تاریخ انتشار:
دستاوردهای دومین مجمع ایران و اروپا چه بود؟
ژنو خصوصیها
نخستین «مجمع ایران و اروپا» تحت عنوان «آمادهسازی برای سرمایهگذاری و تجارت بعد از تحریمها» در مهرماه سال گذشته با حضور شماری از سیاستمداران و صاحبنظران و دستاندرکاران اقتصادی در لندن برگزار شد.
نخستین «مجمع ایران و اروپا» تحت عنوان «آمادهسازی برای سرمایهگذاری و تجارت بعد از تحریمها» در مهرماه سال گذشته با حضور شماری از سیاستمداران و صاحبنظران و دستاندرکاران اقتصادی در لندن برگزار شد. در میزگردها و کارگروههای تشکیلشده در جریان این همایش دوروزه تصویر روشنی از اینکه کدام تحریمها علیه ایران برداشته خواهد شد و کدامها باقی خواهد ماند و نیز تاثیر آنها بر روی تجارت و سرمایهگذاری میان ایران و اروپا مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در اولین همایش ایران و اروپا در سال گذشته چالشهای اصلی در تجارت با ایران، چگونگی آمادگی اقتصاد ایران برای افزایش سرمایهگذاریهای خارجی و مبادلات تجاری و پتانسیلهای موجود برای سرمایهگذاری مشترک و طولانیمدت شرکتهای ایرانی و اروپایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. بنابراین عمده موضوعات مطرحشده در مجمع ایران و اروپا در سال گذشته تمرکز بر روی چالشهای اصلی در تجارت با ایران و لغو تحریمها بوده است.
امسال نیز دومین مجمع ایران و اروپا در ژنو سوئیس با حضور 300 تا 400 شرکت ایرانی و خارجی طی دو روز برگزار شد. این همایش اینبار در فضایی متفاوت برای ایران در آستانه لغو تحریمها برگزار شد و عمدتاً به موضوعاتی از قبیل نیاز متقابل ایران و دنیا به یکدیگر در زمینههای گوناگون سیاسی و اقتصادی، نقاط ضعف برجام، اشتراک اطلاعات از فضای اقتصادی ایران، فرصتها و ریسک سرمایهگذاری در ایران و... پرداخته شده بود. عمده شرکتکنندگان در این همایش فعالان اقتصادی ایران، ایرانیان مقیم خارج از کشور و شرکتها و موسسات مشاور در زمینههای گوناگون نظیر سرمایهگذاری، حقوقی، حسابرسی و حسابداری، مالی، کارگزاری و بورس و... بودند. همایش طی دو روز برگزار شده و علاوه بر سخنرانیهای متعدد پنلهای تخصصی را نیز دربر داشته است.
یکی از مهمترین موضوعات مطرحشده در همایش ایران و اروپا ریسک سرمایهگذاری در ایران بوده است. سفیر سابق سوئیس و سفیر فعلی سوئیس در ایران و همچنین شماری دیگر از سخنرانان در این همایش با احتیاط و با تاکید بیشتر بر روی ریسکها و نقاط احتیاط و نقاط ضعف ایران، اطلاعاتی را به شرکتکنندگان ارائه میکردند. به گفته پدرام سلطانی که در این همایش شرکت داشت این افراد نیمه خالی لیوان را آشکارتر و با وضوح بیشتری نسبت به نیمه پر آن مطرح میکردند. سخنرانان ایرانی نیز در این همایش پاسخها و استدلالات منطقی را در برابر ابراز نقاط ضعف ایران مطرح کرده بودند. به گفته حاضران در این همایش، اشتراک اطلاعات اقتصادی ایران، شبکهسازی، رسانهای شدن فرصتهای سرمایهگذاری در ایران، بیان شفاف و واضح در زمینه ایرادات حقوقی و بانکی ایران، آشنایی با مقررات جدید نفتی، موقعیت صنعت پتروشیمی و صنعت آیتی ایران، حضور همزمان بخشهای خصوصی و دولتی ایرانی و خارجی، بخشهای مختلف اقتصادی، شرکتهای متنوع ایرانی و خارجی و... از جمله دستاوردهای این همایش بوده است. یکی از مهمترین اتفاقهای این مجمع این بوده است که ایرانیان خارج از کشور که پیش از این
علاقه چندانی به حضور در جمع ایرانیان داخل کشور نداشتهاند ولی در این مجمع با توجه به اتفاقات اخیر درخصوص مسائل هستهای ایران که بسیار تاثیرگذار نیز بوده است علاقهمند به حل مسائل ایران شده و تلاش میکنند مدیران شرکتهای خود را برای حضور و سرمایهگذاری در ایران تشویق کنند.
دیدگاه تان را بنویسید