هفتادمین سال رهایی
نخستوزیر هند: هرگونه اعمال خشونت به نام مذهب محکوم است
پس از چندین حمله علیه اقلیتهای هندی در هفتههای اخیر، نارندرا مودی، نخستوزیر هند در جشن 70سالگی استقلال این کشور از بریتانیا اعلام کرد برای هند هرگونه خشونت به نام مذهب غیرقابل قبول است.
پس از چندین حمله علیه اقلیتهای هندی در هفتههای اخیر، نارندرا مودی، نخستوزیر هند در جشن 70سالگی استقلال این کشور از بریتانیا اعلام کرد برای هند هرگونه خشونت به نام مذهب غیرقابل قبول است. مودی در سخنرانی خود در قلعه سرخ دهلی به مناسبت هفتادمین سالگرد استقلال این کشور یکی از مهمترین دستاوردهای دولت را مبارزه علیه فساد دانست. مودی در این سخنرانی به رقبای سیاسی خود (پاکستان یا چین) هیچ اشارهای نکرد و اکثراً به موضوعات داخلی پرداخت. هند نزدیک دو ماه است که به دلیل مناقشات منطقهای صدها سرباز خود را در نزدیکی مرزهای شمالی خود با چین مستقر کرده است. این سخنان نخستوزیر هند در حالی بیان میشود که پس از روی کار آمدن حزب ملیگرای بهارتیا جاناتا (بی جی پی) حملات هندوهای راستگرای افراطی به اقلیتها و بهویژه مسلمانان به دلیل کشتن گاو که برای اکثر هندوها مقدس تلقی میشود، افزایش یافته است. در چند روز گذشته مسلمانان با برگزاری تجمع در 800 شهر خواستار جلوگیری دولت از حمله افراطیها به اقلیتها و بهویژه مسلمانان شدند. نخستوزیر هند در ادامه با تاکید بر مبارزه قاطع با تروریسم اظهار کرد هند هیچ نرمشی در برابر تروریستها از خود نشان نخواهد داد. مودی گفت ما هرگونه خشونت به اسم سرنوشت را محکوم میکنیم. وی درباره حمله محدود هند به پایگاه شبهنظامیان در خاک پاکستان اظهار کرد این حمله نشان داد که کشور از قدرت و توان کافی برای پاسخگویی به تهدیدات برخوردار است. مودی با اشاره به وضعیت کشمیر اعلام کرد خشونت و گلوله نمیتواند مشکل این منطقه را برطرف کند. وی با تمجید از مبارزات مردم هندوستان برای کسب استقلال، اعلام کرد نسبت به کسانی که در راه استقلال کشورشان جان خود را از دست دادهاند ادای احترام میکند. مودی که از محبوبیت بسیاری در هند برخوردار است سهم بسیار زیادی در پیشرفت هند از زمان استقلال این کشور از بریتانیا در سال 1947 داشته است. ساختمانهای دولتی در همه شهرهای هند بهویژه دهلینو و مرکز ایالتها در این روز چراغانی میشود.
نگاهی به سابقه تاریخی نشان میدهد دولت انگلیس در سال 1947 میلادی به دلایل گوناگون از جمله وضعیت مالی وخیم ناشی از جنگ جهانی دوم، فقدان حمایت داخلی و بینالمللی و همچنین تشدید مبارزات آزادیخواهی در میان مردم شبهقاره هند تصمیم گرفت که به حکومت استعماری خود در شبهقاره هند خاتمه دهد و قدرت را تا حداکثر ژوئیه سال 1948 به هندیها واگذار کند. هند در تاریخ 70 ساله خود بر پایه تفکرات مهاتما گاندی و جواهر لعل نهرو توانست به عنوان یک کشور مستقل و قدرتمند در آسیا ظهور کند و با یک میلیارد و 250 میلیون نفر جمعیت به عنوان دومین کشور پرجمعیت دنیا حضوری قدرتمند در عرصههای جهانی داشته باشد.