بریده روزنامهها (اجتماعی)
بیتابی برای تحصیل
نوشت: مردم روستاهای منطقه دارخوین و شادگان سالیان سال است که با فقر و محرومیت زندگی میکنند و گویی قرار نیست حالا حالاها از چنگ فقر رها شوند. اما آنها نداشتن کفش فرزندانشان را تاب میآورند، اما بیسواد ماندن آنها را نه! از این روست که این بچهها برای تحصیل باید هر روز مسافتهایی طولانی را طی کنند و خود را به مدرسهای در دوردستها برسانند. اما وقتی پای انسانهایی به میان بیاید که نمیتوانند نسبت به این درد و رنج بیتفاوت باشند، معادله تغییر میکند. مهرماه امسال بچههای این روستا به همت گروهی از معلمها صاحب مدرسه (بخوانید کانکس) شدهاند. گرچه این «کانکس» شباهتی به مدارس شهری ندارد اما دانشآموزان به همین نیز راضیاند.
♦♦♦
افزایش میزان باروری
نوشت: از زمانی که سیاستهای افزایش جمعیت ابلاغ شد تاکنون میزان زادآوری و افزایش جمعیت تغییراتی داشته است. برای پیشگیری از منفی شدن رشد جمعیت، میزان باروری کلی باید حداقل 1 /2 فرزند (سطح جانشینی) باشد. به گفته دکتر اسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت، میزان باروری کلی در پنج سال گذشته، از روند افزایشی برخوردار بوده و نرخ باروری در کشور از 8 /1 به ۲ رسیده است. وی گفت: بیش از ۱۳ میلیون نفر از دختران و پسران در کشور در آستانه ازدواج قرار دارند. او با مثبت ارزیابیکردن نتیجه اجرای سیاستها درباره برنامههای وزارت بهداشت برای افزایش جمعیت گفت: از مهمترین راههای افزایش جمعیت، پیشگیری از مرگومیر نوزادان تا سالمندان است.
♦♦♦
راه ابریشمی که از ایران نمیگذرد
با اشاره به وضعیت مبهم طرح احیای جاده ابریشم در کشور نوشت: درحالی اواخر خردادماه امسال از الزام قانونی دستگاههای مربوط جهت توسعه گردشگری در این جاده سخن به میان آمد که معاون کنونی گردشگری کشور با وجود سپری شدن دو ماه از دوران مسوولیتش، از وجود چنین طرحی اظهار بیاطلاعی میکند. طرح احیای جاده سالهاست مورد تاکید سازمان جهانی گردشگری بوده و سرمایهگذاریهای کلانی از طرف کشورهای این مسیر، بهویژه چین در جهت ایجاد زیرساخت و برگزاری تورهای گردشگری صورت گرفته است. این فرصت طلایی برای جذب گردشگر، چندان مورد توجه مسوولان و فعالان تورگردانی کشور نیست و معدود فعالیتهای موجود بهصورت انفرادی انجام میگیرد.
♦♦♦
90 درصد کودکان متکدی مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند
به نقل از رضا قدیمی، مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، نوشت: 90 درصد از کودکان متکدی مورد آزار جنسی در پاتوقها قرار گرفتهاند. آیا نمیتوانیم این کودکان را حتی در مراکز ساده نگهداری کنیم؟ طی اجرای طرح جمعآوری کودکان کار و متکدی در پایتخت 416 کودک جذب شدهاند که 355 نفر برای کشورهای اطراف هستند. بسیاری از این کودکان خانوادههایشان اصلاً ایران نیستند و کودک به تهران ترانزیت شده است. کجای دنیا به یک خارجی اجازه میدهند در چهارراههای معروف گدایی کند؟ از برخی اظهارنظرهای فعالان اجتماعی تعجب میکنم. اسم این کار (جمعآوری کودکان کار و خیابان) حمایت از کودکان کار و بدسرپرست است و بازداشت و دستگیری در کار نیست.