بریده روزنامهها (اجتماعی)
برج عاج توئیتر و اینستاگرام
اعتماد نوشت: 36 نفر از اعضای دولت دوازدهم تاکنون 18هزار و 619 بار دست به جیب شده و 18هزار و 619 بار گزینه «انتشار» را در توئیتر فشردهاند. 20 نفر از کابینه دولت دوازدهم (وزرا، معاونان و روسای سازمانهای وابسته) در توئیتر حساب فعال دارند؛ برخی خبر میدهند، برخی هشتگ میزنند، برخی به فارسی یک پیام مینویسند و به انگلیسی پیامی دیگر، برخی چون وزیر جوان دوست دارند به توئیتهای دیگران توجه نشان دهند، برخی چون معاون اول ریاستجمهوری تاکنون هیچ پاسخی به هیچ توئیت دیگری ندادهاند. هفت روز از وقوع حادثه تلخ هواپیمای اوکراینی میگذرد و تاکنون جز هفت نفر، دیگر توئیترنشینان دولت تمایلی برای نوشتن و همدردی درباره حادثه هواپیمای اوکراینی نشان ندادهاند.
مردم شنیده نشدند
شهروند نوشت: در ماجرای گرانی بنزین در آبانماه گذشته نتیجه تحقیقی به انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران با این عنوان ارائه شد: «ایران تکان خورد، رسانه نه». این تحقیق محتوای ٢٠ روزنامه و چهار خبرگزاری را در ماجرای بنزین تحلیل کرده و نشان میدهد که سهم واقعی صدای مردم از کل صداهایی که از بیستوششم آبان تا پنجم دیماه امسال، در رسانهها انعکاس داده شده، تنها یک درصد بوده است. مجموعه مطالب با حجم نمونه دو هزار و ٦١٧ مطلب با موضوع سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین و رویدادهای وابسته به آن در روزنامهها بررسی و تمامشماری شده و در بررسی عملکرد خبرگزاریها روش نمونهگیری سیستماتیک (بر اساس ساعت) ملاک عمل بوده است.
قدرت پاسپورت ۲۰۰ کشور
دنیای اقتصاد نوشت: قدرت پاسپورت ۲۰۰ کشور جهان بر اساس تعداد «مقاصد قابل سفر بدون ویزا» اعلام شد. نتایج بررسیهای یک نهاد بینالمللی درباره اعتبار جهانی گذرنامهها نشان میدهد شهروندان ژاپن در سال ۲۰۲۰ معتبرترین پاسپورت را در اختیار دارند و میتوانند به ۱۹۱ کشور، بدون نیاز به ویزا سفر کنند. شاخص اعتبارسنجی پاسپورتها، درجه آزادی توریستها برای سفرهای جهانی است. در رتبهبندی انجامشده، جایگاه توریستهای ایرانی به لحاظ قدرت پاسپورت، سه پله بهبود یافته است. ایرانیها امکان سفر به ۴۱ کشور جهان بدون ویزا یا ویزا در بدو ورود را دارند. کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۰ همچنان قدرتمندترین پاسپورتهای جهان را به خود اختصاص داده و در مقابل، کشورهای اروپایی و آمریکایی روند نزولی دارند.
انتقال نمونه خونهای نادر به کشور ممکن نیست
ایلنا نوشت: پیمان عشقی رئیس سازمان انتقال خون کشور گفت: سوءرفتارهای سیاسی سبب شده تا ما نتوانیم نمونههای خونی را به کشور بیاوریم یا آنکه نمونههای بیولوژیک را در کشورمان ثبت کنیم. باید متوجه باشیم که انتقال خونهای نادر برای بیماران دارای گروههای خونی نادر نیاز به همکاریهای بینالمللی دارد. جمعیت برخی از افراد دارای گروههای خونی نادر از چند ده نفر بیشتر نیست. یکی از بیماران ما که نیازمند خون نادر بود، توانست گروه خونی خود را از یک شهروند اسپانیایی دریافت کند. برای این داد و ستد فرد خوندهنده که اسپانیایی بود، مجبور شد به چند کشور سفر کند تا به بیمار ما برسد. بیمار اگر به این خون دسترسی پیدا نمیکرد، تاکنون فوت کرده بود.