شناسه خبر : 49074 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

کشور پیشرو

گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب در یک سال گذشته

بهمن 1403

بیانات در دیدار مردم آذربایجان شرقی

58یکی از خصوصیات مهم مردم تبریز و آذربایجان عبارت است از پیشتازی در مسائل مختلف. در حوادث گوناگون، پیشتازی آذربایجان را ما دیده‌ایم، ملاحظه کرده‌ایم؛ می‌دانیم که در قضایای مختلف -چه قضایای علمی و فرهنگی، چه قضایای سیاسی، چه قضایایی که در دفاع از کشور ممکن است برای یک کشور پیش بیاید- اینها پیشتاز بودند، اینها بودند که حرکت را آغاز کردند و شروع کردند. این خصوصیت این مردم است؛ جوانِ امروز باید بداند اینها را. این میراث ایستادگی و احساس قدرت و احساس توان و عدم انفعال در مقابل حوادث -که امروز این احساس را جوان آذربایجانی و تبریزی ما دارد- یادگار آن دوران است.

24 بهمن 1403

بیانات در دیدار  متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور

امروز قدرت دفاعی کشورمان زبانزد است، امروز قدرت دفاعی ایران زبانزد است؛ دوستان ایران به این قدرت دفاعی می‌بالند و دشمنان ایران از این قدرت دفاعی می‌هراسند؛ این برای یک ملت، برای یک کشور خیلی مهم است. و مهم این است که یک روز زورگویانی در دنیا بودند، قلدرهایی بودند -و الان هم هستند- که [وقتی] ما به توان دفاعی نیاز داشتیم و حاضر بودیم پولش را هم دو برابر یا چند برابر بدهیم، صریح می‌گفتند: «نمی‌فروشیم!» اجازه هم نمی‌دادند افرادی که مایل به فروش هستند بفروشند. می‌گفتند: «به ایران نمی‌فروشیم.» امروز ما از لحاظ دفاعی وضعمان خوب است؛ این نمایشگاه هم بیشتر از آنچه می‌دانستیم، به ما چیزهایی را نشان داد، یا آنچه را شنیده بودیم، در مقابل چشم ما قرار داد.

19 بهمن 1403

بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش

امروز ارتش چه ‌کار باید بکند؟ من این سوال را مطرح می‌کنم: امروز مهم‌ترین وظیفه‌ ارتش چیست؟ پاسخ این است که امروز مهم‌ترین وظیفه‌ ارتش، تقویت خود است؛ تقویت خود، این مهم‌ترین وظیفه‌ ارتش است. ارتش، هم از لحاظ نیروی انسانی، هم از لحاظ تسلیحات، هم از لحاظ آموزش، هم از لحاظ آمادگی رزمی، آمادگی دفاعی، باید تقویت کند خودش را. آن روزی که درگیری وجود ندارد، مهم‌ترین وظیفه‌ سازمان‌های نظامی این است: نگاه کنند و نقاط ضعف را، رخنه‌ها را، آسیب‌پذیری‌هایی که احیاناً در مجموعه‌ سازمان وجود دارد، پیدا کنند، روی اینها کار کنند، [خود را] تقویت کنند؛ ارتش روزبه‌روز باید خودش را تقویت کند. این نهضت نوآوری، ساخت نوآورانه که چند سال است شروع شده -چه در وزارت دفاع، چه در ارتش، چه در سپاه- باید ادامه پیدا کند. 

3 بهمن 

بیانات در دیدار فعالان اقتصادی بخش خصوصی

این دیدار امروز، پنجمین دیداری است که ما با شما، با مجموعه‌ کارآفرینان و سرمایه‌گذاران در این چند سال داشته‌ایم. از سال 13۹۸شروع کردیم این جلسه را؛ سال 13۹۸، سال ۱۴۰۰، ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و حالا هم ۱۴۰۳. بسیاری از شماها در این جلسات در سال‌های قبل هم حضور داشتید. سال 13۹۸، در اوج تحریم‌ها و تهدیدهای مضاعف در مورد تحریم و فشار و مانند اینها، ما این جلسه را تشکیل دادیم تا از کسانی که در کشور دامن همت به کمر زدند و تولید را و پیشرفت کشور را وجهه‌ همت خودشان قرار دادند، تشکر کنیم و به آنها بگوییم که شما فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی هستید؛ سال 13۹۸، ما این عنوان را دادیم به دوستانی که حضور داشتند و گفتیم شما فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی هستید.

