شناسه خبر : 13885 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

گفت‌وگو با محمد فیروزی، عضو کمیسیون عمران درباره وزیر پیشنهادی مسکن و شهرسازی

آخوندی راه سختی در پیش دارد

با معرفی عباس آخوندی به عنوان وزیر پیشنهادی مسکن و شهرسازی، به نظر می‌رسد بررسی برنامه‌ها و رای اعتماد به او یکی از بحث‌برانگیزترین و مهم‌ترین بحث‌ها در بررسی کابینه باشد.

با معرفی عباس آخوندی به عنوان وزیر پیشنهادی مسکن و شهرسازی، به نظر می‌رسد بررسی برنامه‌ها و رای اعتماد به او یکی از بحث‌برانگیزترین و مهم‌ترین بحث‌ها در بررسی کابینه باشد. افزایش قیمت مسکن در سال‌های اخیر، آغاز طرح مسکن مهر، ادغام وزارتخانه‌های راه‌ و ترابری و مسکن ‌و شهرسازی در سال‌های اخیر و در نهایت برخی موارد مربوط به فعالیت‌های آخوندی از اصلی‌ترین عللی است که این مساله را رقم زده است. برای بررسی دیدگاه کمیسیون عمران نسبت به برنامه‌های آخوندی و شانس او برای حضور در کابینه، با محمد فیروزی، نماینده مردم نطنز، قمصر و بادرود به گفت‌وگو نشستیم. او سابقه اجرایی و پیشینه آخوندی در بخش مسکن را مناسب ارزیابی می‌کند و معتقد است وزیر پیشنهادی در بخش راه و ترابری با مشکلات زیادی روبه‌روست. فیروزی دیدگاه اعضای کمیسیون عمران نسبت به عملکرد آخوندی را نیز مثبت ارزیابی می‌کند.



آقای فیروزی بعد از بررسی برنامه‌های آقای آخوندی در جلسه کمیسیون عمران، جمع‌بندی اولیه شما از توانایی آقای آخوندی برای وزارت و برنامه‌های ایشان چه بوده است؟
آقای آخوندی نیروی باتجربه‌ای در حوزه وزارتخانه مسکن بوده است. کارهایی که انجام داده‌اند و فعالیت‌های ایشان، همگی در همین حوزه و به ویژه بخش مسکن بوده است. ایشان فرد صاحب‌نظری است که می‌تواند با برنامه‌ها و سیاست‌های خود تا حد زیادی مشکلات موجود در این بخش را مرتفع کند. منتها با توجه به اینکه در سال‌های اخیر ادغام این دو وزارتخانه صورت گرفته است، ما نیاز به کار زیادی در بخش راه داریم. در واقع نیاز به انقلاب در این بخش احساس می‌شود. در حوزه هوایی، ریلی و جاده‌ای نیاز به فعالیت‌های بیشتری است و در نهایت به نظر می‌رسد ایشان در این حوزه باید برنامه‌های مدون‌تری ارائه کنند تا اگر به عنوان وزیر انتخاب شدند، بتوانند مشکلات بخش راه را برطرف کنند.

به وجود مشکلات در بخش راه اشاره کردید. اصلی‌ترین مشکلات پیش روی وزیر آینده مسکن و شهرسازی در این حوزه را چه می‌دانید. به طور خاص بخش‌های ریلی، جاده‌ای و هوایی با چه معضلاتی مواجهند؟
در حوزه راه ریلی با توجه به اینکه در چشم‌انداز بیست‌ساله 1404 باید 25 هزار کیلومتر راه ریلی داشته باشیم، با توجه به زمانی که گذشته است و فرصت باقی تا رسیدن به اهداف چشم‌انداز، اهداف آن‌طوری که باید محقق نشده‌اند؛ لذا بار سنگینی بر دوش وزرای آینده وجود دارد. مباحث مربوط به صرفه‌جویی در مصرف، اشتغال و ایمنی راه‌ها نیز در این حوزه مطرح است. در بخش هوایی نیز با آسیب‌های جدی مواجه هستیم. در حوزه حمل ‌و نقل هوایی، اکثر ایرلاین‌ها دارای مشکلاتی هستند. در حوزه جاده‌ای هم جاده‌های حادثه‌خیز زیادی داریم که صدمات و کشتار سالانه در این بخش زیاد است. وزیر آینده باید این مشکلات را ساماندهی کند و بخش راه را ساماندهی کند. ضمن اینکه باید مد نظر داشت مسکن و شهرسازی، وزارتخانه‌ای است که بالای چندهزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران دارد. یعنی وزارتخانه‌ای است که هیچ اعتبار ارزی بدان تخصیص داده نمی‌شود و این مساله موجب ایجاد مشکلات روزمره زیادی برای مردم شده است. مردم جان‌شان را از دست می‌دهند و گرفتاری‌های زیادی دارند. آقای آخوندی راه سختی را در این زمینه در پیش دارد.

ظاهراً برنامه‌ها و عقب‌ماندگی‌های جدی در این حوزه وجود دارد. با توجه به اینکه آقای آخوندی قبلاً وزارت مسکن را در زمانی که بخش راه‌ و ترابری مجزا بود تجربه کرده‌اند، برنامه‌های ایشان در بخش راه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
چون ایشان تخصص کاملی در حوزه راه ندارند، شاید مطالب ارائه‌شده توسط ایشان به طور کامل راضی‌کننده نباشد؛ لذا اگر انتخاب شدند، باید از افراد صاحب‌نظر، کارشناسان و متخصصان این حوزه بیشتر بهره بگیرند تا بتوانند وزارت موفقی را تجربه کنند. از نظر شخصی، ایشان در حوزه بنیاد مسکن و وزارت مسکن کار کرده‌اند. تحصیلات‌شان نیز تقریباً مرتبط است؛ لذا می‌توان گفت به لحاظ فردی، آن چیزی را که از ایشان مورد انتظار است دارند. منتهای مراتب، آنچه مهم است نظر جمعی نمایندگان است و اینکه آنچه ایشان ارائه می‌کنند موجب اقناع نمایندگان خواهد شد یا نه. در صورت اقناع شدن، ایشان به عنوان وزیر فعالیت خواهند کرد. به‌طور کلی می‌توان گفت ایشان باید در حوزه راه‌ و ترابری، فعالیت بیشتری انجام دهند که البته این امر فقط به دلیل سوابق ایشان نیست و به مشکلات فراوان موجود در بخش راه نیز مربوط است.

گذشته از بخش راه، آقای آخوندی برنامه‌هایی نیز برای بخش مسکن ارائه کردند. بخش مسکن به طور خاصی در سال‌های اخیر مطرح بوده است که به طور روشن می‌توان از مباحث مربوط به مسکن مهر نام برد. نظر ایشان در این‌باره چیست؟
ایشان به صورت شفاف هیچ اظهارنظری مبنی بر مخالفت با مسکن مهر نکردند. ولی عنوان کردند سعی بر توازن عرضه و تقاضای مسکن دارند. همچنین گفتند راه‌هایی را که تاکنون در پیش گرفته شده است و موفق بوده‌اند‌، ادامه خواهند داد. ایشان گفتند مسکن مهر هم در همین راستاست و البته با ایرادات و مشکلاتی مواجه است که باید رفع شوند. البته با توجه به کمبود وقت، به‌طور جزیی بحث و بررسی در مورد همه برنامه‌های ایشان صورت نگرفت. در جلسه کمیسیون مثل دیگر جلسات بررسی وزرای پیشنهادی در فراکسیون‌ها و کمیسیون‌ها، خیلی به ریز‌برنامه‌ها پرداخته نشد و بیشتر در مورد شخصیت ایشان بحث شد. این آسیبی است که در بررسی وزرا وجود دارد و این جلسات اغلب به بابی برای آشنایی بدل شده است. به طور خاص در مورد آقای آخوندی، مباحثی در زمینه وضعیت آتی بخش‌های حمل ‌و نقل و مسکن مطرح شد و ایشان نیز نظرات خود را مطرح کردند.

طبیعتاً همان‌طور که گفتید، مواردی از سوی ایشان به عنوان برنامه‌های کلی یا رئوس سیاست‌ها اعلام شده است. برنامه‌های کلان ایشان در وزارت مسکن و شهرسازی چیست؟
اولین برنامه ایشان این بود که ساختار وزارت مسکن و شهرسازی مورد اصلاح واقع شود و در وضعیت بخش‌هایی که در آنها موازی‌کاری وجود دارد، بازنگری صورت گیرد. مورد دیگر اینکه طرح‌های نیمه‌کاره‌ای که هم‌اکنون وجود دارند، با برنامه‌ریزی به پایان برسند و این مساله به ویژه در مورد طرح‌های ضروری مورد توجه قرار گیرد. ایشان از مشکلاتی مثل کمبود اعتبار نیز نام بردند که موجب عقب‌ماندگی این پروژه‌ها شده است و به نظر ایشان تخصیص اعتبار می‌تواند تا حدودی مشکلات این بخش را مرتفع کند.

شما به قابل توجه بودن سوابق و دانش آقای آخوندی به عنوان وزیر پیشنهادی مسکن و شهرسازی اشاره کردید. در نهایت با توجه به حضور ایشان در کمیسیون عمران و بررسی برنامه‌هایشان توسط نمایندگان متمرکز در این حوزه، به نظر شما وضعیت آقای آخوندی در دیدگاه اعضای کمیسیون عمران چیست؟
جمع‌بندی بنده این است که به طور کلی، نظر کمیسیون عمران روی ایشان مثبت است. البته طی روزهای آتی پیش رو نیز بررسی‌هایی صورت خواهد گرفت و برنامه‌های ایشان به شکلی دقیق‌تر مورد بحث قرار خواهد گرفت. البته به طور کلی معمولاً چندان به برنامه‌ها پرداخته نمی‌شود و مسائل روز عنوان می‌شود. ولی حالا باید ببینیم برنامه‌های ایشان چه خواهد بود.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها