تاریخ انتشار:
اقتصاد ایتالیا، اقدامات ریاضتی و احیای سازمانهای مافیایی
مافیای ریاضت پیشه
ایتالیا هماکنون در رکود به سر میبرد و بار بدهیاش در اروپا پس از یونان در رتبه دوم قرار دارد. اقدامات ریاضتی نیز که توسط دولت تکنوکراتها اعمال شده، اصلاً محبوب نیستند.
احیای مافیا
ریاضت اقتصادی شرایط حاصلخیزی برای رشد جرائم سازمانیافته فراهم کرده است. مافیای ناپل تحت عنوان کامورا شناخته میشود. به گفته مارکو پاگانو، اقتصاددانی در دانشگاه ناپل، فعالیتهای کامورا مانند یک مالیات عمل میکند و برای اقتصاد دست و پاگیر است. او توضیح میدهد «پولی که مغازهداران یا شرکتهای تولیدکننده باید برای حفاظت از کسب و کار خود به سازمانهای مجرم محلی بپردازند، تاثیری دلسردکننده بر کارآفرینی و ایجاد شغل دارد.» بحران مالی مشکل جرائم سازمانیافته را بدتر میکند. بانکهای ایتالیایی تحت فشارند و کمتر مایل به پرداخت وام هستند. این امر وام گرفتن را برای کسب و کارهای معمولی دشوارتر میکند. غالباً تنها مافیا پول نقد کافی برای وام دادن به کمپانیهای بحرانزده دارند و به گفته نینو دانی- یله، که یک کمپین ضدمافیا را در ناپل میگرداند، این وضعیت رو به انفجار است.
ظهور چهرههای جدید
اکثر تقصیرات وضعیت کنونی ایتالیا به گردن نخبگان سیاسی انداخته میشود، با وجود این، چهرههای سیاسی جدیدی که اخیراً ظهور کردهاند، نشاندهنده تغییر هستند. چشمگیرترین چهره، جنبش سینکو استله است که توسط بپه گریلو، هجو نویس و کمدین، سازمان داده شده است. حزب او به آهنربایی برای رایدهندگان سردرگم بدل شده است. با وجود اینکه این جنبش شانس کمی برای پیروزی دارد، اما میتواند تاثیری بزرگی بر سیاستگذاری دولتی داشته باشد. هر جای ایتالیا که بروید، نسبت به آینده و مخصوصاً نتیجه انتخابات اطمینانی وجود ندارد. اگر بازارهای مالی از نتیجه انتخابات راضی نباشد، ایتالیا به صحنه مرکزی در درام بحران مالی اروپا تبدیل میشود.
منبع: BBC World
دیدگاه تان را بنویسید