شناسه خبر : 23567 لینک کوتاه

سرمایه‌گذاری روی نمایندگی برندهای چینی

برندهای ناشناخته را از هم اکنون انحصاری کنید

تقریباً برای کشورهای توسعه‌یافته دیگر جا افتاده است که چین را باید به جمع خود راه دهند و جایی برای این کشور آسیایی در تصمیم‌گیری‌ها باز کنند. چین امروز، کشوری است که همزمان در چند جبهه می‌تواند عرض اندام کند؛ در حالی که در بازار نفت ایران و کشورهای خاورمیانه از قدرت چانه‌زنی خود استفاده می‌کند، در بازارهای صنعتی اروپا و ایالات متحده آمریکا اسب خود را می‌راند. ظاهراً برای چین، از دستیابی به جایگاه نخست اقتصادی و سیاسی جهان در قرن بیست و یکم هدفی مهم‌تر و بالاتر نیست، هرچند خطر و تهدیدات سیاسی ابرقدرت‌های جهان را نیز بیخ گوش خود احساس می‌کند.

تقریباً برای کشورهای توسعه‌یافته دیگر جا افتاده است که چین را باید به جمع خود راه دهند و جایی برای این کشور آسیایی در تصمیم‌گیری‌ها باز کنند. چین امروز، کشوری است که همزمان در چند جبهه می‌تواند عرض اندام کند؛ در حالی که در بازار نفت ایران و کشورهای خاورمیانه از قدرت چانه‌زنی خود استفاده می‌کند، در بازارهای صنعتی اروپا و ایالات متحده آمریکا اسب خود را می‌راند. ظاهراً برای چین، از دستیابی به جایگاه نخست اقتصادی و سیاسی جهان در قرن بیست و یکم هدفی مهم‌تر و بالاتر نیست، هرچند خطر و تهدیدات سیاسی ابرقدرت‌های جهان را نیز بیخ گوش خود احساس می‌کند.

در بازار اقتصادی و تجاری جهان، چین نیز تغییر رویه را آغاز کرده و دیگر خیال ندارد کالاهای ارزان‌قیمت و مونتاژ‌شده را در جهان به نام این کشور بشناسند. چینی‌ها چند سالی است که کپی‌کاری را کنار گذاشته و سودای دیگری در سر دارند. این کشور تصمیم دارد طی سال‌های آینده، برندهای معتبر خود را در بخش‌های مختلف صنعتی روانه بازار جهانی کند و کار در این زمینه را نیز از چندین سال قبل آغاز کرده است. امروز صنایع این کشور آسیایی موظف شده‌اند با تولید محصولات درجه یک، از پوشاک و نساجی گرفته تا خودروسازی و تجهیزات الکترونیکی، به جنگ تجاری با برندهای معتبر ژاپنی و آمریکایی و اروپایی بروند و خود را در عرصه جهانی سرآمد کنند.  و این فرصتی است که فعالان اقتصادی دیگر کشورها می‌توانند از آن استفاده کرده و بازار آینده برندهای معتبر چینی را در دست بگیرند.

یک تجربه موفق

اخذ نمایندگی برندهای ناشناخته در ایران سابقه داشته و اتفاقاً جزء تجربه‌های موفق در این زمینه نیز بوده است. در دهه 50 خورشیدی، شخصی به نام افشار، در خیابان ناصرخسرو تهران دکان کوچک فروش فیلم عکاسی را دایر کرده بود و نمایندگی فیلم دوربین عکاسی ساکورا را که از محصولات کم‌شناخته‌شده آن زمان در جهان بود، در اختیار داشت. در آن سال‌ها تنها دو محصول در بازار ایران شناخته‌شده و مطرح بود؛ فوجی و کداک، که بازار فیلم دوربین عکاسی را در ایران به انحصار خود درآورده بودند.

اما افشار دست به ابتکار تازه‌ای زد؛ او به جای آنکه در حوزه فعالیت خود سراغ برندهای معتبر جهانی برود، از ناشناخته‌ها در این بازار شروع کرد. او در اولین گام، نمایندگی فیلم دوربین عکاسی «ساکورا» را که محصولی از کشور ژاپن بود در تهران دایر کرد و همگام با پیشرفت محصولات این شرکت در بازار جهانی، در داخل ایران به توسعه دست زد و دیگر محصولات ساکورا را نیز به بازار ایران وارد کرد. پس از آن بود که دوربین‌های «کانن» ژاپن که در آن زمان چندان در جهان شناخته‌شده نبود، سر از بازار ایران در‌آورد و این افشار بود که نمایندگی این محصول ژاپنی را نیز در ایران دایر کرد. تنها چند سال کافی بود تا نهال تجاری این فعال اقتصادی در بازار ایران به بار بنشیند. با پیشرفت محصولات «ساکورا» و «کانن» در بازار جهانی، تولیدات این شرکت‌ها در ایران نیز جایگاه خود را پیدا کرد و دیگر کمتر کسی بود که این دو محصول ژاپنی را در ایران نشناسد. در واقع این فعال اقتصادی که نمایندگی برندهای ناشناخته ژاپنی را در ایران دایر کرده بود، به خوبی می‌دانست که ژاپن برای تصاحب بازار جهانی محصولات عکاسی و الکترونیک چه خوابی دیده است و پیش از آنکه کسی متوجه این قضیه شود، انحصار محصولات ژاپنی در ایران را به نام خود ثبت کرد. او تنها منتظر ماند تا برندهای ژاپنی با پشتکار و پیشرفتی که در ذات محصولات خود دمیده بودند، سوار بر بازار جهانی شوند و در حالی که کالاهای ژاپنی به سرعت بازار گوشه و کنار جهان را فتح می‌کرد، نمایندگی دو برند معتبر و تازه شناخته‌شده این کشور را در دست داشت.