12 دی 

بیانات در مراسم پنجمین سالگرد شهادت حاج‌قاسم سلیمانی

از اوایل دهه‌ ۸۰ که شرارت‌های نظامی آمریکا در منطقه‌ ما -در افغانستان، در عراق- شروع شد و رسماً آمریکا وارد میدان شد و حقیقتاً شرارت کرد، از همان اول کار شهید سلیمانی وارد میدان شد؛ به خطر نیندیشید،‌ به ابهت دشمن فکر نکرد. البته هدف اصلی‌ آنها ایران بود؛ حمله‌ به افغانستان در شرق ایران، حمله‌ به عراق در غرب ایران، هرکدام با یک بهانه‌ای. صورت قضیه این بود [اما] باطن قضیه این بود که ایران اسلامی و ملت ایران از دو طرف محاصره بشوند؛ هدف این بود. وقتی آن دو حمله خنثی شد، طبعاً دشمن به نتیجه نرسید. شهید سلیمانی از همان اول وارد میدان شد. نقش این مرد شریف و صادق در این جهاد نقش بی‌بدیلی است. خودش که نه می‌گفت، نه می‌نوشت؛ گمان هم نمی‌کنم کس دیگری این خصوصیات و این ریزه‌کاری‌ها را توانسته باشد بنویسد تا بماند که این یکی از چیزهای مایه‌ تاسف است. 

21 آذر

بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم درباره تحولات منطقه

یک سال و چند ماه است که غزه را دارند بمباران می‌کنند، افراد برجسته غزه، آدمی مثل یحیی سنوار را کشتند، شهید کردند، این ضربه‌ها را وارد کردند؛ درعین‌حال مردم ایستاده‌اند. آنها به این خیال بودند که مردم را زیر فشار قرار بدهند تا آنها خودشان علیه حماس بایستند و قیام کنند؛ عکس شد؛ مردم بیشتر طرفدار حماس شدند. جهاد هم همین‌جور است، بقیه‌ عناصر فلسطینی هم همین‌جور هستند. مقاومت این است، جبهه‌ مقاومت این است: هرچه فشار بیاورید، محکم‌تر می‌شود؛ هرچه جنایت کنید، پرانگیزه‌تر می‌شود؛ هرچه با آنها بجنگید، گسترده‌تر می‌شود. و من به شما عرض می‌کنم، به حول و قوه‌ الهی، گستره‌ مقاومت، بیش از گذشته تمام منطقه را فرا خواهد گرفت. آن تحلیلگر نادانِ بی‌خبر از معنای مقاومت، خیال می‌کند که مقاومت که ضعیف شد، ایران اسلامی هم ضعیف خواهد شد! من عرض می‌کنم که به حول و قوه‌ الهی، بِاذن‌الله تعالی، ایرانِ قوی، مقتدر است و مقتدرتر هم خواهد شد.

13 مهر

خطبه‌های نماز جمعه تهران

طوفان‌الاقصی که در سال گذشته تقریباً همین ایام انجام گرفت، یک حرکت درستِ منطقیِ قانونیِ بین‌المللی‌ بود و حق با فلسطینی‌ها بود. دفاع جانانه‌ لبنانی‌ها از مردم فلسطین هم مشمول همین حکم است؛ آن هم قانونی، معقول، منطقی و مشروع است و کسی حق ندارد از آنها انتقاد کند که چرا شما در این دفاع وارد شدید. کار درخشان نیروهای مسلح ما در دو سه شب قبل هم یک کار کاملاً قانونی و مشروع بود. کاری که نیروهای مسلح ما کردند، کمترین مجازات برای رژیم غاصب صهیونی در برابر جنایت‌های حیرت‌آور آن رژیم بود؛ رژیم خون‌آشام، رژیم گرگ‌صفت و سگ هار آمریکا در منطقه. جمهوری اسلامی هر وظیفه‌ای در این زمینه داشته باشد، با قدرت و صلابت و قاطعیت انجام خواهد داد. ما در انجام این وظیفه، نه تعلل می‌کنیم، نه شتاب‌زده می‌شویم؛ تعلل نمی‌کنیم، کوتاهی نمی‌کنیم، دچار شتاب‌زدگی هم نمی‌شویم. آنچه منطقی است، آنچه معقول است، آنچه درست است، به نظر تصمیم‌گیران نظامی و سیاسی، در وقت خود، در هنگام خود انجام می‌گیرد؛ کمااینکه انجام گرفت و در آینده هم اگر لازم شد، باز انجام خواهد گرفت.

11 مهر

بیانات در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی

مهم‌ترین زمینه‌ نخبگی، «بهره‌ هوشی» است؛ در این زمینه، کشور ما جزو کشورهای پیشرو دنیاست؛ ایران جزو کشورهای پیشرو دنیاست. یک گزارشی به دست من رسید که شماها هم قاعدتاً دیده‌اید؛ یک گزارشی است از سوی یک مرکز بین‌المللی مخصوص تست بهره‌وری هوشیِ ملت‌ها که مرتباً متوسط بهره‌ هوشی ملت‌های مختلف جهان را به تفکیک تعیین می‌کند. این گزارش، گزارش به‌روزشده‌ سال ۲۰۲۴ است،  آن‌طور که در این نوشته‌ای که به من داده شد وجود دارد، رتبه‌ ایران در بین آن ۲۳ کشوری که من در این فهرست دیدم -ممکن است همه‌ کشورهای دنیا را، دویست‌وخُرده‌ای کشور را محاسبه کرده باشند؛ در این گزارشِ من، ۲۳ کشور اول دنیا بود- در [بین] این ۲۳ کشور، ایران کشور سوم است. بعد از ایران ژاپن است، بعد سنگاپور است، بعد در ردیف‌های بعدی کشورهای دیگر؛ مثلاً کاناداست، آلمان است، ایتالیاست، فرانسه است. فرانسه رتبه‌ نوزدهم است، انگلیس رتبه‌ بیست‌ویکم است، هند رتبه‌ بیست‌وسوم است؛ ما در این فهرست رتبه‌ سومیم؛ این پدیده‌ بسیار مهم و قابل‌توجهی است؛ این متوسطِ بهره‌ هوشی ملت ایران است. 

6 شهریور

بیانات در نخستین دیدار هیات دولت چهاردهم

در تبلیغات آقای دکتر پزشکیان و اظهاراتی که گفته شد، رجوع به کارشناس‌ها تکرار شده. بنده به این قضیه‌ رجوع به کارشناس عقیده‌ راسخ دارم؛ بنده معتقدم که دولت‌ها وقتی که کار کارشناسی می‌کنند، حکمرانی‌شان حکمرانی خردمندانه و اندیشه‌ورزانه خواهد بود، نه حکمرانی محفلی و رفاقتی و توصیه‌ای. خصوصیت کار کارشناسی این است که گاهی شما یک کار کارشناسی‌ای را انجام می‌دهید، برخلاف خواست چند نفر رفیق و دوست و آشنا و آدم صاحب‌نفوذ و مانند اینها؛ آنها را ناراضی می‌کنید، اما ملت را راضی می‌کنید، کشور را پیش می‌برید؛ کار کارشناسی این است. بنده تایید می‌کنم و بر کار کارشناسی تاکید می‌کنم.

7 مرداد

بیانات در مراسم تنفیذ حکم پزشکیان

ما در جمهوری اسلامی در این چهل و چند سال ده‌ها انتخابات داشتیم؛ انتخابات مجلس، انتخابات ریاست‌جمهوری، انتخابات شوراها، انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی، انتخابات خبرگان رهبری و همه همراه با رقابت، با سلامت، با حضور پرانگیزه‌ مردم، گاهی بیشتر، گاهی کمتر؛ این در درجه‌ اول اهمیت قرار ندارد؛ آنچه در درجه‌ اول اهمیت قرار دارد، «انگیزه‌دار بودن مردم» است. مردم باانگیزه می‌آیند پای صندوق رای و رای می‌دهند؛ و این اتفاق همواره افتاده و وجود داشته. بحمدالله انتخابات اخیر هم به‌خوبی انجام گرفت؛ و مردم بحمدالله رئیس‌جمهور شایسته‌ای را انتخاب کردند. بیاناتی که امروز ایشان اینجا کردند، متقن و عمیق و حاکی از پایبندی به مبانی حقیقی مردم‌سالاری اسلامی است. 

15 فروردین 

بیانات در دیدار مسئولان نظام

واقعیت‌های اقتصاد در کشور، همه یکسان نیستند؛ هم واقعیت‌های تلخ در اقتصاد کشور وجود دارد، هم واقعیت‌های شیرین. بخش تلخِ مربوط به اقتصاد، گرانی‌هاست، بی‌ثباتی بازار است، تنزل ارزش پول ملی است، فاصله‌ طبقاتی است؛ خب اینها بخش‌های تلخ مسئله است. بخش شیرینِ مربوط به اقتصاد، فعالیت‌های وسیعِ زیرساختی است که دارد انجام می‌گیرد که نتایج اینها در میان‌مدت و نه‌چندان درازمدت ظاهر خواهد شد؛ [مثل] راه‌اندازی تعداد قابل‌توجهی از بنگاه‌های نیمه‌تعطیل یا تعطیل، تحقق تولید، تحقق اشتغال؛ آن‌جوری که به بنده گزارش دادند، شاید بیش از هشت‌هزار واحد و بنگاه تولیدی که یا تعطیل بوده یا نیمه‌تعطیل بوده، راه‌اندازی شده؛ اینها واقعیت‌های شیرین است. وجود هزاران مجموعه‌ جوان در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان؛ این خیلی پدیده‌ مطلوبی است که افزایش پیدا کرده؛ یعنی هزاران مجموعه‌ جوان، باانگیزه، باشوق، باصلابت، باامید دارند در این مجموعه‌های دانش‌بنیان کار می‌کنند، تلاش می‌کنند؛ هم محصولات جدید ارائه می‌کنند، هم خدمات جدید ارائه می‌کنند؛ واقعیت‌های شیرین اقتصاد، اینهاست. اینها تاثیرات خودش را به‌تدریج بر وضع کشور می‌گذارد.. 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها