شناسه خبر : 40970 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

آثار قرنطینه چین بر اقتصاد

در جریان بحران اوکراین چند سرباز روس کشته شدند؟

«تریدیوش سینگ ماینی» استاد دانشگاه او. پی‌جیندال هند در مقاله‌ای با عنوان «قرنطینه شدید چین: پیامدهای اقتصادی» در وبگاه ژئوپلیتیکس نوشت: قرنطینه شدید اعمال‌شده در شانگهای و سایر شهرهای چین برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹، اقتصاد چین را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. درحالی‌که چین هدف رشد 5 /5درصدی را برای سال ۲۰۲۲ تعیین کرده بود، صندوق بین‌المللی پول بر اساس گزارش «نامورا هولدینگز» پیش‌بینی رشد خود را برای چین در سال جاری به 4 /4 درصد کاهش داده است. رشد چین در سال جاری ممکن است در نتیجه قرنطینه‌های شدید به زیر چهار درصد کاهش یابد. 

بر اساس برآوردها، شهرهای تحت قرنطینه کامل یا جزئی، ۲۲ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور را تشکیل می‌دهند. چالش‌های اقتصاد چین از این واقعیت مشهود است که در مارس ۲۰۲۲، بیکاری در این کشور به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته بود و بیکاری در گروه سنی ۱۶ تا ۲۴ سال برای ماه مارس ۲۰۲۲، ۱۶ درصد بود (در فوریه ۲۰۲۲، این رقم در حدود 3 /15 درصد برآورد شد). با وجود قرنطینه شدید، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، می‌خواهد چین در سال ۲۰۲۲ با سرعت بیشتری نسبت به ایالات‌متحده رشد کند.

لازم به ذکر است که سال گذشته اقتصاد ایالات‌متحده برای اولین‌بار در دو دهه گذشته از چین پیشی گرفت. در بیانیه‌ای که کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۲ منتشر کرد، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا گفت: «برای اولین‌بار در ۲۰ سال گذشته، اقتصاد ما سریع‌تر از چین رشد کرد.» کاهش رشد اقتصاد چین در نتیجه محدودیت‌های شدید کووید ۱۹ نیز به این معنی است که پکن در موقعیتی نخواهد بود که حداقل در کوتاه‌مدت به کشورهای در حال توسعه کمک قابل‌توجهی کند و پروژه‌های مرتبط با طرح کمربند و جاده (BRI) نیز ممکن است تحت تاثیر قرار گیرد. 

در پایان، باید دید که آیا چین به نگرانی‌های مطرح‌شده توسط شرکت‌های خارج از کشور و همچنین مهاجران توجه می‌کند یا به رویکرد کووید صفر خود پایبند است. قرنطینه‌های شدید نه‌تنها بر اقتصاد چین تاثیر منفی خواهد گذاشت، بلکه اثرات آن متوجه زنجیره تامین نیز می‌شود.

 

دیدار اردوغان با ولیعهد عربستان

رئیس‌جمهوری ترکیه که درحال حاضر به عربستان سعودی سفر کرده است با پادشاه و ولیعهد این کشور در شهر جده دیدار و گفت‌وگو کرد.

خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه پنجشنبه شب پس از ورود به شهر جده در کاخ «السلام» این شهر با ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، پادشاه عربستان دیدار و گفت‌وگو کرد. اردوغان و ملک سلمان پس از این دیدار با یکدیگر شام خوردند. رئیس‌جمهوری ترکیه همچنین در دیداری جداگانه با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درباره روابط میان دو کشور رایزنی کرد. اردوغان پس از دیدار با پادشاه عربستان و ولیعهد این کشور با انتشار چند توئیت اظهار کرد که سفر وی به عربستان درهای ورود به عصر جدیدی از روابط را با ریاض باز خواهد کرد. وی گفت که این سفر را به دعوت پادشاه عربستان انجام داده است. اردوغان افزود: ما به عنوان دو کشور برادر که روابط تاریخی، فرهنگی و انسانی با یکدیگر دارند، نهایت تلاش خود را برای تقویت روابط سیاسی، اقتصادی و نظامی به کار خواهیم گرفت. وی ابراز اطمینان کرد که افزایش همکاری‌های ترکیه و عربستان سعودی در زمینه‌هایی مانند بهداشت، انرژی، امنیت غذایی، فناوری کشاورزی، صنایع دفاعی و مالی به نفع دو کشور خواهد بود. وزرای کشور، دفاع، دارایی، دادگستری، فرهنگ و گردشگری، بهداشت و بازرگانی ترکیه و همچنین رئیس سازمان اطلاعات، رئیس اداره ارتباطات نهاد ریاست‌جمهوری و نایب‌رئیس حزب حاکم عدالت و توسعه، اردوغان را در سفر به عربستان همراهی می‌کنند. وی گفت: ما تاکید می‌کنیم که مخالف انواع تروریسم هستیم و برای همکاری با کشورهای منطقه در برابر تروریسم اهمیت زیادی قائل هستیم. من اطمینان دارم که روابط ما با عربستان بهتر از گذشته خواهد بود. وی بر ضرورت امنیت و ثبات منطقه خلیج فارس تاکید کرد و گفت: ما در هر مناسبت تاکید می‌کنیم همان‌طور که به ثبات و امنیت خود اهمیت می‌دهیم، به ثبات و امنیت برادران خود در منطقه خلیج فارس نیز اهمیت می‌دهیم.

