تاریخ انتشار:
«سنت» رشد بالای نقدینگی
برخی از مهمترین انتقادهای وارد به دولت سابق مربوط به مسائلی مثل «بیانضباطی در سیاستگذاریهای اقتصادی»(پولی و مالی) و «خلق بیپشتوانه پول» بود که گفته میشد در ایجاد «تورم» بالا و «بیثباتی بازارها» نقش زیادی داشته است.
برخی از مهمترین انتقادهای وارد به دولت سابق مربوط به مسائلی مثل «بیانضباطی در سیاستگذاریهای اقتصادی» (پولی و مالی) و «خلق بیپشتوانه پول» بود که گفته میشد در ایجاد «تورم» بالا و «بیثباتی بازارها» نقش زیادی داشته است. در مقابل، مسوولان اقتصادی این دولت در اکثر مواقع بدون توضیح راجع به رفتار این دولت، اظهار میکردند که رشد نقدینگی در دولتهای پیشین نیز به همین میزان بوده است. به عنوان مثال در هفتههای گذشته شمسالدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت احمدینژاد در یک برنامه تلویزیونی عملکرد دولت احمدینژاد را در زمینه رشد نقدینگی، بهتر از دولتهای سازندگی و اصلاحات خوانده بود. هر چند بررسیها نشان داد میزان رشد نقدینگی در دولت اصلاحات به میزان قابل ملاحظهای از آنچه وی گفته بود، کمتر بوده است. آمارها نشان میدهد متوسط رشد نقدینگی از سال 1360 تا 1384 نیز به میزان 9/23 درصد بوده است. این رشد در هشت سال گذشته معادل با 4/26 درصد شد. موضوعی که نشان میدهد رشد نقدینگی بیشتری در دولت احمدینژاد در مقایسه با سه دولت قبل رخ داده است. هر چند به گفته کارشناسان، در کنار رشد بالای نقدینگی، یک اشکال عمده دولت قبل این بود که رشد
نقدینگی با رشد اقتصادی همراه نشد و همین موضوع تورم را بیش از پیش تحریک کرد. آمارها نشان میدهد به جز دولت دفاع مقدس، کمترین متوسط رشد اقتصادی کشور در چند دهه گذشته در دولت هشت سال اخیر ایجاد شده است. روندی که نشان میدهد رشد بالای نقدینگی چند سال گذشته، در نتیجه «بیارتباطترین سیاستگذاری پولی با رشد اقتصادی» به وجود آمده است.
دیدگاه تان را بنویسید