بریده روزنامهها (اجتماعی)
سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه تبدیل میشود
نوشت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را با 137 رای موافق از مجموع 195 نماینده حاضر تصویب کردند. در مادهواحده این طرح آمده است: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تمامی اختیارات و وظایفی که به موجب قوانین و مقررات داراست، با رعایت بند د ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری و بدون توسعه تشکیلات و افزایش نیروی انسانی به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تبدیل میشود و بار مالی ناشی از تغییر عنوان از محل منابع داخلی و صرفهجویی تامین میشود. نمایندگان مقرر کردند کلیه امکانات، اموال و نیروی انسانی سازمان مزبور در اختیار وزارتخانه جدید قرار میگیرد.
♦♦♦
مرجانهای خلیجفارس پشت ویترین مغازههای نواب
نوشت: خلیجفارس مرجانهای بیهمتایی دارد که مقاومترین گونه در برابر افزایش دمای زمین هستند اما در ماههای اخیر برداشت غیرمجاز و بیرویه مرجانها را به نابودی کشانده است؛ روندی که کاهش جمعیت آبزیان را به دنبال دارد. سری به مغازههای بزرگراه نواب بزنید؛ حال مرجانهای خلیجفارس در آکواریومهای زینتی خوب است. مقاومترین مرجان دنیا قیمت بالایی هم ندارد؛ معمولاً تا 150 هزار تومان چه در مغازهها و چه در کانالهای تلگرامی به فروش میرسند، اما مشتریهای عراقی که به دلار میخرند، برای فروشندگان جذابیت دارند. اخیراً به دلیل افزایش قیمت دلار و درنهایت افزایش قیمت مرجانها برای مشتریها، هجوم به خلیجفارس برای برداشت مرجانها افزایش پیدا کرده است.
♦♦♦
انتقاد تند لیلی گلستان از آنها که رفتند
به نقل از لیلی گلستان درباره مهاجرت پدرش ابراهیم گلستان نوشت: معتقدم رفتنش اشتباه بود. وظیفه هر فرد بافرهنگ و هنرمندی است که در کشور خودش بماند، سختیها را تحمل کند و دانستههایش را از نسلهای بعد دریغ نکند. کدام یک از این نویسندگان، شاعران و کارگردانانی که از ایران رفتند کار شاخصی آن سوی مرزها انجام دادند؟ اغلب آنها وقتی از ایران رفتند تمام شدند. شهید ثالث وقتی از ایران رفت فیلمی نساخت که به خوبی «طبیعت بیجان» یا «یک اتفاق ساده» باشد، امیر نادری فیلمی همپای «دونده» نساخت. اسماعیل خویی شعری بهتر از سرودههایش در ایران نگفت. ابراهیم گلستان جز چند مصاحبه چه کاری انجام داد؟ نقد بسیاری به بهرام بیضایی دارم، معترضم که چرا رفته.
♦♦♦
فاجعه دستکاری والدین در تاریخ تولد نوزادان
به نقل از علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، نوشت: یکی از چالشهای ما در حوزه سلامت مادر و کودک این است که برخی تاریخ تولد نوزادشان را دستکاری میکنند که میتواند عوارض خطرناکی برای نوزاد دربر داشته باشد. برخی تمایل دارند تاریخ زایمان نوزادشان را تغییر دهند و طبق روز ازدواج یا تاریخ دیگری تنظیم کنند. مثلاً اگر قرار است کودکشان در 20 /7 /97 متولد شود طوری برنامهریزی میکنند که به صورت سزارین نوزاد را در 7 /7 /97 به دنیا آورند تا تاریخ تولد جالبی شود. این کار فاجعه است. اینطور رفتار کردن با سلامت نوزادان و نسل آینده کشور نگرانکننده است. دستکاری در تاریخ زایمانها، میزان بستری نوزاد در NICU و حتی مرگ نوزادان را افزایش میدهد.