شناسه خبر : 35032 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

بریده روزنامه‌ها (اقتصادی)

جریمه دو میلیاردتومانی در انتظار اپراتورها

ایرنا نوشت: حسین فلاح‌‌جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات، با اشاره به افزایش قیمت بسته‌های اینترنت دو اپراتور عمده بازار گفت: اپراتورها برخلاف مصوبات رگولاتوری عمل کردند و باید قیمت را به شرایط قبل بازگردانند تا راه تعامل باز شود. او عنوان کرد: اپراتور مسلط هرگونه تغییر قیمت، حذف بسته و افزایش قیمت حتی در چارچوب مصوبات را باید به تایید سازمان تنظیم برساند. رئیس سازمان تنظیم مقررات با اشاره به اخطار پروانه‌ای به اپراتورها که موظف به برگرداندن قیمت و نوع بسته‌ها به شرایط قبل در مهلت ۱۰روزه هستند، گفت: اگر این کار را نکردند جریمه نقدی دو میلیاردتومانی در انتظار آنهاست. با استمرار تخلف مجازات‌های دیگر مانند کاهش مدت اعتبار پروانه قابل اجراست.

 

نرخ دلار دیگر عامل تغییر قیمت مسکن نیست

دنیای اقتصاد به نقل از حسین عبده‌تبریزی، اقتصاددان، نوشت: در گذشته ابتدا قیمت دلار رشد می‌کرد و مسکن با فاصله زمانی دیرتر از سهام رشد قیمت را شروع می‌کرد. سال ۷۲، دلار که پرش کرد به دنبال آن در سال ۷۴ قیمت مسکن افزایش پیدا کرد. سال ۹۰ و ۹۱ هم عین همین اتفاق رخ داد. در واقع در گذشته مالکان مسکن برای مقایسه قیمت، دلار را معیار قرار می‌دادند اما الان شاخص بازار سهام را مبنا قرار می‌دهند و انتظارشان برای افزایش قیمت فروش را بر اساس بازار سهام تنظیم می‌کنند. این مقایسه‌ها باعث شده جریان سفته‌بازی در حوزه مسکن شدت بگیرد بدون اینکه تقاضای مصرفی در بازار ملک وجود داشته باشد.

 

راه‌حل استیو هانکه برای حفظ ارزش ریال

ایسنا به نقل از استیو هانکه، استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا، نوشت: دلیل اصلی عملکرد ضعیف ریال را می‌توان در قابل اتکا نبودن آن جست‌وجو کرد. وقتی مردم احساس کنند ممکن است شرایط بد شود، ترجیح می‌دهند ریال خود را به دلار و طلا تبدیل کنند. نمی‌توان با قطعیت پیش‌بینی کرد که روند کاهش ارزش ریال تا کجا ادامه داشته باشد. ایجاد یک هیات ارزی می‌تواند راهکاری برای رسیدن به یک ارز مطمئن باشد. با توجه به تحریم‌های دلاری آمریکا علیه ایران، طلا می‌تواند بهترین پشتوانه برای این هیات ارزی باشد که در صورت استقرار موفقیت‌آمیز آن می‌توان امیدوار بود ریال پولی قابل اتکا به خوبی طلا شود.

 

نفت را به روش امروز اداره می‌کنیم نه صد سال پیش

ایران به نقل از بیژن زنگنه، وزیر نفت، نوشت: صنعت نفت کشور را نمی‌توان با روش‌های صد سال پیش اداره کرد. باید روش‌های نو را در اجرای پروژه‌ها مدنظر قرار داد. اکنون در دنیا شرکت‌های اکتشاف و تولید کار می‌کنند. ما نیز تصمیم گرفتیم شرکت‌های ایرانی را در این بخش فعال کنیم؛ همان‌طور که در بخش بازرگانی نفت نیز چنین رویکردی دنبال شده و شرکت‌های ایرانی در حال فعالیت هستند که اگرچه کمکشان می‌کنیم اما می‌توانند پس از تحریم بسیار موثر باشند. شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی را هم عده‌ای می‌گفتند گرگ‌زاده‌هایی هستند که تبدیل به گرگ خواهند شد، اما این شرکت‌ها که اگرچه برخی با تساهل و تسامح تایید صلاحیت و انتخاب شدند، شرکت‌های توانمندی هستند.

دراین پرونده بخوانید ...