 

آمار سربازهای کشته‌شده روس

 دولت اوکراین با انتشار بیانیه‌ای ادعا می‌کند ارتش این کشور در جنگ با روسیه بیش از ۲۲ هزار سرباز روس را کشته است. ستاد کل نیروهای نظامی اوکراین در این بیانیه گفت: حداقل ۲۲ هزار و ۸۰۰ سرباز روسی تاکنون در اوکراین کشته شده است. ستاد کل اوکراین اعلام کرد، نیروهای اوکراینی ۹۷۰ تانک روسی، دو هزار و ۳۸۹ خودرو زرهی، ۴۳۱ سامانه توپخانه و ۱۵۱ سامانه راکت پرتاب چندگانه را منهدم کردند. 

طبق این بیانیه ادعا شده است که نیروهای اوکراینی همچنین ۱۸۷ فروند هواپیما، ۱۵۵ بالگرد، ۷۱ سامانه پدافند هوایی، ۱۶۸۸ خودرو، هشت کشتی، یک قایق تندرو سبک، ۷۶ خودرو سوخت‌رسان و ۲۱۵ هواپیمای بدون سرنشین روسی را نیز منهدم کردند. ارتش روسیه ۴۰۰ سرباز دیگر را در ۲۴ ساعت گذشته از دست داده است. بر اساس برآوردهای سازمان ملل از زمان آغاز جنگ در اوکراین در ۲۴ فوریه، حداقل دو هزار و ۷۸۷ غیرنظامی کشته و سه هزار و ۱۵۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند. اعتقاد بر این است که تلفات واقعی بسیار بیشتر است. به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، تاکنون 7 /7 میلیون نفر در اوکراین آواره داخلی شده‌اند و بیش از 3 /5 میلیون نفر به کشورهای دیگر گریخته‌اند.

 

شش پیام حزب عدالت و توسعه به اسرائیل

روزنامه جمهوریت در مقاله‌ای با عنوان «ارسال شش پیام حزب عدالت و توسعه به اسرائیل» به قلم محمد علی گوللر نوشت: آیتونج ارکین (Aytunç Erkin) در ۱۹ آوریل در روزنامه سوزجو نوشت: مراد مرجان (Murat Mercan) سفیر ترکیه در واشنگتن در «مرکز تحقیقات خاورمیانه و آفریقای موشه دایان» مقاله‌ای درباره روابط ترکیه و اسرائیل منتشر کرد. مراد مرجان سفیر ترکیه در واشنگتن به اسرائیل پیام‌های زیر را ارسال کرد:

1- ترکیه و اسرائیل باید «علیه عوامل بدنیت و بدخواه در منطقه» همکاری کنند. 2- مشارکت ترکیه و اسرائیل باید از تحرکات بی‌ثبات‌کننده در «خاورمیانه بزرگ و شمال آفریقا» جلوگیری کند. 3- همکاری ترکیه و اسرائیل در «خاورمیانه بزرگ و شمال آفریقا» می‌تواند به مناطق قفقاز، آسیای مرکزی و زیر صحرای آفریقا گسترش یابد.4- ترکیه و اسرائیل توان همکاری را در زمینه‌های مختلف برای تقویت منافع ترانس آتلانتیک دارند. بنابراین آمریکا باید همکاری مجدد ترکیه و اسرائیل را تشویق کند. این نوع روابط می‌تواند به شکل‌گیری نظام نوین بین‌المللی منجر شود. 5- سازش و همکاری ترکیه و اسرائیل به روند عملیات اکتشاف، تولید، حمل‌ونقل و بازاریابی هیدروکربن‌ها، به‌ویژه گاز طبیعی در مدیترانه شرقی سرعت می‌بخشد. 6- ترکیه و اسرائیل باید مسائل مورد اختلاف نظیر مساله فلسطین را کنار بگذارند و از آن چشم‌پوشی کنند.

