تاریخ انتشار:
پنجمین همایش «چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران» برگزار شد
مسیر پولادین
با حضور چشمگیر چهرههای شاخص دولتی و خصوصی داخلی و خارجی، پنجمین همایش «چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران» به یکی از معتبرترین گردهماییهای صنعت فولاد خاورمیانه تبدیل شد. همایشی که به ابتکار روزنامه «دنیای اقتصاد» در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته در محل سالن اجلاس سران برگزار شد تا ضمن بررسی کارنامه صنعت فولاد ایران، نقشه راه این صنعت در ۱۰ سال آینده را به فعالان خصوصی داخلی و خارجی عرضه کند.
با حضور چشمگیر چهرههای شاخص دولتی و خصوصی داخلی و خارجی، پنجمین همایش «چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران» به یکی از معتبرترین گردهماییهای صنعت فولاد خاورمیانه تبدیل شد. همایشی که به ابتکار روزنامه «دنیای اقتصاد» در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته در محل سالن اجلاس سران برگزار شد تا ضمن بررسی کارنامه صنعت فولاد ایران، نقشه راه این صنعت در 10 سال آینده را به فعالان خصوصی داخلی و خارجی عرضه کند. «طرح جامع فولاد کشور» که با هدف ترسیم مسیر دستیابی به هدف 55 میلیون تن ظرفیت تولیدی تا افق 1404 تدوین شده، برای نخستین بار در این همایش رونمایی شد تا ظرف یک ماه آینده به عرصه اجرایی وارد شود. آنگونه که وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت، با اجرای طرح جامع فولاد در سال 97 یا 98 سطح تولید کنسانتره ایران به 60 میلیون تن، گندله به 65 میلیون تن و آهن اسفنجی به 43 میلیون تن خواهد رسید. محمدرضا نعمتزاده در حالی رسیدن به این اهداف را «دور از ذهن» ندانست که بررسیهای کارشناسان نشان میدهد برای تحقق هدف تولید 55 میلیون تن فولاد خام به شش میلیون تن چدن، 54 میلیون تن آهن اسفنجی، هشت میلیون تن کلوخه، 84 میلیون تن گندله، 90
میلیون تن کنسانتره، 11 میلیون تن سنگآهن دانهبندیشده و 148 میلیون تن سنگآهن برای کنسانتره نیاز است و بنابراین، زنجیره تولید فولاد کماکان در حلقه کنسانتره و سنگآهن با کمبود مواجه است. با چنین تحلیلی، صاحبنظران حاضر در همایش «چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران» تاکید کردند: اگر سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت مبتنی بر برقراری توازن در زنجیره فولاد تنظیم شده، لازم است از هماکنون دو راهکار اساسی مدنظر قرار گیرد: «توسعه فعالیتهای اکتشاف و استخراج مواد معدنی» و «سرمایهگذاری مشترک با سایر کشورها جهت تجهیز معادن و احداث واحدهای معدنی در ایران و سایر کشورها».
این همایش که با حضور نمایندگانی از شرکتهای مطرحی چون «دانیلی» ایتالیا، «گروه اساماس» آلمان، «سارایه» اسپانیا و انجمن آهن و فولاد چین در کنار بزرگان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برگزار شد، البته یک خبر حاشیهای نیز داشت: برنامه دولت برای تغییر تعرفه واردات فولاد بهمنظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی در سال آینده.
دیدگاه تان را بنویسید