نیز یاری‌رسان بوده‌اند و ظاهراً تک‌تیراندازهای نوپو نیز نقش جدی داشته‌اند. یکی از اقدامات موثر و تحسین‌برانگیز سربازان گمنام امام زمان (عج) این بوده که از داخل عراق رد پای گروه تروریستی را با همکاری سپاه گرفتند و کار بزرگی بوده است.

آیت‌الله سالم و سرحال است
حاشیه جزء جدانشدنی از خاندان اکبر هاشمی‌رفسنجانی است. چه زمانی که با رژیم سابق مبارزه می‌کرد، چه بعد از انقلاب زمانی که رئیس دولت سازندگی شد و چه امروز که تنها رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است. مخالفانش از خاطرات، سفرها، مصاحبه‌ها و اظهاراتش و زندگی خصوصی‌اش برایش حاشیه می‌سازند. آخرین نمونه آن شایعه بیماری و بستری شدن او در بیمارستان است. به گزارش «فرهیختگان» خبری اول مهرماه در برخی از کانال‌های تلگرامی منتشر شد که خبر از بیماری رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌داد. اما این خبر خیلی زود از سوی روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام رد شد و خانواده هاشمی‌رفسنجانی نیز به آن واکنش نشان دادند. رضا سلیمانی، رئیس روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام ساعتی پس از انتشار خبر بستری شدن هاشمی‌رفسنجانی در بیمارستان به دلیل عارضه قلبی با تکذیب این خبر تاکید کرد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در صحت و سلامت کامل است. او ضمن ابراز شگفتی از «تخیل دروغ‌پردازان» و ابراز تاسف از انتشار چنین اخباری که توسط «مغرضان و دروغگویان منتشر می‌شود» گفت: «این ادعا از اساس کذب است. هاشمی‌رفسنجانی در صحت و سلامت کامل هستند و امروز نیز، چونان روزهای قبل مشغول رسیدگی به کارها هستند.» رئیس روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «متاسفانه مغرضان، آرزوی قلبی خود را هرازگاهی در قالب چنین دروغ‌هایی منتشر می‌کنند تا فضای سیاسی کشور را مسموم کنند!» پس از اطلاعیه رئیس روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام در تکذیب خبر بستری شدن هاشمی؛ فاطمه هاشمی، دختر رئیس دولت‌های سازندگی نیز از مساعد بودن حال پدرش خبر داد. او به «ایسکانیوز» گفت که با پدرش تلفنی صحبت کرده و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در منزل و حالشان خوب است. محمد هاشمی، رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دومین عضو از خاندان هاشمی بود که به شایعه بیماری رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام واکنش نشان داد و آن را رد کرد و ‌ گفت: «رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هیچ مشکلی که ناشی از بیماری باشد و منجر به بستری شدن او شود، ندارد. معمولاً روزهای تعطیل که می‌شود، دست شبکه‌های اجتماعی و برخی سایت‌ها از مطلب خالی است، بنابراین چنین شایعاتی درست می‌کنند.»

مخالف انتقال زندانیان به کهریزک بودم
«شرق» یکشنبه هفته پیش متن سخنرانی قربانعلی دری‌نجف‌آبادی وزیر اسبق اطلاعات در گردهمایی روحانیون شهرستان خمینی‌شهر را منتشر کرد. دری در بخشی از سخنانش تصریح کرد: «در سال 13۸۸ به عنوان دادستان کل کشور مخالف انتقال زندانیان به کهریزک بودم و پافشاری کردم که این کار انجام نشود. امروز بعضی افراد دخیل در قضیه کهریزک بعد از هفت سال اعلام می‌کنند که ما توبه کردیم اما توبه آنان دیگر اثری ندارد؛ زیرا زیان‌های سنگینی برای کشور داشت. این غفلت باعث شد تمام دنیا علیه نظام ما معرکه بگیرند، علیه ما توطئه و قانون تصویب کنند. در سال 13۸۸ در قضیه زندان کهریزک صد درصد مخالف بعضی از اعمال و رفتار مسوولان وقت بودم.» امام‌جمعه اراک گفت: «در آن زمان به عنوان دادستان کل کشور دستور دادم که انتقال زندانیان صورت نگیرد و حتی دیگران نیز مخالفت خود را در این موضوع اعلام کردند ولی آنان خودسرانه دست به این حرکت غلط زدند ولی اکنون بعد از هفت سال اعلام می‌کنند که اشتباه کرده‌اند. در زمانی که دادستان کل کشور بودم بر اثر غفلت بعضی از افراد، یک خانم بر اثر حادثه‌ای فوت و این موضوع موجب قطع رابطه دولت کانادا با ایران شد. دولت کانادا بر اثر همین غفلت، علیه نظام ما کارشکنی زیادی کرد. گاهی به خاطر اشتباه و کار غلط یک فرد، ۸۰ میلیون نفر جمعیت زیر سوال می‌روند.» دادستان اسبق کل کشور در پایان تاکید کرد: «یک اشتباه، آثار سوء زیادی به همراه دارد و ممکن است از یک‌سو برای کشور و نظام زحمت ایجاد کند و از دیگر سو، موجب استفاده سوء دشمنان شود.»