 

 سرنگونی هواپیمای جاسوسی سعودی 

یحیی سریع سخنگوی ارتش انصارالله یمن از سرنگونی یک «هواپیمای جاسوسی مسلح سعودی» در استان حجه یمن خبر داد. به گزارش راشاتودی، سریع در توئیتی با اعلام این خبر نوشت: در ساعات اولیه صبح امروز پدافند هوایی ما به لطف خدا توانست یک فروند هواپیمای جاسوسی مسلح ساخت چین CH4 متعلق به نیروی هوایی عربستان را با موشک زمین به هوای ساخت داخل هدف قرار داده و ساقط کند. وی افزود: این هواپیما با تجاوز به حریم هوایی منطقه حرض در استان حجه اقدام به نقض آتش بس و انجام عملیات خصمانه می‌کرد. عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد. برخلاف انتظار سعودی‌ها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنی‌ها به عمق اراضی سعودی‌ها، به‌ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش‌بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد. از حدود یک ماه پیش نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن از برقراری آتش‌بس در این کشور خبر داده بود.

 

ادعای تونی بلر درباره جنگ اوکراین

نخست وزیر اسبق انگلیس خواستار مداخله نظامی ناتو در جنگ اوکراین شد و افزود غرب باید ولادیمیر پوتین را شکست دهد و او را از تجاوز بیشتر منصرف کند. تونی بلر در گفت‌وگو با نشریه آمریکایی «نیویورک تایمز» به طور مفصل در مورد اوضاع اوکراین و روابط غرب با روسیه بحث و ادعا کرد که ولادیمیر پوتین «از واقعیت دور شده» و گسترش ناتو در اروپا را اشتباه درک کرده است. این سیاستمدار اسبق انگلیس که به مدت ۱۰ سال، از ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۷ سکان دولت را برعهده داشت، گفت: «من فکر می‌کنم هدف ما باید این باشد که تجاوز روسیه در اوکراین را شکست دهیم و عقب‌نشینی روسیه را برای کاری که انجام داده تضمین کنیم.» بلر مدعی شد هنگامی که نخست وزیر انگلیس بود، به پوتین گفته که غرب هیچ‌گونه سوء‌قصدی علیه روسیه ندارد و وی را تشویق کرده است از منابع وسیعی که در اختیار دارد برای ساختن کشوری قوی استفاده کند. به گفته نخست‌وزیر اسبق انگلیس، پوتین تا سال ۲۰۰۵ وسواس پیدا کرده بود که غرب علیه روسیه است. 

♦♦♦

ایسنا: خبرگزاری فرانسه گزارش داد، گروه تروریستی داعش مسوولیت دو انفجار در شهر مزارشریف افغانستان را بر عهده گرفته است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هفته گذشته دو انفجار در مزار‌شریف رخ داد که جان دست‌کم ۹ تن را گرفت و ۱۳ تن دیگر را زخمی کرد. یکی از این انفجارها در نزدیکی یک آموزشگاه رخ داد و انفجار دیگر باعث منفجر شدن یک خودرو شد.

ایلنا: وزیر دفاع انگلیس طی مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی اظهار کرد که هدف قرار دادن امکانات لجستیک روسیه توسط نیروهای اوکراینی «مشروع و قانونی» خواهد بود، اما «بعید» است که آنها برای این کار از تسلیحات انگلیسی استفاده کنند. این در حالی است که بن والاس، وزیر دفاع انگلیس، مدعی شد: «اوکراین تحت قوانین بین‌المللی این حق را دارد تا از خود دفاع کند.»

ایرنا: منابع خبری از سفر نخست‌وزیر جدید پاکستان به عربستان سعودی خبر دادند. خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که شهباز شریف، نخست‌وزیر جدید پاکستان، در نخستین سفر خارجی خود پس از انتصاب در این سمت وارد شهر مدینه عربستان شد.

ایسنا: وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد، فروش تجهیزات نظامی خارجی به شرکای کلیدی واشنگتن از جمله ترکیه و هند باید سرعت بگیرد و موانع مرتبط با بوروکراسی باید رفع شوند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان شهادت دادن در مقابل کنگره درباره اینکه دولت واشنگتن چه کاری می‌تواند برای کمک به همکاری با متحدان خود از جمله ترکیه و هند انجام دهد، گفت: این روندها باید در سطوح کنگره‌ای و اجرایی سرعت گیرند.

