گشایش درهای ورزشگاه به روی زنان
مرکز خدمات جامع درمانی در چنارمحمودی لردگان تاسیس میشود
سعید نمکی، وزیر بهداشت گفت که هوشمندسازی باعث عاری شدن از آلودگی نمیشود و ما نیاز به انسان سالم داریم. انسانی که توسعهیافته باشد، دروغ نمیگوید، مالیاتش را انکار نمیکند، HIV نمیگیرد و... اظهارات وزیر بهداشت در حالی منتشر شده که در روزهای گذشته مردم روستای «چنارمحمودی» از توابع لردگان در استان چهار محالوبختیاری در اعتراضاتی گفتهاند که تعدادی از ساکنان این روستا در اثر استفاده از سرنگ آلوده توسط خانه بهداشت به «اچآیوی» مبتلا شدهاند. انتظار میرود اظهارات وزیر بهداشت با واکنشهای جدی مواجه شود. سعید نمکی پیش از این نیز در اظهاراتی درباره حوادث لردگان گفته بود که عامل انتقال «اچآیوی» به تعدادی از ساکنان روستای «چنارمحمودی» نه سرنگ آلوده بلکه «معتادان تزریقی و افرادی با روابط نامطلوب» بودهاند. اظهاراتی که خشم مردم معترض را در پی داشت. با عدم امکان بررسی مستقل موضوع، وزارت بهداشت اعلام کرده است که بهورز روستا در این ماجرا مقصر نیست. علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز ادعای مردم این روستا را که سرنگ بهورز روستا آلوده بوده، رد کرده است. با این حال وزیر بهداشت، طی نامهای به معاون بهداشت این وزارتخانه دستور داد که هرچه سریعتر مرکز خدمات جامع سلامت در روستای چنارمحمودی ایجاد و تیم تخصصی و فوقتخصصی در این مرکز مستقر شود.
ناگفتههای اهالی «چنارمحمودی» لردگان
ایسنا در گزارشی نوشت؛ اگر مجموعه بهداشت و درمان از استان و کشور ما به معنای واقعی و با جدیت در خصوص این قضایای اخیر در میدان حاضر میشد این فاجعه تا اینجا کشیده نمیشد و مردم درمان میشدند و این فاجعه در نطفه خفه میشد، این بخشی از صحبتهای یکی از اهالی چنارمحمودی است. محمودی یکی از اهالی چنارمحمودی گفته با وجود اینکه اطلاعات جامعه نسبت به بیماری ایذر و راههای درمان آن بالا رفته اما همچنان ایدز در حال حاضر در جامعه ما یک داغ بزرگ محسوب میشود و از آنجا که قوم بختیاری قوم تعصبی و غیرتی است از همه مسوولان میخواهیم بار روانی و روحی این مساله را از مردم بکاهند. وی تاکید کرد: مردم ما مردمانی پاک هستند و چیزی به نام روابط جنسی ناسالم در این خصوص در بین قوم بختیاری وجود ندارد، خواهش میکنیم که این گلایه و ناراحتی به اطلاع وزیر برسد و از مردم عذرخواهی شود. یکی دیگر از اهالی روستا گفت: عدهای از مردم روستا که به ویروس مبتلا شدند ناراحت هستند و استرس دارند و انتظار میرود مسوولان کمک کنند مجوز از وزارت بهداشت برای راهاندازی کلینیک تخصصی در همین خصوص در شهرستان یا روستا گرفته و ایجاد شود که برای انجام مراحل درمانی خود با مشکل مواجه نشوند. وی خاطرنشان کرد: درمان این بیماری زمانبر و طولانی است و باید مداوم و مستمر ادامه داشته باشد و همه مسوولان بخواهند این مرکز برای تداوم درمان احداث شود.
آغازِ پایان یک رویا
سرانجام پس از چند دهه قلمفرسایی، خودسوزی، پرسیدن نظر مراجع و زیر و رو کردن قانون، زنگ آغاز پایان یک رویا زده شد و دروازههای ورزشگاه آزادی به روی زنان به عنوان تشویقکننده همنوعان گشوده شد؛ زنانی که حال آزادانه و بدون گریم مردانه و گزینشی بر صندلیهای استادیوم به تشویق همنوعان خود خواهند پرداخت. حال و هوای این روزهای زمین مستطیلشکل و سبز فوتبال آزادی با هر زمان دیگری متفاوت است و قرار است شاهد حضور آزادانه زنان به عنوان تماشاگر در قاب بنفش خود باشد؛ البته ورزشگاه آزادی پیش از این هم شاهد این حضور بود اما با گریم، ریش و هیبتی مردانه. زنان علاقهمند که از بامداد جمعه ۱۲ مهر، وقتی فروش اینترنتی بلیت بازی تیم ملی ایران با کامبوج آغاز شد، به سرعت برای خرید بلیت در جایگاههایی که در نمودار خرید با رنگ بنفش مشخص شده بودند اقدام کردند تا بازی تیمهای فوتبال ایران و کامبوج در روز پنجشنبه ۱۸ مهر را برای نخستین بار غیرگزینشی و مستقیم ببینند. به دنبال این استقبال، «معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری در حساب توئیتری خود نوشت: زنان مطالبات متعدد و متفاوتی دارند و حضور در ورزشگاهها هم یکی. در جامعهای همدل، تلاش خودشان و مسوولان در کنار هم پاسخگوی مطالبات خواهد بود. در ایران ما فرصتهای همدلی فراوان است خدا را شکر. در این میان استقبال توئیتری «علی ربیعی» سخنگوی دولت از ورود زنان به ورزشگاه هم خواندنی است، آنجا که نوشت: دولت و جامعه ایران زیر فشار حداکثری تیم B و جنگ و تحریم زیر بار فشار خارجی نرفت. اگر زنان امروز در ورزشگاه هستند و به حقشان رسیدند حاصل مجموع مطالبات درونزای جامعه ایران و پیگیری دولت است. ورود زنان به ورزشگاه ثمره تلاشهای داخلی است و نه فشار خارجی. «فاطمه سعیدی» نماینده مجلس هم در پیامی توئیتری با اشاره به اینکه بالاخره هرچند با محدودیت و قطرهچکانی اما راه ورود زنان به استادیوم آزادی باز شد، نوشت: پنجرهای کوچک که نشان داد این مسیر بازشدنی است. باید سکوهای بیشتری در اختیار زنان قرار گیرد. بلیت را از سامانه تهیه میکنم و در کنار هم تیم ملی ایران را تشویق میکنیم.
بازدارندگی احکام لایحه امنیت زنان در برابر خشونت
دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق زنان درباره بازدارندگی احکام موجود در لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت گفت: اگر این احکام به موازات هم و در کنار دیگر تدابیر حفاظتی و نظارتی که در لایحه آمده است، مورد استفاده قرار گیرد میتواند بازدارنده باشد. شهیندخت مولاوردی (دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق زنان) در پاسخ به این سوال که احکامی که در لایحه امنیت زنان در برابر خشونت آمده، آیا بازدارندگی لازم را در مقابل خشونت علیه زنان دارد، گفت: ما مجموعه تدابیر را در این لایحه دیدهایم. احکامی را که در خصوص جرائم در این لایحه آمده است باید در کنار سایر وظایف دستگاهها و تدابیر آموزشی بازدارنده و تدابیر حفاظتی و نظارتی بررسی کرد. وی ادامه داد: اگر این احکام به موازات هم و در کنار دیگر تدابیر حفاظتی و نظارتی بررسی شود، قطعاً میتواند بازدارنده باشد. البته قوه قضائیه ملاحظاتی داشته است، در حال حاضر هم این لایحه در اختیار دولت و سپس مجلس خواهد بود و اصلاحاتی در آن انجام خواهد شد. دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق زنان در پاسخ به این سوال که آیا موارد تکراری قوانین مجازات اسلامی در این لایحه وجود دارد و این موضوع باعث تکرار قوانین میشود، تصریح کرد: تکرار قوانین در این لایحه مورد بررسی قرار گرفته است. ما لایحه ۹۲ مادهای دولت دهم را بعد از بررسی برای جلوگیری از تکرار قوانین به ۵۰ ماده کاهش دادیم. اما در حال حاضر که پس از بررسی توسط قوه قضائیه به دولت ارسال شده است به ۷۷ ماده افزایش یافته است.
