صعود سرمایهگذاری چین در آمریکا
سرمایه چینی
در سال ۲۰۱۶، احتمالاً سرمایهگذاری چین در ایالات متحده به حدود ۳۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
در سال 2016، احتمالاً سرمایهگذاری چین در ایالات متحده به حدود 30 میلیارد دلار خواهد رسید. این رکورد جدیدی در تاریخ روابط دو کشور محسوب میشود و دو برابر رکورد 15 میلیارد دلاری قبلی است که در سال 2015 اتفاق افتاد. البته احتمال داده میشود سرعت این افزایش سرمایهگذاری به دلیل مشکلات چین در زمینه اقتصاد داخلی، کاهش یابد همچنین اتفاقات سال گذشته در مورد کاهش ارزش یوآن، تردیدها را نسبت به ثبات این ارز بینالمللی افزایش داده است و در نتیجه سرمایههای کمتری جذب این کشور میشوند.
در واقع ثبات اقتصادی چین در حدی مورد تردید سرمایهگذاران و نهادهای خصوصی قرار گرفته که پیشبینی میشود اگر اقدام لازم برای بازسازی آن صورت نگیرد، در کمتر از یک دهه آینده صدها میلیارد دلار سرمایه از این کشور خارج خواهد شد. راهحل ارائهشده برای حل این مشکل، کاهش موانع برای سرمایهگذاری خارجی و ایجاد مشوقهای مالی برای سرمایهگذاران چینی است که سرمایههای خود را در داخل این کشور به کار اندازند.
تخمین زده میشود که در حال حاضر حدود 1900 شرکت چینی در ایالات متحده فعال هستند و حدود 90 هزار نفر به صورت تماموقت در آنها به کار مشغول هستند و این علاوه بر بیش از صدهزارنفری است که غیرمستقیم اما تنها به دلیل وجود این شرکتهای چینی به کار مشغولند. نیویورک شهر محبوب چینیها برای سرمایهگذاری در ایالات متحده محسوب میشود. اغلب این سرمایهگذاریها در بخش املاک و مالی صورت گرفته است. چین چند سالی است که به دنبال کاهش تقاضای جهانی در سالهای بعد از رکود، مرتباً شاهد کاهش رشد اقتصادی خود است و تمام تمهیدات صورتگرفته برای بازیابی آن تاکنون به شکست انجامیده است. صرفنظر از عقیده کارشناسانی که اعتقاد دارند دوران رشد اقتصادی دورقمی برای اقتصاد این کشور به پایان رسیده و این کشور باید به دوران جدید خود عادت کند، به نظر میرسد سرمایهگذاران و حتی در مواردی دولت این کشور تنها راه برای احیای اقتصاد را سرمایهگذاری در خارج از مرزهای این کشور یافتهاند. با همین استدلال افزایش سرمایهگذاری در ایالات متحده تنها یکی از سلسله سرمایهگذاریهایی است که قرار است توسط چین در سایر کشورهای جهان انجام شود.
سلسله قراردادهای اقتصادی بین چین و برزیل که به تازگی منعقد شده است هم ارزشی حدود 50 میلیارد دلار خواهد داشت. چین قرار است زیرساختهای کشور برزیل را خصوصاً در زمینههای مورد استفاده برای گسترش توریسم تقویت کند. مبادله تجاری چین با آمریکای جنوبی در ابتدای قرن بیست و یکم به صورت انفجاری رشد کرد و از 10 میلیارد دلار در سال 2000 به 255 میلیارد دلار در سال 2012 رسید و به نظر میرسد این مسیر همچنان ادامه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید