تاریخ انتشار:
خبرسازی محمدعلی نجفی با قلیان
مصائب دیپورت شده از دیار باقی!
بحثاعدام مجدد یا تغییر مجازات یکی از مجرمان دیپورتشده از دیار باقی به یکی از بحثبرانگیزترین موضوعات صفحات اجتماعی و حقوقی مطبوعات در هفته گذشته بدل شده بود.
چراغ سبز وزیر ارشاد به بانوان خواننده
در سه دهه گذشته همیشه بحث خوانندگی بانوان یکی از چالشهای اصلی موسیقی در ایران به شمار میرفته است. با توجه به قوانین کشور که قرار بود مغایر با موازین شرع نباشد، اصل موسیقی نیز در برهههایی مورد تشکیک قرار میگرفت. سرانجام نیز با فتوای تاریخی رهبر کبیر انقلاب اسلامی یکی از بزرگترین قفلهای فروبسته این هنر گشوده شد و موسیقی از ممنوعهای محبوب به مجازی همهگیر بدل شد. در نیمه مهرماه داریوش پیرنیاکان سخنگوی خانه موسیقی کشور در مراسم جشن خانه موسیقی در شکوائیهای نرم از بیمهریها و سردرگمیها در حوزه موسیقی ابراز نگرانی کرده و ضمن اشاره به معضلاتی همچون عدم صدور مجوزها و لغو کنسرتهای موسیقی، خواستار آزاد شدن صدای خوانندگان زن و پاسخگویی مراجع تقلید نسبت به احکام موسیقی شده بود. به گزارش ایلنا اما چند روز بعد خانه موسیقی اعلام کرد اظهارات داریوش پیرنیاکان، مطالبات خانه موسیقی نیستند و ایشان از جانب خود آن حرفها را زده است. این رفتار که به نوعی حکم خالی کردن پشت یکی از اعضای باسابقه خانه موسیقی را داشت، باعث رنجش پیرنیاکان شد. چند روز بعد خبر استعفای او از عضویت در این خانه پایان بخش فعالیتهای 14ساله او در این نهاد غیردولتی شد. حال اما در روزهای پایانی هفته گذشته بحث تکخوانی بانوان باز در مطبوعات پوشش یافت. این بار اما وزیر فرهنگ دولت حسن روحانی بود که بر خلاف بسیاری از مسوولان فرهنگی بسیار نرم در این باره اظهار نظر کرد. به گزارش شرق علی جنتی در حاشیه رونمایی از نخستین و بزرگترین نهجالبلاغه مطلا که در محل دفتر وزارت ارشاد رونمایی شد، در پاسخ به پرسشی درباره افزایش تکخوانهای زن و مغایرت آن با نظر بعضی مراجع تاکید کرد: «... طبق نظر مراجع اگر صدای تکخوانهای زن در موسیقی موجب مفسده نباشد، ایرادی ندارد و برخی از مراجع در اینباره چنین نظری دارند.» به نظر میرسد این اظهارنظر میتواند نقش بسزایی در موسیقی ایران داشته باشد. داریوش پیرنیاکان در واکنش به این اظهار نظر وزیر فرهنگ در گفتوگو با ایلنا تصریح کرد: «واقعاً از این بابت خوشحال شدم. هرچند از همان زمانی که آقای جنتی به عنوان وزیر ارشاد معرفی شدند، حضور ایشان را به فال نیک گرفته بودم... علی جنتی؛ انسان شریف و آگاهی است. او به مسائل مختلف اشراف دارد و من از بابت اعلام نظر اخیرش بسیار سپاسگزارش هستم زیرا با صراحت تمام تصمیماتش را بیان کرد و موجبات خوشحالی جامعه موسیقی را در کشور فراهم آورد... من هرچه گفتم، از سر دلسوزی بود زیرا سرانجام باید تکلیف مسائل مشخص شود. نمیشود موسیقی و موقعیت آن را کتمان کنیم و بگذاریم به همین وضعیت ادامه پیدا کند و مشکلات در جای دیگر و زمان دیگری سر باز کنند!»