این اتفاق سال‌ها بعد و با ورود دیگر برندهای جهانی به بازار ایران نیز افتاد. سامسونگ نمونه موفق دیگری است که با درایت و زیرکی یک فعال اقتصادی ایرانی به بازار داخل راه پیدا کرد و خیلی زود راهی خانه‌های ایرانی شد. تا دو دهه پیش، سامسونگ در بازار جهانی حرف چندانی برای گفتن نداشت. از این رو در ایران کسی سراغ اخذ نمایندگی این برند لوازم خانگی ساخت کره نمی‌رفت. اما یک فعال اقتصادی که به آینده درخشان این محصول در بازار جهانی پی برده بود، به‌رغم ناشناخته بودن آن، نمایندگی برند سامسونگ در ایران را به نام خود ثبت کرد و منتظر ماند تا این برند کره‌ای رفته رفته بر بازار جهانی محصولات لوازم خانگی سوار شود. پس از چند سال، محصولات سامسونگ که رقبا را در بازار جهانی یکی پس از دیگری کنار می‌زد، کسانی در ایران بودند که نمایندگی این برند جهانی را داشتند و طعم شیرین سرمایه‌گذاری عاقلانه خود را چشیدند.

چگونه باید وارد عمل شد

این فرصت تجاری برای فعالان اقتصادی در ایران نیز کاملاً مهیاست. به این صورت که، برندهای معتبر چینی را که برای تصاحب بازار جهانی طی چند سال آینده خیز برداشته‌اند شناسایی کرده و از هم‌اکنون برای اخذ نمایندگی این برندها در ایران اقدام کنند. کار چندان دشواری نیست، تنها کافی است به این کشور سفر کرده و از نزدیک با این برندها آشنایی پیدا کنید. یا اینکه از فعالان بازار چین و کسانی که در این بازار استخوان ترکانده‌اند، به گپ و گفت در این مورد بنشینید تا آنها به شما بگویند کدام برندهای چینی در آینده‌ای نزدیک حرفی برای گفتن در بازار جهانی دارند.

نکته‌ای که نباید فراموش کرد و در مسیر رصد برندهای چینی باید همواره مدنظر داشت، این است که اعتبار و کیفیت برندها تنها یک سوی سکه است، آنچه از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است، این است که ظرفیت این کالا یا کالاهای تحت برند چینی، در بازار ایران تا چه اندازه است؟ در واقع باید تحقیقات دقیقی در این زمینه صورت بگیرد. اولاً برند چینی مورد نظر از چه میزان پیشرفتی در این کشور و در رقابت با دیگر برندها برخوردار بوده است و چشم‌انداز آن چگونه است؟ و دیگر اینکه محصولات تحت این برند در بازار ایران تا چه اندازه جاذبه و کشش دارد؟

این دو نکته را اگر در نظر داشته باشید، دیگر تعلل در دریافت نمایندگی برندهای آینده‌دار چینی جایز نیست. رایزنی و مذاکره برای دریافت نمایندگی نیز کار چندان دشواری نیست و می‌توان با چینی‌ها به راحتی وارد مذاکره شد و قراردادها را بست. در قوانین ایران نیز واردات و اخذ نمایندگی از تمامی کالاهای مشروع بلا‌مانع است.

کدام برندها؟

همان‌طور که اشاره شد، دوره کپی‌کاری از محصولات و برندهای جهانی در چین به پایان خود نزدیک شده و این کشور قصد دارد با خلق برندهای معتبر، حرفی برای گفتن در بازار رقابتی امروز جهان داشته باشد. در حال حاضر، چین در تولید دستگاه‌های مخابراتی و گوشی تلفن همراه به جایی رسیده است که گفته می‌شود طی چند سال آتی رقیبی جدی برای نوکیا و سامسونگ و سونی خواهد بود. امروز جهان دیجیتال و فناوری‌های مخابراتی برای شرکت هواوی (HUAWEI) جایگاه و اهمیت بسزایی قائل شده و حساب ویژه‌ای برای بازار محصولات این شرکت چینی باز کرده است. گوشی‌های تلفن همراه اسمارت ساخت این شرکت با برندهای معتبر جهانی شانه زده و فعالان این عرصه، یکی از صاحبان بازار آینده گوشی‌های همراه را این شرکت می‌دانند.

شرکت ZTE چین نیز در بازار گوشی تلفن همراه و دستگاه و تجهیزات مخابراتی حرفی برای گفتن در بازار آینده این حوزه دارد. بنابراین، اخذ و دریافت نمایندگی محصولات این دو شرکت چینی در ایران از هم‌اکنون، سرمایه‌گذاری آینده‌داری را ترسیم می‌کند.

در بخش پوشاک نیز، برندهای چینی در حال شناساندن خود به بازار جهانی است. برخی از شرکت‌های تولیدی پوشاک چین در حال حاضر در هنگ کنگ به ثبت رسیده و در حال فعالیت است و برای تصاحب بازار جهانی نیز نقشه‌های زیادی دارند. جوردانو، G2000و U2 برندهای معتبر چینی در بخش پوشاک است که برای ورود به بازار جهانی این محصول خود را آماده می‌کند.در حوزه لوازم خانگی نیز چینی‌ها، کپی‌کاری را کنار گذاشته و چند سالی است که پا به عرصه تولید محصولات با‌کیفیت گذاشته‌اند. با کمی تحقیق در این بخش نیز می‌توان برای دریافت نمایندگی محصولات این شرکت‌ها وارد عمل شد و پیش از آنکه برندهای چینی در بازار جهانی سرآمد شوند، انحصار این محصولات در ایران را به نام خود ثبت کرد.

 

دراین پرونده بخوانید ...

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها