تاریخ انتشار:
اینفوگرافی
سهم سوخته
پدیدههای خاص جمعیت دهه شصتیها
از همان تولدشان به واسطه کم بودن ظرفیت بیمارستانها با پدیده صف برای دریافت خدمات عمومی مواجه بودند. بعد از آن هم چه آن وقت که پایشان به خانه رسید و چه حال که چند سالی است پایشان را از خانه به بیرون گذاشتهاند به بهانههای مختلف صفهای انتظار را شاهد بودهاند…
از همان تولدشان به واسطه کم بودن ظرفیت بیمارستانها با پدیده صف برای دریافت خدمات عمومی مواجه بودند. بعد از آن هم چه آن وقت که پایشان به خانه رسید و چه حال که چند سالی است پایشان را از خانه به بیرون گذاشتهاند به بهانههای مختلف صفهای انتظار را شاهد بودهاند. یک روز صف خرید شیر یارانهای، یک روز صف دریافت کتابهای درسی، یک روز صف ثبتنام کلاسهای آمادگی کنکور، روز دیگر صف بلند ورود به جلسه کنکور و در نهایت از دانشگاه که بیرون آمدند با صف جدید تقاضای شغل مواجه شدند. مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیسجمهوری میگوید نگرانکنندهترین صفی که تاکنون این جمعیت دهه شصتی با آن مواجه بودند همین صف امروز تقاضای شغل است. صفی که طبیعتاً از سال 1385 شکلگیری آن باید شروع میشد، اما عدهای از منتظران به جای ماندن در این صف، ترجیح دادند بار دیگر هزینه کنند و چند سالی به دانشگاه پناه ببرند. حال که تحصیلات آنها به پایان رسیده، بار دیگر آنها به این صفی آمدهاند که وضعیتی نگرانکننده دارد. آخرین آمار فصلی (گزارششده از سوی مرکز آمار) نشان میدهد که اقتصاد ایران تا تابستان امسال 3 /3 میلیون بیکار داشته و این رقم جدای از
دانشجویانی است که در روزهای آینده به بازار کار اضافه خواهند شد. آنطور که وزیر اقتصاد نیز اعلام کرده تا پایان سال 1400 بیش از هشت میلیون تحصیلکرده متقاضی شغل وارد بازار کار میشوند. جمعیتی که به واسطه ویژگی داشتن تحصیلات و نداشتن مهارت، شاغل شدن آنها کار چندان سادهای به نظر نمیرسد. با این حال باید دید چگونه این حجم از تقاضای شغلی جمعیت متولدین دهه شصتی را میتوان سامان داد. موضوع قابل توجه دیگر، اضافه شدن جمعیت دهه هفتادیها هم است. قشری که اکنون دیگر به سن کار رسیدهاند و باید در همان صفی بمانند که جمعیت عظیم دهه شصتی در آنجا چند سالی است ماندهاند. اما این انتظار و طولانیتر شدن صف یافتن شغل چه آثار و تبعاتی میتواند در پی داشته باشد؟
دیدگاه تان را بنویسید