تاریخ انتشار:
انتشار فیلمی از کشتار سگها، خشم فعالان زیستمحیطی را برانگیخت
علیه حیوانستیزی
چندی پیش فیلمی چنددقیقهای در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد افرادی با تزریق مادهای به سگها، آنها را میکشند. این واقعه دردناک، خشم فعالان زیستمحیطی و حامیان حقوق حیوانات را برانگیخت. آنها در روز ۲۹ فروردین از تهران، قزوین، کرج و ورامین به سوی شیراز روانه شدند تا با تجمع در مقابل شهرداری شیراز صدای اعتراض خود را به گوش مسوولان این نهاد برسانند.
دادخواهی گسترده گروههای حامی حقوق حیوانات علیه «سگکشی» کمنظیر بود. آنقدر کمسابقه که برخی فعالان حوزه محیط زیست بر این باورند که این«اعتراض» در تاریخ تحولات زیستمحیطی ایران خواهد ماند. اگرچه، این حرکت اعتراضگونه به مذاق برخی فعالان اجتماعی خوش نیامد و آنان این موضوع را مطرح کردند که چرا با وقوع حوادثی به مراتب تلخترکه چهبسا جان انسانها در آن دچار آسیب میشود، چنین اعتراضاتی شکل نمیگیرد.
اما چندی پیش فیلمی چنددقیقهای در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میداد افرادی با تزریق مادهای به سگها، آنها را میکشند. این واقعه دردناک، خشم فعالان زیستمحیطی و حامیان حقوق حیوانات را برانگیخت. آنها در روز 29 فروردین از تهران، قزوین، کرج و ورامین به سوی شیراز روانه شدند تا با تجمع در مقابل شهرداری شیراز صدای اعتراض خود را به گوش مسوولان این نهاد برسانند. در این روز برخی بازیگران سینما و تلویزیون نیز به جمع معترضان در مقابل شهرداری شیراز پیوستند. گفته میشود این واقعه در یکی از شهرکهای صنعتی شیراز به وقوع پیوسته و مسوولیت آن با شهرداری این شهر است. اما یک روز بعد، اجتماع بزرگتری در مقابل سازمان حفاظت محیط زیست شکل گرفت که البته معصومه ابتکار، رئیس این سازمان نیز خود را به جمع این فعالان زیستمحیطی رساند و در اعتراض به این حرکت طبیعتستیزانه، با آنان همصدا شد. معترضان با پلاکارهایی در دست، خواستار جلوگیری از شکنجه حیوانات شدند. ابتکار نیز در جمع آنان به وجود برخی خلأهای قانونی در حمایت از حیوانات اشاره کرد و گفت: «در سازمان حفاظت محیط زیست قوانینی برای حیات وحش وجود دارد اما در خصوص حقوق
حیواناتی مانند سگ و گربه قانونی مستقیم دیده نشده است از اینرو در تلاشیم چارچوبی قانونی در راستای حمایت از حقوق حیوانات تعریف کنیم تا در زمان وقوع چنین مواردی تکلیف روشن باشد.» ابتکار میگوید، سرنخهایی از عاملان این حادثه پیدا شده اما برخی از ابعاد موضوع روشن نیست زیرا شهرداری این مساله را انکار میکند. گفته میشود، کشتار سگها با انگیزه مادی صورت گرفته است و کسانی که مرتکب چنین اقدامی شدهاند، با تحویل لاشه این سگها، مبالغی را دریافت میکنند. در خبرها آمده است که در مشهد نیز کشتار سگها رایج است و پیمانکاران شهرداری در این شهر سالانه هزاران سگ را میکشند و به ازای هر یک از آنها 15 هزار تومان دریافت میکنند. در این صورت میتوان این گمانه را مطرح کرد که سگکشی و کشتار حیوانات ولگرد، در سایر شهرها نیز امری رایج است که البته در خفا و به دور از دوربینهای موبایل رخ میدهد.
اما اکنون که جمعیت این نوع حیوانات سبب شده است انسانها برای حذف آنها به این روشها، به تزریق اسید و سم متوسل شوند آیا نباید تدابیری برای تحدید موالید این حیوانات اندیشیده شود؟
دیدگاه تان را بنویسید