خبرآنلاین: ستاد کل ارتش اوکراین اعلام کرد اشغالگران روس در حال غارت اموال روستاییان بوده که جدیدترین آن مربوط به سرقت 60 تن گندم همراه با کامیون باری از تعاونی کشاورزی منطقه کامیانکا-دنیپروسکاست. ایوان فدوروف شهردار شهر جنوبی ملیتوپول نیز که هفته‌ها در دست روس‌ها بوده، از سرقت ذخایر غله خبر داد.

فارس: جریان صدر عراق به رهبری مقتدی صدر، در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیچ‌گونه توافقی با چارچوب هماهنگی شیعیان جهت تشکیل دولت جدید عراق نداشته است. حسین العذاری،‌ اعلام کرد که اخبار منتشرشده در بعضی از رسانه‌ها با مضمون به توافق رسیدن جریان صدر با چارچوب هماهنگی شیعیان درباره پرونده تشکیل دولت جدید عراق غیرواقعی است.

♦♦♦

اتحادیه اروپا آماده قطع گاز روسیه شد

ایسنا نوشت: اتحادیه اروپا تاکید کرد که بهای گاز وارداتی از روسیه را به روبل پرداخت نخواهد کرد و به اعضای خود هشدار داد آماده قطع احتمالی گاز روسیه باشند. مسکو از خریداران گاز خود در کشورهای «غیردوست» از جمله اعضای اتحادیه اروپا خواسته است بهای گاز خریداری‌شده را به روبل (واحد پول روسیه) پرداخت کنند. گاز لهستان و بلغارستان در پی امتناع این کشورها از پرداخت بهای گاز به روبل، قطع شده است. اتحادیه اروپا اعلام کرد که از این دو کشور حمایت کرده و گاز را ذخیره می‌کند تا برای قطع احتمالی آن آماده باشد.

 

آیا آمریکا عربستان را تنها گذاشته است؟

خبرگزاری فارس نوشت: ترکی الفیصل شاهزاده سعودی و رئیس پیشین دستگاه اطلاعاتی این کشور گفت که سعودی‌ها به‌شدت از رفتار ایالات‌متحده سرخورده شده‌اند. الفیصل گفته که سعودی‌ها احساس می‌کنند آمریکا آنان را تنها گذاشته است و معتقدند که واشنگتن باید همراه با عربستان، با آنچه آن را تهدیدات منطقه خلیج ‌فارس می‌نامد، مقابله کند. بر خلاف این ادعا، کارشناسان تاکید دارند که آمریکایی‌ها با کمک سعودی‌ها به بهانه مبارزه با دزدی دریایی و قاچاق سلاح، حضور خود را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب افزایش داده‌اند؛ اقدامی که آمریکا از این طریق، به دنبال شکست آتش‌بس در یمن است.

 

نشست پوتین و زلنسکی در ترکیه

ایلنا نوشت: رئیس‌جمهوری ترکیه اعلام کرد، تصمیمات درباره شرق اوکراین در جریان نشست احتمالی روسای جمهور روسیه و اوکراین در ترکیه اتخاذ خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تاس، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، گفت: احتمالاً در این هفته با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، تماس تلفنی خواهم داشت. تمایل ما این است که پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را در استانبول یا آنکارا گردهم آوریم. ترکیه جایی خواهد بود که تصمیمات درباره شرق اوکراین در آن اتخاذ خواهد شد. این اتفاق در استانبول یا آنکارا خواهد افتاد. 

 

یارکشی بایدن از اقیانوسیه

ایرنا نوشت: «کرت کمپبل» هماهنگ‌کننده امور هند-اقیانوسیه آمریکا با اشاره به دعوت کاخ سفید از رهبران کشورهای اقیانوسیه در سال جاری از سوی دولت جو بایدن خاطرنشان کرد رئیس‌جمهوری آمریکا به دنبال تشکیل ائتلافی از متحدان منطقه‌ای است. پیام کرت کمپبل در میانه افزایش نگرانی‌ها به دلیل پیامدهای امنیتی گسترش حضور چین در منطقه با اشاره به امضای پیمان امنیتی اخیر ماه گذشته میان پکن و جزایر سلیمان عنوان شد. در اجلاس اوکلند وی گفت، کشورش قصد دارد روابط دیپلماتیک را با کشور میزبان و سایر کشورهای منطقه اقیانوسیه تقویت کند و برای تاثیرگذاری آمریکا در این منطقه نیاز است که بیشتر کار شود.

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها