کشتار مهاجران
هشت هزار قطعه پرنده مهاجر در تالاب میانکاله با بیماری بوتولیسم تلف شدند
اولین تلفات پرندگان مهاجر روز پنجشنبه سوم بهمن در جنوب تالاب میانکاله گزارش شد. با گذشت چند روز قسمت شمالی میانکاله حتی یک عدد تلفات نداشت و پرندگان بدون مشکل زندگی میکردند. جنوب میانکاله از قدیم محل مورد مناقشه مردم محلی و محیط زیست بوده است. تجربه ریختن سم در آب دریا به سال 73 برمیگردد. 10 لیتر سم مرکبات آن زمان به دریا ریخته شد و پرندگان زیادی مردند. از آن زمان تا الان محیطبانان در این منطقه استثنایی کم هستند و معارضان بسیار زیاد. تنها پنج محیطبان این منطقه را محیطبانی میکنند. حالا اما حسینعلی ابراهیمیکارنامی مدیرکل محیط زیست مازندران از تلف شدن نزدیک به هشت هزار قطعه پرنده مهاجر در میانکاله خبر داده و اظهار کرد: نتیجه نهایی علت تلفات پرندگان مهاجر از سوی سازمان دامپزشکی اعلام میشود.
از سویی رئیس سازمان دامپزشکی کشور علت اولیه تلفات مرگبار پرندگان وحشی در تالاب بینالمللی میانکاله در شرق استان مازندران را مسمومیت طبیعی یا همان بیماری بوتولیسم اعلام کرد. دکتر علیرضا رفیعیپور در حاشیه بازدید از تالاب بینالمللی میانکاله به خبرنگاران گفت که این مسمومیت ناشی از دو میکروب «کلوستریدیوم» و «بوتولینیوم» است که بیماری بوتولیسم یا همان مسمومیت طبیعی را ایجاد میکند. وی توضیح داد: با توجه به اینکه آب تالاب میانکاله راکد و باتلاقی است، بیماری بوتولیسم نیز ناشی از همین شرایط منجر به تولید سم در گیاه و آب در این منطقه شد و با تغذیه پرندگان از این آب و گیاه منجر به تلفات آنها شده است و این بیماری نیز تاکنون در بیش از ۲۰ تالاب در سطح جهان سابقه داشته بهطوری که بین صد هزار تا یک میلیون بال پرنده را تلف کرد. رئیس سازمان دامپزشکی کشور مسمومیت آب تالاب بر اثر ورود فاضلابهای خانگی یا صنعتی را رد کرد و خواهان مدیریت پیشگیری با اجرای طرحهای ملی برای مقابله با بیماری بوتولیسم در تالابهای کشور شد.
رفیعیپور در مورد تاخیر هفتروزه اعلام نتیجه علت تلفات پرندگان در میانکاله را رسیدن به نتیجه دقیقتر دانست و اظهار داشت: گمانهزنیهای اولیه سازمان دامپزشکی کشور بر احتمال بوتولیسم بود و با توجه به بحرانی که ایجاد شد، دامپزشکی به عنوان مرجع اصلی از دوره شیوع تلفات دام طیور در منطقه حضور مییابد و پایان بحران نیز باید از سوی این سازمان اعلام شود.