تاریخ انتشار:
آغاز دور جدید همکاریهای اقتصادی ایران و چین
تجدید پیمان
قرار است شی جین پینگ، رئیسجمهور چین دومین هفته آغاز اجرای برجام و پیش از سفر حسن روحانی، رئیسجمهور ایران به کشور فرانسه به تهران بیاید. آن طور که منابع خبری مختلف اعلام کردهاند قرار است یک هیات تجاری به همراه پینگ به ایران بیایند تا فضا را برای تداوم رابطه اقتصادی دو کشور فراهمتر کنند.
قرار است شی جین پینگ، رئیسجمهور چین دومین هفته آغاز اجرای برجام و پیش از سفر حسن روحانی، رئیسجمهور ایران به کشور فرانسه به تهران بیاید. آن طور که منابع خبری مختلف اعلام کردهاند قرار است یک هیات تجاری به همراه پینگ به ایران بیایند تا فضا را برای تداوم رابطه اقتصادی دو کشور فراهمتر کنند. از سوی دیگر اواخر آبان ماه سال گذشته رئیسجمهور چین، در اجلاس سران شرکتهای تجاری آسیا در پکن طرح احیای جاده ابریشم را مطرح و عنوان کرد که کشورش بیش از 40 میلیارد دلار برای احیای این جاده هزینه میکند. حتی شش ماه پس از آن، یعنی اردیبهشت ماه امسال پینگ به سه کشور قزاقستان، بلاروس و روسیه سفر کرد تا از این کشورها برای مشارکت در طرح احیای جاده ابریشم دعوت کند. برنامهای که به نظر میرسد این بار در سفر به ایران داشته باشد. با این حال ایران هم در شرایطی جدید قرار گرفته که به نظر میرسد برنامههای خاصی را پیشرو دارد. از سویی قرار است روحانی چند روز پس از دیدار با پینگ به فرانسه هم سفر کند و در سوی دیگر با آغاز برخی گشایشها به نظر میرسد فعالان اقتصادی ایران منتظر شراکت با کشورهایی علاوه بر چین هستند. در همین حال روحانی پیش
از سفر رئیسجمهور چین به ایران آمادگی ایران برای مشارکت در جاده ابریشم را صراحتاً اعلام کرده است. وی هفتم مهرماه در دیدار با رئیسجمهور چین گفته بود: «آماده مشارکت در طرح مهم چین برای جاده ابریشم هستیم و همچنین در دیگر بخشها از جمله ترانزیت، توسعه بندر چابهار و انتقال خط آهن این منطقه به خراسان، همکاریهای ایران و چین دارای اهمیت است.» با این حال باید منتظر ماند و دید که در آینده چقدر روابط دو کشور نسبت به گذشته متفاوت خواهد شد؟ در سالهای اخیر ایران بیش از هر محصولی، ماده خامی چون نفت به چین صادر کرده و در مقابل واردات هرمحصولی به غیر از مواد خام را از این کشور داشته است. اما آیا منافع اقتصادی دو کشور ایجاب نمیکند که شکل همکاریهای آنها با هم تغییر کند؟
دیدگاه تان را بنویسید