آیا هنوز میتوان انتظار ارائه یک محصول انقلابی از اپل داشت؟
الفبا یا اپل
به نظر میرسد عنوان ارزشمندترین شرکت جهان به اپل چندان وفادار نبود و شرکتی در حال گرفتن جای آن در این ردهبندی است که از قضا آن هم با اولین حرف الفبای انگلیسی آغاز میشود.
به نظر میرسد عنوان ارزشمندترین شرکت جهان به اپل چندان وفادار نبود و شرکتی در حال گرفتن جای آن در این ردهبندی است که از قضا آن هم با اولین حرف الفبای انگلیسی آغاز میشود. بعد از آنکه گزارش درآمد شرکت آلفابت (Alphabet) یا به زبان فارسی «الفبا» که در حقیقت همان شرکت مادر گوگل است، برای سهماهه چهارم سال 2015 منتشر شد، سهام این شرکت با رشد چهاردرصدی در بازارها مواجه شد. وضعیت درآمد و سود الفبا، در این گزارش بهتر از انتظار سرمایهگذاران و کارشناسان بازار بود و در نتیجه ارزش این شرکت به 551 میلیارد دلار رسید که 20 میلیارد دلار بیشتر از ارزش اپل در همین زمان بود.
البته در مورد رقابت اپل و آلفابت، شاید قضیه مقداری از گزارش مالی شرکتها پیچیدهتر باشد. اپل مشکلی بزرگتر پیش رو دارد که هیچ ربطی به سایر شرکتهای رقیبش ندارد. صاحبان، برنامهریزان و گردانندگان این غول دنیای دیجیتال، دیگر نمیتوانند تاثیرگذاری قبل را بر بازار و خصوصاً تحلیلگران آن داشته باشند. به عبارتی بازار دیگر این پتانسیل را در اپل نمیبیند که با یک محصول انقلابی بازار و در نتیجه وضعیت خودش را دگرگون کند. در نتیجه ارزش سهام اپل در حال حاضر، 30 درصد کمتر از بالاترین ارزش سهام این شرکت است. این در حالی است که آلفابت و خصوصاً بخشهای اصلی آن مثل موتور جستوجوی گوگل و یوتیوب و... رشد آهسته اما پیوستهای دارند.
علاوه بر همه اینها، اگرچه آخرین گزارش مالی شرکت اپل هم حکایت از سود داشت، اما همچنین حاوی هشدارهایی در مورد احتمال کاهش شدید سود در سهماهه اول 2016 بود، علاوه بر اینکه تیم کوک، مدیرعامل اپل، هنگام ارائه این گزارش، در مورد چشمانداز جهانی اقتصاد بسیار نگران به نظر میرسید و هر دو مورد به نگرانیهای سرمایهگذاران دامن زد. در حالی که روند در مورد شرکت آلفابت یا به عبارت سادهتر همان گوگل، برعکس است. نهتنها خود شرکت به آینده بسیار خوشبین است، که فعالان و کارشناسان بازارهای سرمایهگذاری هم مرتباً پیشبینیهای خود در مورد قیمت سهام آن را افزایش میدهند. در حال حاضر بالاترین پیشبینی برای قیمت سهام این شرکت در سال 2016، 1080 دلار به ازای هر سهم است که به معنای افزایش 40درصدی ارزش آن تا پایان سال نسبت به پایان ماه فوریه 2016 خواهد بود.
البته همه اینها، باز هم به معنی پیشی گرفتن گوگل بر اپل نیست. اپل در فوریه 2015، رکوردی را ثبت کرد که فعلاً حتی در افق دید گوگل هم قرار ندارد. این شرکت در تاریخ مذکور 775 میلیارد دلار ارزش داشت. به یاد آوردن ارزش اپل در آن زمان علاوه بر آنکه نشان میدهد گوگل هنوز چه راه طولانی در پیش رو دارد، نشان از سال بسیار بدی هم دارد که اپل از سر گذراند. کاهش 30درصدی ارزش یک شرکت در یک سال، اتفاقی نیست که هر روز شاهد آن باشیم و متاسفانه این سقوط، اگر اپل نوآوری جدیدی در سطح آنچه در زمان استیو جابز از خود نشان میداد به بازارها ارائه نکند، ادامهدار هم خواهد بود. هیچوقت شرکتی نتوانسته با تنها یک محصول برای مدتی طولانی بازار را تحت تاثیر قرار دهد و اپل هم از این قانون مستثنی نیست.
دیدگاه تان را بنویسید