بریده روزنامهها (اقتصادی)
وداع با پراید پس از 27 سال
دنیای اقتصاد نوشت: پس از تقریباً سه دهه زندگی پرفرازونشیب پراید در خودروسازی ایران، سرانجام تولید آن برای همیشه متوقف شد تا پرتیراژترین، پرفروشترین و پرحاشیهترین محصول تاریخ صنعت خودرو کشور به تاریخ بپیوندد. سایپاییها در مراسمی آخرین پراید تولیدی در کشور را از خط خارج کردند تا پرونده این کوچک قدیمی پرحاشیه بالاخره بسته شود. پس از پیکان که در سال ۸۴ از خط تولید خارج و نقطه عطفی در خودروسازی ایران شد، حالا پراید دومین محصول استراتژیک حذفشده در این صنعت است و احتمالاً نقطه عطفی دیگر. پراید رفت تا به قول محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهوری، «سایپا بتواند محصولی ایمن، زیباتر و با قیمت مناسب در اختیار ایرانیها قرار دهد».
افزایش تولید لوازم خانگی در بهار سال جاری
ایرنا نوشت: به گفته مدیرکل دفتر صنایع برق، الکترونیک و لوازم خانگی وزارت صمت در برخی حوزههای لوازم خانگی، تولید افزایش یافته است. طبق آخرین آمار وزارت صمت، تولید تلویزیون با افزایش 7 /53درصدی از ۷۲ هزار و ۹۰۰ دستگاه در دو ماه نخست سال پیش به ۱۱۲ هزار دستگاه در دو ماه اول امسال رسیده است. تولید ماشین لباسشویی با افزایش 8 /154درصدی از ۴۸ هزار و ۳۰۰ دستگاه در دو ماه نخست سال ۱۳۹۸ به ۱۲۳ هزار و ۲۰۰ دستگاه در مدت مشابه امسال رسیده است. تولید یخچال و فریزر نیز با افزایش 3 /10درصدی از ۱۷۳ هزار و ۶۰۰ دستگاه در دو ماه نخست پارسال به ۱۹۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه در مدت مشابه امسال رسیده است.
مردمی کردن اقتصاد
ایسنا نوشت: وزیر اقتصاد تاکید کرد که لایحه افزایش سرمایه شرکتهای بورسی باعث هدایت نقدینگی به بازار سرمایه، شفافسازی بورس و مشارکت مردم در اقتصاد میشود. فرهاد دژپسند در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم گفت: تمامی دغدغهها به بازار سرمایه ناظر بر اقبال پرشور بهخصوص دارندههای سرمایههای خرد به بازار بورس است که باید پاسخ درخوری به اعتماد آنها داد. اقتضای آن این است که بتوانیم در بازار اولیه سرمایه اقدامات درستی انجام دهیم. ۳۰ درصد نقدینگی در عرض حدود پنج ماه اول سال جاری جذب شده و به بازار سرمایه رفته است.
افزایش 1 /34درصدی سپردههای بانکی
اطلاعات نوشت: آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد مانده سپردههای بانکی در اردیبهشتماه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ به میزان 1 /34 درصد افزایش داشته است. گزارش وضع کل مانده سپردهها و تسهیلات ریالی و ارزی بانکها و موسسات اعتباری در پایان اردیبهشت سال ۹۹ حاکی از آن است که مانده کل سپردهها بالغ بر ۲۸ هزار و ۵۷۶ میلیارد ریال شده که نسبت به زمان مشابه پارسال هفت هزار و ۲۶۵ میلیارد ریال (1 /34 درصد) افزایش نشان میدهد. همچنین مانده کل تسهیلات بالغ بر ۱۹ هزار و ۹۵۳ میلیارد ریال است که نسبت به مقطع مشابه پارسال چهار هزار و ۶۰۷ میلیارد ریال (۳۰ درصد) و نسبت به پایان پارسال 1 /3 درصد افزایش داشته است.