انتشار مطالب سیاسی و توهینآمیز زیر ذرهبین است
حضور پلیس در شبکههای اجتماعی
با پیشرفت علم و تکنولوژی به موازات نفوذ اینترنت در کشور ناجا بر آن شد تا تشکیلاتی مبنی بر مبارزه با جرائم اینترنتی تشکیل دهد که مستقل عمل کند.
با پیشرفت علم و تکنولوژی به موازات نفوذ اینترنت در کشور ناجا بر آن شد تا تشکیلاتی مبنی بر مبارزه با جرائم اینترنتی تشکیل دهد که مستقل عمل کند. با گسترش تکنولوژی و استفاده بیشتر کاربران و به موازات آن جرائمی که در این حوزه اتفاق میافتد ناجا تصمیم گرفت پلیس مستقلی را تحت عنوان پلیس فتا تشکیل دهد که عملاً از اوایل سال 90 راهاندازی شد و وظیفه رسیدگی به کلیه جرائم در حوزه اینترنت را بر عهده دارد.
هفته گذشته شاهد واکنش رئیس پلیس فتا در برابر انتشار پیامهای توهینآمیز در فضای شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای پیامرسان مانند وایبر و واتسآپ و غیره بودیم.
سردار سیدکمال هادیانفر در رابطه با پیامهای توهینآمیزی که در فضاهای مجازی منتشر شده گفته است: از پروندههایی که پلیس فتا پیگیری کرده و به نتیجه رسیده است، باید بدانید که پیامهای خصوصی در وایبر، واتسآپ و... توسط پلیس فتا قابل کنترل است.
رئیس پلیس فتا ناجا در رابطه با نقض حریم خصوصی و سوءاستفاده از اطلاعات افراد در شبکههای مبتنی بر تلفن همراه مانند وایبر و لاین و واتسآپ و لزوم فیلتر این فضاها گفت: پلیس فتا مرجع فیلتر واتسآپ و وایبر و سایر شبکهها نیست ولی در صورتی که کمیسیون مرکز ملی فضای مجازی بخواهد در این زمینه تصمیمی بگیرد ما هم مسائل و پروندههایی را که در این رابطه داریم، مطرح میکنیم. اما مسالهای که واضح و مبرهن است، اینکه سامانهها، رسانهها و برخی برنامههایی که بر گوشیهای تلفن همراه نصب شده، آسیبهای فراوانی را برای خانوادهها به همراه داشته است.
وظیفه اصلی پلیس فتا رسیدگی به جرائم اینترنتی و فضای مجازی است و از سوی این نهاد بارها اعلام شده است در صورتی که هموطنان مورد هرگونه آسیب و زیان در این فضا قرار بگیرند کافی است به این پلیس مراجعه کرده و مطمئن باشند با امکانات موجود این سازمان نهایت همکاری با افراد زیاندیده صورت خواهد گرفت.
به هر حال در مورد استفاده از برنامههای پیامرسان چند نکته را باید مد نظر قرار داد. یکی اینکه این برنامهها ابزار ارتباطی هستند و نباید استفاده از آنها به ابزاری برای تفریح تبدیل شود.
به عنوان دلیلی دیگر کارشناسان شبکههای اجتماعی معتقدند: کاربران باید بدانند که این عکسها، فیلمها و اطلاعاتی که از طریق این برنامهها رد و بدل میکنند، در کشورهای مختلفی که این برنامهها سرور دارند نگهداری میشود و کاربران خودشان باید تصمیم بگیرند آیا حضور در این شبکهها اصلاً ضرورت دارد یا خیر و اینکه اگر ضرورت دارد چه میزان اطلاعات از خود در آنها قرار دهند یا رد و بدل کنند.
متاسفانه بسیاری از کاربران غیرحرفهای بدون خواندن پیششرطهای عضویت در این شبکههای اجتماعی اقدام به عضویت در این شبکهها میکنند و با تایید پذیرش این برنامهها اجازه دسترسیهای عجیب را به این برنامهها میدهند و با ارسال بسیاری از تصاویر و اطلاعات شخصی خود از طریق این شبکهها امنیت خود را به خطر میاندازند. لذا بهتر است قبل از عضویت در این شبکهها به ضرورت عضویت در آنها فکر کنیم و در صورت عضویت تمامی اطلاعات خصوصی خود را در آنها به اشتراک نگذاریم.
دیدگاه تان را بنویسید