مخالف ممنوعیت قلیان برای خانمها هستم
کمتر کسی باور میکرد که روزی جناب محمدعلی نجفی بابت قلیان خبرساز شود. اما به هر حال در این سرزمین هر چیزی ممکن است. در هفته گذشته محمدعلی نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی کشور به تلویزیون رفت. به گزارش اعتماد او تاکید کرد: «من این قول را میدهم که تا دو ماه آینده تمام ضوابط مجوزها را روی سایت سازمان میراث فرهنگی بگذاریم تا علت دریافت یا عدم دریافت مجوزها توسط افراد، مشخص و شفاف شود، دیگر امضاهای طلایی وجود نخواهد داشت.» نجفی درباره محدودیت برای کشیدن قلیان توسط خانمها در بعضی اماکن هم گفت: «با این موضوع مخالفم. حالا بنده با همسرم یا دخترم رفتیم قلیان بکشیم؛ دو پک هم آنها بزنند چه مشکلی دارد؟ میدانم خیلیها با حرفهای من مخالف هستند اما ببینیم مجموع محدودیتها قابل دفاع هستند؟ اگر نبود، بدانیم بعضی محدودیتها را زیاد به مردم تحمیل میکنیم و باید در تصمیمات، تردید کنیم.» وی با اعلام موافقت با قلیان در قهوهخانهها گفت: «موافق قلیانم در محیطهای مشخص با استانداردهای کافی. اگر بناست قلیان باشد بین زن و مرد تفاوت نباشد. ببینید چقدر امکان تحرک، تفریح و حتی نفس کشیدن برای مردم باقی گذاشتهایم؟ جلوی قلیان را بگیریم همراه با قلیان چیزهای دیگری هم وارد فضای خانه میشود.» او ضمن اینکه پیشنهاد نظرسنجی از مردم درباره قلیان را میداد به مناظرهای که جمعهها از شبکه یک سیما پخش میشود دعوت شد تا در این خصوص صحبت کند که نجفی، مرعشی را برای این مناظره پیشنهاد داد که از نگاه او حرفی برای گفتن در این زمینه دارد. این اظهارات با واکنش تند رسانههای اصولگرا و منتقد دولت مواجه میشود. همین امر هم سبب شد او با انتشار مطلبی در روزنامه ایران با عنوان «محدودیتهای غیرضرور» به منتقدان پاسخ دهد. در بخشی از این یادداشت آمده بود: «قلیان تنها یک مصداق از پدیدهای است که آن را محدودیتهای غیرضروری میدانم و در جامعه ما بسیار است و تجربه چندین ساله همه ما نشان میدهد تا چه اندازه به زیان منافع ملی کشور است. طبیعی است که همه ما دوست داشته باشیم جامعه ما، جامعهای عاری از هر نوع عمل ناپسند و غیراخلاقی باشد، اما آیا با منع و محدودیت موفق خواهیم شد؟ تجربه ما و کشورهای دیگر نشان داده است که منع و محدودیت کارایی چندانی ندارند و جز در مواقع ضروری، کاربرد آن زیانهایی به بار میآورد که به نقض غرض اصلی منجر میشود. از این گذشته مخالفت با یک محدودیت غیرضروری و غیرقانونی، لزوماً به معنی طرفداری از گسترش آن نیست. مثلاً اگر کسی، مخالف برخورد با سیگاریها باشد، طرفدار گسترش سیگار نیست، من هم طرفدار گسترش قلیان کشیدن نیستم، بلکه ممنوعیت آن را محدودیت غیرضرور میدانم که عوارض نامناسبی دارد... پرواضح است که هر عمل مجرمانهای ناپسند است، اما هر عمل ناپسندی جرم نیست. بسیاری از رفتارها در خانه و خیابان ناپسند و گاهی حتی از نظر اخلاقی نیز مردود است، اما جرم نیست و برای از بین بردن آن به ممنوعیت و محدودیت متوسل نمیشوند.»
دزدان سفیدپوش در راه هستند
تهران امروز در گزارشی به افزایش شیوههای نامتعارف دزدی در کشور پرداخته است. در بخشی از این گزارش آمده است: «دو مرد جوان با دهانبندهای سهگوش کابویی وارد قصابی میشوند که دوربین مدار بسته دارد. آنکه تنومندتر است و میتواند یک گوسفند درسته آویزانشده از چنگک داخل یخچال را با یک حرکت بلند کند و بیندازد روی پیشخوان سرگرم خالی کردن یخچال میشود. این یکی کابوی هم میرود سر وقت چرخ گوشت و دخل قصابی. بعدتر تصویر قصاب مالباخته را میبینیم که حرفهای جالبی درباره این مدل از دزدی میزند.» هر چهارشنبه از قصابیهای جنتآباد دزدی میشود. از یک قصابی 85 میلیون تومان پول نقد و گوشت و وسایل بردهاند ... بابک نمکشناس از مرکز اطلاعرسانی پلیس آگاهی تهران بزرگ در گفتوگو با تهران امروز از روشهای جدید میگوید و تاکید میکند دوره ور افتادن نسل دزدهای سنتی افسانه نیست و آمارها نشان میدهد دزدیهای خلاقانه حالا در صدر جدولاند و خیلی وقت است دزدی به روش سنتی، و از دیوار مردم بالا رفتن را از مد انداختهاند... طبق آمار منتشرشده از سوی فرماندهی نیروی انتظامی تهران هر دو ساعت یک خودرو در این شهر به سرقت میرود. متاسفانه 60 درصد خودروهای سرقتشده هم پراید هستنند که برای دزدیدنشان فقط 13ثانیه زمان لازم است. حالا با وجود گران شدن پراید میشود پیشبینی کرد که این آمار همچنان رو به بالا باشد. به نظر میرسد در صورت ادامه وضعیت اقتصادی کشور شاهد جرائم عجیبتری از سوی جوانانی باشیم که این روزها روی مرز جرم قرار گرفتهاند.
شیوع شپش در برخی از مدارس شمال تهران
هر دم از این باغ بری میرسد. پس از آلودگی هوا، مشکلهای زیستمحیطی پارازیت، نیترات بالا در آب شرب شهروندان، آبیاری مزارع جنوب شهر با فاضلاب و...چشممان به جمال آفتی جدید اما این بار در شمال شهر روشن شد. به گزارش اعتماد بعد از شیوع بیماریهای فصلی، اینبار شیوع شپش به ویژه در مدارس دخترانه است که والدین دانشآموزان را در مدارس و مناطقی که انتظار میرود، بالاترین سطح بهداشت را داشته باشند، نگران کرده است. در حال حاضر گزارشها حاکی از شیوع شپش در مدارس شمالی پایتخت است. مسوولان مدارس شیوع این بیماری را تا حدودی عادی و نهایتاً در ارتباط با کمبود مربی بهداشت در مدارس میدانند. اما برای مردم شیوع این بیماری در مدارس شمالی پایتخت نگرانی از وضعیت مدارس حاشیهای و جنوبی شهر و همچنین دیگر شهرستانها را در پی داشته است. کارشناسان وضعیت مدارس جنوبی و حاشیهای شهر و همچنین شهرستانها را به مراتب نگرانکنندهتر از مدارس شمالی شهر میدانند. اگرچه مسوولان آموزش و پرورش چندان موضوع شیوع شپش سر در مدارس را جدی نمیدانند، اما نتایج تحقیقات بیانگر این است که مدارس کشور خصوصاً مدارس شهرستانها و مناطق حاشیهای آمار بالایی از میزان شیوع این بیماری دارند. یکی از آخرین پژوهشهایی که تحت عنوان «شیوع شپش سر و عوامل موثر بر آن در دانشآموزان مدارس ابتدایی دخترانه مناطق روستایی استان قم» در سال 90 روی 900 دانشآموز صورت گرفته نشان میدهد، 3/13 درصد یعنی 120 نفر از دانشآموزان دچار این بیماری بودند. انشاءالله در این زمینه شاهد پاسخگویی مسوولان بهداشتی و آموزشی کشور باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید