تجزیه و تحلیل پنج صنعت برتر بازار سهام
در سال گذشته صنایع پربازده مانند پتروشیمیها، پالایشگاهها، فولادیها و… باعثشد که سهامداران نسبت به سهمهای کوچکتر توجه کمتری داشته باشند اما با رسیدن قیمت بازار این سهمهای بزرگ به ارزش ذاتی، صنایع کوچکی که مدتها به علت حضور سهمهای بزرگ در سایه قرار گرفته بودند، مورد توجه قرار گرفتند.
در سال گذشته صنایع پربازده مانند پتروشیمیها، پالایشگاهها، فولادیها و... باعث شد که سهامداران نسبت به سهمهای کوچکتر توجه کمتری داشته باشند اما با رسیدن قیمت بازار این سهمهای بزرگ به ارزش ذاتی، صنایع کوچکی که مدتها به علت حضور سهمهای بزرگ در سایه قرار گرفته بودند، مورد توجه قرار گرفتند. از دیگر دلایل توجه به این سهمها افزایش نرخ فروش محصولات، افزایش تولید، کاهش قیمت ارز نسبت به سال قبل بود که همگی باعث شد قیمت سهمهای ریالی و سهمهایی که بهای تمامشده آنها به ریال بود به همراه سهمهایی که افزایش ارزش دلار باعث افزایش بهای تمامشده محصولاتشان میشد، مجدداً به مسیر صعودی بازگردند. از سوی دیگر با روی کار آمدن دولت جدید با رویکرد تعامل بهتر با سایر کشورها، چشمانداز روشنی برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور و ایجاد گشایشهای تدریجی در جهت لغو تحریمهای بینالمللی علیه کشور ایجاد شد که این عوامل نیز به افزایش ارزش بازار سرمایه کشور انجامید. در مورد نرخ ارز در سال جاری لازم به ذکر است که با توجه به اینکه نرخ ارز مبادلهای در بودجه امسال کشور به عنوان مبنای تسعیر ارز مصرفی و درآمدی شرکتها در نظر گرفته شده و
همچنین اثرات منفی افزایش نرخ ارز بروی شرکتهای تولیدکننده داخلی (به ویژه شرکتهای غذایی) به واسطه افزایش بهای تمامشده محصولاتشان، بعید به نظر میرسد که تغییرات قابل توجهی را در نرخ ارز آن نظارهگر باشیم. برای مثال میتوان به صنعت دارو اشاره کرد که از ابتدای سال با افزایش نرخ فروش محصولات و همچنین کاهش نسبی قیمت ارز روبهرو بود که در نهایت موجب افزایش سودآوری شرکتهای این صنعت شد. همچنین صنعت کاشی و سرامیک نیز به دلیل افزایش میزان فروش و همچنین افزایش نرخ فروش به جمع صنایع پربازده بورسی از ابتدای سال پیوست. در مورد صنعت لاستیک و پلاستیک باید اظهار داشت که صنعت مذکور به همراه صنعت خودرو از گذشته تا به امروز به شکلی، مکمل و وابسته یکدیگر بودهاند. با توجه به پیشبینی افزایش میزان تولید خودرو به دلیل افت نسبی قیمت ارز که تاثیر بسزایی در بهای تمامشده آنان دارد، صنعت لاستیک نیز مورد توجه قرار گرفت. همچنین افزایش نرخ محصولات در کنار افزایش میزان تولید (با توجه به افزایش شدید قیمت ارز در سال 91، لاستیکهای تولید داخل به نسبت لاستیکهای وارداتی با افزایش قابل توجه در تقاضای مصرفکنندگان و خودروسازان روبهرو
شدند) باعث شد تا صنعت لاستیک نیز به یکی از پربازدهترین صنایع بورسی از ابتدای سال جاری تبدیل شود. در این گزارش ضمن اشاره به پنج صنعت با بیشترین درصد افزایش شاخص، یک شرکت در بین سایر شرکتهای صنعت خود انتخاب شده و مورد بررسی اجمالی قرار گرفته است.
1- صنعت محصولات کاغذی: شاخص این صنعت در انتهای سال 91 به میزان 2065واحد بوده است که در پایان روز کاری 9/5/92، با رشد 186درصدی به 5915واحد رسیده است. این صنعت شامل دو شرکت میشود که شرکت کارتن ایران با سرمایه 121500میلیون ریال بیشترین سرمایه را داراست. شرکت درآمد هر سهم خود را برای سال 92 مبلغ 525 ریال برآورد کرده است. در بازه زمانی مورد اشاره بازدهی سهام شرکت با احتساب سود نقدی در حدود 158 درصد بوده است. پیشبینی فروش شرکت در سال 92 نسبت به سال گذشته 81 درصد رشد داشته است که شرکت دلایل آن را افزایش سهدرصدی تناژ و 33درصدی نرخ فروش برشمرده است. سود شرکت نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است اما خبرهایی که پیرامون سهم بوده باعث افزایش بهای سهام شرکتهای مربوطه شده است.
2- صنعت لاستیک و پلاستیک: شاخص این صنعت نیز در انتهای سال 91 به میزان 4876 واحد بوده است که در پایان روز کاری 9/5/92، با رشد 164درصدی به 12861 واحد رسیده است. یکی از شرکتهای فعال در این صنعت شرکت صنعتی بارز با سرمایه 833125میلیون ریال است. در بازه زمانی مورد اشاره بازدهی سهام شرکت با احتساب سود نقدی در حدود 190 درصد بوده است. شرکت در سه ماه ابتدایی سال توانسته است 38 درصد پیشبینی سود خود را پوشش دهد. همچنین میزان تولید شرکت برای امسال نسبت به سال قبل 335 درصد رشد داشته است.
3- صنعت مواد غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر: شاخص این صنعت نیز در انتهای سال 91 به میزان 1110 واحد بوده است که در پایان روز کاری 9/5/92، با رشد 154درصدی به 2817 واحد رسیده است. یکی از شرکتهای فعال در این صنعت شرکت لبنیات پاک با سرمایه 177545میلیون ریال است. در بازه زمانی مورد اشاره بازدهی سهام شرکت با احتساب سود نقدی در حدود 114 درصد بوده است. شرکت در سه ماه ابتدایی سال توانسته است 24 درصد پیشبینی سود خود را پوشش دهد. همچنین میزان فروش شرکت برای امسال نسبت به سال قبل 54 درصد رشد داشته است که ناشی از افزایش نرخ میانگین فروش محصولات و افزایش مقدار فروش بوده است. میزان تولید شرکت نیز با 30 درصد رشد به 110 هزار تن رسیده است.
4- صنعت خدمات فنی و مهندسی: شاخص این صنعت نیز در انتهای سال 91 به میزان 182 واحد بوده است که در پایان روز کاری 9/5/92، با رشد 148درصدی به 452 واحد رسیده است. یکی از شرکتهای فعال در این صنعت شرکت مپنا با سرمایه 9975104میلیون ریال است. در بازه زمانی مورد اشاره بازدهی سهام شرکت با احتساب سود نقدی در حدود 148 درصد بوده است. همچنین میزان درآمد شرکت برای امسال نسبت به سال قبل 47 درصد رشد داشته که ناشی از شروع پروژههای جدید و افزایش نرخ ارز فروش بوده است. البته سود پیشبینیشده برای امسال نسبت به سال گذشته رشد چندانی نداشته است. از دلایل رشد قیمت سهام این شرکت میتوان به روی کار آمدن دولت جدید و چشمانداز مثبت اقتصادی به همراه امیدواری برای لغو تدریجی تحریمها اشاره داشت که در نهایت منجر به رشد سودآوری شرکت مذکور خواهد شد.
5- صنعت سیمان و آهک و گچ: شاخص این صنعت نیز در انتهای سال 91 به میزان 310 واحد بوده است که در پایان روز کاری 9/5/92، با رشد 144درصدی به 756 واحد رسیده است. شرکت سیمان سپاهان در این صنعت قرار دارد. پیشبینی فروش شرکت در دوره جاری نسبت به دوره قبل 36 درصد افزایش و میزان تولید هفت درصد افزایش داشته است. قیمت متوسط فروش محصولات شرکت در هر تن نسبت به سال قبل 29 درصد افزایش داشته است.
دیدگاه تان را بنویسید