تاریخ انتشار:
مدیران تعزیرات بازداشت شدند
نشانه سلامت بدن
سلامت مالی و اداری مدیران دولتی در هر جامعهای از عوامل بسیار تاثیرگذار در تضمین سلامت جامعه به طور کلی است.
سلامت مالی و اداری مدیران دولتی در هر جامعهای از عوامل بسیار تاثیرگذار در تضمین سلامت جامعه به طور کلی است. از سوی دیگر، فساد این مدیران، به ویژه اگر با عدم برخورد قاطع و قانونی با آنها توام باشد، میتواند، ضمن کاستن از قبح فساد و تخلف در اذهان مردم، فساد را به همه لایههای جامعه تسری دهد و به نهادینه شدن این پدیده زشت در کشور منجر شود. نکته پیشگفته در مورد نهادهای نظارتی و دستگاههایی مثل سازمان تعزیرات حکومتی، که وظیفه ذاتی آنها مقابله با فساد و انحراف است، بیشتر صدق میکند.
قصور روا نیست
بدین ترتیب، باید به سیاست به اصطلاح «مدارای صفر» (zero tolerance) در مورد فساد این بخش از مدیران کاملاً پایبند بوده و با نشان دادن برخورد قاطع، مردم را مطمئن کرد که نظام و حاکمیت در مورد فساد، به ویژه هرگاه در این بخش از حکومت مشاهده شود، ذرهای قصور و سهلانگاری روا نمیدارند.
متاسفانه تجربه 35ساله جمهوری اسلامی نشان میدهد معمولاً کسانی که در مظان اینگونه اتهامها قرار میگیرند، با همکاری پشتیبانان ظاهر یا پنهان خود، از ترفند شناختهشدهای برای ایجاد یک حصار امن و غیرقابل نفوذ بر گرد این افراد فاسد و متخلف بهره میجویند، که عبارت از لزوم رعایت «مصلحت نظام» و جلوگیری از «سوءاستفاده دشمنان» از انتشار اخبار راجع به برخورد با مفسدان است. این ترفند چیزی جز یک ترفند نخنماشده نیست.
به راستی کدام یک بیاعتبارترند؟
چگونه است که کلیه کشورها در مورد مفاسد مدیران و دستاندرکاران دولتی حساسیت به خرج داده و اخبار برخورد با مدیران متخلف را سرلوحه اخبار جراید خود قرار میدهند، بدون اینکه از سوءاستفاده دشمنانشان از این اخبار ناخوشایند دغدغهای به خود راه دهند، ولی دایههای دلسوزتر از مادر در ایران سعی در القای این تفکر میکنند که اینگونه برخوردها در نهایت موجب بیاعتباری و بیآبرویی نظام میشود. به راستی کدام یک بیاعتبارترند؟ بدنی که با فعالیت سالم خود چرکیها، پلیدیها و بیماریها را از خود دور میکند، یا که تمام اینها پلشتیها را در خود جا داده و تحمل میکند؟
آن روی سکه
بازداشت بیش از ۱۰ نفر از مدیران مفسد در تعزیرات حکومتی که در بهمن سال 92 در رسانهها به نقل از حجتالاسلام پورمحمدی وزیر دادگستری در مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید تعزیرات حکومتی استان تهران اعلام شد و به گفته ایشان «در راستای مبارزه با فساد، در تعزیرات حکومتی بیش از 10 نفر از همکاران ما بازداشت شده و تحت بازجویی قرار گرفتند که عمدتاً از مدیران، روسای شعب و مستشاران بودند»، جای تاسف دارد. به طوری که حتی آقای پورمحمدی اذعان کردهاند «متاسفانه در سازمان تعزیرات حکومتی به ویژه در اداره کل تهران، عدهای از همکاران ما در داوری و فعالیتهای اداری خود و رسیدگی به پروندهها به فساد و انحراف آلوده شدند و ما ناچار به برخورد با آنها شدیم.» اگرچه به گفته ایشان «بر اینکه اعداد فساد در تعزیرات حکومتی در مقایسه با اعداد پروندههای فساد در کشور متفاوت است و البته رقم فساد در سازمان تعزیرات با آنچه در کشور رخ داده فاصله زیادی دارد اما با وجود این ما برای همین میزان فساد هم متاسف هستیم.» به هر شکل بنا بر آنچه گذشت، شنیدن هر خبری دال بر برخورد قاطع مسوولان با مدیران متخلف (به ویژه در دستگاههای نظارتی و قضایی)
هرچند از این جهت که اساساً چرا چنین افرادی به چنین مناصبی گماشته شدهاند، موجب تاسف بسیار است، اما از آن رو که میتواند نشانهای از سلامت بدنی سالم که اجزای ناسالم از خود دفع میکند باشد باید آن را به فال نیک گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید