خودرویی که جان شارلدوگل را نجات داد
خودروی رئیسجمهور
فرانسویها از قدیم در بازاری که اصطلاحاً به لاکچری معروف شده یا همان بازار کالاهای لوکس حضور پررنگی داشتهاند.
فرانسویها از قدیم در بازاری که اصطلاحاً به لاکچری معروف شده یا همان بازار کالاهای لوکس حضور پررنگی داشتهاند. تفاوتی ندارد که بازار عطر باشد، که پاریس از قدیم در آن شهره است، یا کیف و کفش چرم یا لباسهای تابستانه و زمستانه. برندهای معروفی چون هرمس، دیور، شانل، لوئیس ویتون، کارتیر، لنکام، کریستین لوبوتین، YSL و ژیوانشی سالهاست که در بازارهای لاکچری چشمها را خیره میکنند. طراحان مد فرانسوی رقابت شانه به شانهای با ایتالیاییها دارند و نهتنها بازار اروپا که بازارهای مهم دنیا را تسخیر کردهاند.
ایتالیاییها اما از سالها پیش تلاش کردند در هر بازاری، کالای لوکس را هم در نظر بگیرند و از آن غافل نباشند. این خصیصه آنها باعث شد در بازاری مثل خودرو برندهایی چون مازراتی، لامبورگینی، فراری و آستونمارتین متولد شوند که اکنون حاکمیت مطلق بازار خودروهای سوپرلوکس را در اختیار دارند. خودروسازهای آلمانی مانند پورشه و بیامدبلیو نیز با تولید انبوه خودروهای لوکس و مدرن سهم بزرگی از بازار را در اختیار گرفتند. این در حالی بود که فرانسه به عنوان یکی از مهدهای تولید کالاهای لوکس جایی در این بازار نداشت. اگرچه برخی از خودروهای تولیدی در گروههای خودروسازی پژو و سیتروئن از استانداردهای لازم برای لوکس نامیده شدن برخوردار بودند اما خودروهای فرانسوی حضور پررنگی در این بازار نداشتند و تنها خودرو DS که توسط سیتروئن تولید میشد، توانست نظرات را جلب کند و مورد توجه قرار گیرد. البته تولید این خودرو در گروه سیتروئن فراز و نشیب زیادی داشت و اگرچه شروعی انفجاری، البته نه به عنوان یک خودرو لوکس، داشت اما فروغش تداوم زیادی نداشت و به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی دیگر خودرو خاص نبود.
حالا نزدیک به دو سال است که این برند 60ساله مجدد احیا شده است. حالا گروه پژو-سیتروئن دست به تولید انبوه خودرو DS با یک برند مشخص زده است. خودرو دیاس با تولید چند خودرو لوکس طی دو سال گذشته و ثبت یک برند مجزا خیز بلندی برای افزایش سهم خود در بازار لوکس برداشته است و در این کار از همکاری و مشارکت سایر برندهای لوکس فرانسوی نیز سود میبرد.
این اتفاق البته در داخل فرانسه که هنوز رنگ و بوی ناسیونالیستی دارد، اتفاق خوشیمنی بوده و فرانسویهایی که انتخابشان مدلهایی از بنز و آئودی و بیامدبلیو بوده است، میتوانند یک خودرو پاریسیالاصل سوار شوند. خودرویی که با گذاشتن پایش روی پله پله سابقه درخشان گذشته، سعی دارد از اصالت خودش نردبانی بسازد و نامی برای خودش دست و پا کند. این برند که هماکنون در بازار فرانسه و اروپا شناخته شده است، با حضور فعالی که در بازار چین داشته و راهاندازی یک خط تولید در این کشور، چشم به بازارهای آسیایی دوخته است. در توافقی که اخیراً بین برند دیاس و شرکت آرینموتور روی داده بازار ایران نیز شاهد حضور این چهارچرخ لوکس خواهد بود. با توجه به قیمت این خودرو شاید چندان بعید نباشد که در سال آینده، در خیابانهای تهران و سایر شهرهای ایران، مدلهای مختلف یک خودرو زیبای فرانسوی را ببینید که آرامآرام میخرامد. خودرویی که با توجه به ذائقه نزدیک ایرانیها به فرانسویها میتواند توجه بسیاری از لوکسبازان ایرانی را جلب کند. حضور یک برند جدید در بازار لوکس همیشه برای کسانی که مدلهای جدید را دنبال میکنند، جذابیت دارد. حالا میتوان یک
خودرو لوکس را سوار شد که هم چهره متفاوتی دارد و هم امکانات مناسب. هم میتواند خودرو یک مدیر باشد و هم خودرو یک جوان پرشور، هم یک خانم جوان آن را سوار شود و هم یک سالمند اتوکشیده و منظم. شاید هم دیاس آنقدر چشمها را بگیرد که همانند فرانسه، تا زیرپای رئیسجمهور هم برود. هر چه باشد دیاس خودرو رئیسجمهورهاست.
دیدگاه تان را بنویسید