اتهام بزرگ حسن عباسی به علی‌اکبر صالحی
حسن عباسی رئیس مرکز دکترینال، در جمع دانشجویان دانشگاه‌های استان کهگیلویه و بویراحمد اظهارات حاشیه‌ساز زیادی داشت. «انتخاب» بخش‌هایی از این اظهارات را منتشر کرد. انتخاب به نقل از این چهره اصولگرا نوشت: «...هیچ پیامبری شرایط 10ساله حضرت امام را نداشت حتی حضرت سلیمان نیز شرایطش مثل شرایط امام نبود. هیچ پیامبری نیز چنین شرایطی نداشت که مردمش همیشه این‌گونه در صحنه باشند... امروز مهم‌ترین مساله ما در دوره زعامت مقام معظم رهبری، جهاد کبیر است و ما باید لیستی از مصادیق تبعیت از کفار تهیه کنیم و موظف باشیم از آنها تبعیت نکنیم و این‌گونه به عرصه جهاد کبیر وارد می‌شویم؛ امروز حرکت عاشورایی یک انسان موحد فهم دقیق جهاد کبیر است. وقتی رهبری می‌فرماید من انقلابی‌ام، یعنی همه انقلابی باشند، حوزه، سپاه، دانشگاه، اقتصاد، جامعه و... استاد دانشگاه سر کلاس درس دم از پیشرفت غرب می‌زند و می‌گوید جهان پیشرفته، و نوعی از خودباختگی علمی را به دانشجو القا می‌کند. کشوری که بیش از ۶۰ درصد جمعیتش زنازاده‌اند، کجا پیشرفته است؟ مگر پیشرفت فقط در صنعت و تکنولوژی است؟ چرا فقط روی این پیشرفت تکیه می‌کنیم؟ پیشرفتگی ما در این است که ملت ما حلال‌زاده است...بر اساس آمارهای رسمی، ۶۶ درصد جمعیت برزیل حرام‌زاده است. در اروپا فرانسه با ۵۶ درصد حرام‌زاده‌اند در سوئد ۵۵ درصد. آمریکا و انگلیس با ۴۱ و ۴۹ رتبه‌های بعدی هستند.... عربستان و ترکیه رتبه‌های نخست منطقه را دارند و ایران جزو کشورهای سفید در این قضیه است. ...فارغ‌التحصیلان شریف چه گلی به سر مملکت زدند؟ چرا از دانشگاه ما فارغ‌التحصیلی مثل حسن تهرانی‌مقدم بیرون نمی‌آید؟ چرا دانشگاهیان ما کاری نمی‌کنند؟...رئیس سابق دانشگاه شریف [علی‌اکبر صالحی] جلو استادش که وزیر انرژی آمریکاست دو زانو می‌نشیند و همه چیزمان را در هسته‌ای می‌دهد بعد می‌گویند چیزی به دست نیاوردیم. اگر خطری برای دشمن نداریم، هنوز انقلابی نشده‌ایم.»

هرگز نگفته‌ام مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر مردم آمریکا
محمدجواد ظریف با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا (CFR) در مورد مسائل مختلف از جمله روابط ایران با عربستان و مساله گروه تروریستی داعش اظهارنظر کرد. به گزارش «مهر» او در واکنش به بیلبوردهای ضدایرانی در سراسر نیویورک گفت: من هیچ‌وقت این جمله را نگفته‌ام که «مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر مردم آمریکا.» او همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تهدید ایران به حمله به اسرائیل اعلام کرد این اسرائیل است که مدام تهدید به حمله به ایران می‌کند، در ضمن اگر کسی آنقدر احمق است که به ما حمله کند، دفاع کشورمان را خواهد دید.
اظهارات ظریف درباره شعار مرگ بر آمریکا در ساعات نخست با واکنش رسانه‌های منتقد دولت مواجه شد، اما در میان سیل اخبار هفته وقتی برای پرداختن به آن به وجود نیامد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها