تاریخ انتشار:
بریده روزنامه
ناتوانی از نگارش تاریخ اقتصاد ایران
سه سیاست تسریعکننده خروج از رکود
اقتصاد فرهنگی، فرهنگ اقتصادی
پنج توصیه برای موفقیت کسبوکار آنلاین
نوشت: عمدهترین عاملی که تاریخ را تشکیل میدهد، اقتصاد است. ایران به دلیل فقدان سنتهای بوروکراتیک و تلاطمهای شدید سیاسی، نظام اداری روشنی نداشته که بتوان بر اساس آن تاریخ را نگارش کرد. قدیمیترین سنت بایگانی مربوط به عصر ناصری است و این نشان میدهد در این زمینه قرنها عقبماندگی وجود دارد چرا که اگر در بایگانیهای اسپانیا بگردید، آمار دقیق محتویات بار کشتیها به مقصد بندرعباس موجود است. مانع دیگر در این خصوص، دست بردن حکومتها در آمار و اسناد است. مثلاً از دوران کاری رئیسجمهور پیشین اسناد و مدارک قابل اتکایی از رویدادهای اقتصادی وجود ندارد. افزون بر آن بخش خصوصی ایران درباره فعالیتهایش کماظهاری و بخش دولتی بیشاظهاری میکند لذا فهم تاریخ اقتصادی و نگارش آن فعلاً مقدور نیست.
سه سیاست تسریعکننده خروج از رکود
نوشت: اگر رکود اقتصادی را توقف یا رشد منفی تولید ناخالص داخلی بدانیم، خروج از رکود اقتصادی به معنی رشد مثبت- هرچند با نرخهایی پایین- و به عبارت دیگر افزایش تولید ناخالص داخلی خواهد بود. رونق اقتصادی کنترل یا کاهش تورم را نیز به دنبال میآورد که مستلزم توجه به این رویکردهاست؛ اول آزادسازی و رقابتی کردن قیمتها چرا که آزادسازی قیمتها انگیزه تولید و بهبود فضای کسبوکار را افزایش میدهد، دوم رونق تامین مالی «سرمایه در گردش» تولیدکنندگان از طریق تهاتر بدهی دولت به تولیدکنندگان با بدهیهای مالیاتی و رقابتیسازی نرخ سود تسهیلات بانکی و سوم تقویت دیپلماسی اقتصادی صادراتمحور که بسترساز آن واقعی شدن نرخ ارزهای خارجی به نسبت تورم داخلی است.
اقتصاد فرهنگی، فرهنگ اقتصادی
نوشت: با توجه به ماهیت فرهنگ و اقتصاد که پرداختن به آن از حوصله این نوشتار خارج است باید اذعان کرد که دستیابی به شکوفایی تمدن تنها از طریق پویایی فرهنگ منطبق بر ارزشها و معیارهای جامعه میسر است و در این میان اقتصاد بهعنوان ابزاری موثر نقشآفرینی میکند. هم در آموزههای دینی و هم در فرمایشات رهبری ارجح بودن اقتصاد فرهنگی بر فرهنگ اقتصادی هویداست. اقتصاد فرهنگی مبتنی بر تحقق پیشرفت، اشتغال، توسعه، بهرهوری و امتزاج آن با مبانی اخلاقی، فرهنگی و ارزشی جامعه است. ملحوظ کردن مقولههای فرهنگی در ساختارهای اقتصادی به منزله درونی و باورمند شدن این امر برای آحاد جامعه است که همه عملکردهای اقتصادی در راستای زندگی و معاش بهتر بر مبنای نیازهای فرهنگی و الگوهای مقبول در جامعه است.
پنج توصیه برای موفقیت کسبوکار آنلاین
نوشت: کسبوکار آنلاین معمولاً سرمایه کمتری میخواهد اما موفقیت در آن مستلزم ایجاد وبسایتی متمایز و جلب خریدارانی است که محصولات شما را مناسب بیابند. پس این توصیهها را جدی بگیرید: عرضه محصولات باکیفیت و منحصربهفرد، انتخاب نام کوتاه و گیرا برای دامنه و خدمات میزبانی خوب، نظارت بر شبکه جهت تصحیح خطاهای احتمالی که برای این منظور باید از نصب یک نرمافزار امن و قابل اعتماد تجارت الکترونیک جهت تسهیل جریان روان پرداختها و تحویلها اطمینان حاصل کنید، برقراری روابط دوستانه با مشتریان و بازدیدکنندگان مثلاً از طریق افزودن بخش خدمات مشتری به وبسایت و بالاخره برنامهریزی برای افزایش ترافیک وبسایت و آموختن مهارتهای کمپین پیگیری برای بیشینهسازی سود.
دیدگاه تان را بنویسید