تاریخ انتشار:
افت شاخصهای سهام بعد از پنج روز صعود
چهارشنبه هفته گذشته با انتشار دادههای نسبتاً ضعیف مشاغل ایالات متحده، نگرانیها در خصوص سرعت رشد اقتصادی ایالات متحده باعثقطع امیدها از آغاز توقف محرک اقتصادی فدرالرزرو و تنزل قیمت سهام اکثر کشورها شد.
چهارشنبه هفته گذشته با انتشار دادههای نسبتاً ضعیف مشاغل ایالات متحده، نگرانیها در خصوص سرعت رشد اقتصادی ایالات متحده باعث قطع امیدها از آغاز توقف محرک اقتصادی فدرالرزرو و تنزل قیمت سهام اکثر کشورها شد. در آسیا، علاوه بر این شرایط سخت بینبانکی در سیستم مالی چین به این نگرانی بیشتر دامن زد. شاخص سهام FTSE (مربوط به کل دنیاست)، که روز سهشنبه به بالاترین سطح خود از ژانویه سال 2008 رسیده بود، در این روز 4/0 درصد افت پیدا کرد و شاخص استوکس 600 در اروپا نیز 7/0 درصد کاهش یافت؛ شاخص ایالات متحده نشان میداد شاخص اس اند پی 500 که در روز سهشنبه توانسته بود به رکورد 1755 نزدیک شود، در این روز 10 واحد افت پیدا کرده است؛ میلان مولرین، اقتصاددان در TD Securities در این باره گفت: «انتظارات برای تاخیر بیشتر در آغاز کاهش دور سوم محرک اقتصادی ایالات متحده موسوم به QE3، باید در کوتاهمدت همچنان برای هر دو داراییهای با ریسک بالا و اوراق خزانه، گران تمام شود.» مولرین پیش بینی کرد بازدهی اوراق خزانه 10 ساله
ایالات متحده به 3/2 درصد خواهد رسید؛ این اوراق طی هفته منتهی به 18 اکتبر با 0/25 درصد افت به 5/2 درصد رسیده بود. بازدهی این اوراق روز چهارشنبه با 0/1 درصد افت دیگر به 50/2 درصد رسید؛ در این روز شاخص دلار با کمی بهبود به 33/79 رسید، اما هنوز نزدیک به پایینترین سطح خود در هشت ماه گذشته است. ین ژاپن در نتیجه دادههای ناامیدکننده اشتغال ایالات متحده در حال تقویت است؛ علاوه بر این، سرمایهگذران بعد از ظهور نشانههایی از محدودیت در سیستم بانکی چین که باعث افزایش تنشهای منطقهای شد، به سمت این ارز کشیده شدند که باعث افزایش ارزش آن شد. شاخص سهام هانگ سنگ هنگکنگ در روز چهارشنبه، 4/1 درصد افت پیدا کرد؛ اما شدیدترین افت به سهام نیکی توکیو مربوط میشد، که دو درصد سقوط کرد؛ تقویت ارز این کشور خصوصاً به سهام شرکتهای صادراتی صدمه زده بود. بازدهی اوراق قرضه 10ساله دولت ژاپن به کمترین سطح خود در پنج ماه گذشته یعنی 61/0 درصد، افت پیدا کرد.
دیدگاه تان را بنویسید