محدودیت موردی جذب معلمان برطرف میشود
وزیر آموزش و پرورش گفت: ۱۰۸ هزار کمبود معلم در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ با روشهای قانونی جبران شده است. محسن حاجیمیرزایی گفت: برآوردهای وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ کمبود ۱۰۸ هزار معلم بود که اکنون با اعمال راهکارهای قانونی و اتخاذ تدابیر لازم از قبیل بهکارگیری نیروهای رسمی با پرداخت اضافه کار و همچنین تبدیل وضعیت نیروهای واجد شرایط جبران شده است. وی افزود: در روزهای آینده نیز محدودیتهای موردی در برخی مدارس برطرف میشود. وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امسال مشکل کمبود معلم در مدارس کشور به مراتب کمتر از پارسال است و نگرانی خاصی از این بابت وجود ندارد. حاجیمیرزایی با بیان اینکه در سالهای آینده تعداد زیادی از معلمان کشور بازنشسته خواهند شد، افزود: در همین راستا نیازهای وزارت آموزش و پرورش در گزارشی به دولت اعلام شده است و اکنون کارگروهی متشکل از کارشناسان سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور استخدامی کشور و وزارت آموزش و پرورش، در حال برآورد تعداد دقیق معلم برای مدارس کشور هستند تا در بستر جذب قانونی نیروهای جدید، این نیاز برطرف شود.
توضیح و عذرخواهی ظریف و همسرش از شهروندان
در پی انتشار خبری مبنی بر قرق بوستان بهشت مادران برای حضور همسر وزیر امور خارجه، سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه ظریف از این اقدام بیخبر بوده و بر عدم تکرار چنین مواردی تاکید کرده، به نقل از ظریف و همسرش از شهروندان و بانوان ایرانی پوزش خواست. در پی انتشار خبری مبنی بر تعطیلی بوستان مادران به دلیل حضور «مریم ایمانیه» همسر وزیر امور خارجه، سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، در این باره اظهار کرد: موضوع را پیگیری کردم. همسر آقای دکتر ظریف رئیس انجمن زنان دیپلمات است که مراسمی را با حضور همسران ۳۸ سفیر و دیپلمات خارجی در بوستان مذکور برنامهریزی کرده و شهرداری منطقه از روی محبت پارک را در طول برگزاری آن برنامه تعطیل کرد. موسوی افزود: دکتر ظریف از این اقدام بیخبر بوده و پس از اطلاع به شدت با آن مخالفت کرده است و دستور داده که منبعد چنین اقدامات ناموجهی که حقوق شهروندان را خدشهدار میکند، تکرار نشود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: دکتر ظریف و همسرشان از تمامی شهروندان و بانوان محترم تهرانی پوزش میخواهند. به گزارش فارس، یکی از مخاطبان این خبرگزاری با ثبت خبری در سامانه «فارس من» نسبت به «تعطیلی پارک بهشت مادران به دلیل حضور همسر آقای ظریف» اعتراض کرد. در این گزارش آمده است: «در پی حضور همسر آقای دکتر محمدجواد ظریف و همراهان، بوستان بهشت مادران منطقه ۳ تهران اقدام به قرق یک پارک ۱۵ هکتاری به دلیل تامین امنیت همسر آقای ظریف کرده است، لازم به ذکر است این تعطیلی به دستور شخص شهردار منطقه 3 انجام شده است.»
مخالفت منابع طبیعی مازندران با طرح انتقال آب خزر به کویر
کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی مازندران با طرح انتقال آب خزر به کویر مخالفت کرد. کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی مازندران با طرح انتقال آب خزر به کویر مخالفت کرد، این مخالفت که به دنبال بازدیدهای میدانی و جلسات متعددی رخ داده است در آخرین بازدید میدانی هفته گذشته از مسیر عبور خط لوله انتقال آب خزر از روستاهای منطقه خطیرکوه و قلب جنگلهای هیرکانی به نقطه نهایی خود رسید. در نامه کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی مازندران بارها بر تخریب جنگلهای هیرکانی در مسیر لولهگذاری در صورت اجرای این طرح مخرب تاکید شده است. در بخشی از صورتجلسه کمیته فنی اداره کل منابع طبیعی مازندران با طرح انتقال آب خزر به کویر تاکید شده است: «عطف به نامه 6142 /98 به تاریخ 9 /6 /98 در پی بازدید مشترک از مسیر اجرای پروژه انتقال آب خزر به سمنان، بازدید مشترکی توسط اعضای کمیته فنی این اداره کل و کارشناسان دفتر زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست کشور، کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران و تیم کارشناسی وزارت نیرو و شرکت مهندسی مهاب قدس انجام و موارد ذیل جهت هرگونه اقدام مقتضی ایفاد میگردد.» همچنین در ادامه آمده است: «در طول مسیر پیشنهادی جهت انتقال آب تعداد پنج ایستگاه پمپاژ در حوزه استان مازندران پیشبینی گردیده؛ بهطوری که هیچگونه مطالعه و نقشه قابل بررسی جهت نحوه انتقال نیروی برق به ایستگاههای مذکور در مناطق جنگلی ارائه نشد.»