طرفین جنگ داخلی کلمبیا به توافقی تاریخی دست یافتند
تفنگت را زمین بگذار
دولت کلمبیا و شورشیان فارک با امضای یک پیمان صلح تاریخی به پنج دهه جنگ داخلی در این کشور که صدها هزار کشته به جا گذاشته پایان دادند.
دولت کلمبیا و شورشیان فارک با امضای یک پیمان صلح تاریخی به پنج دهه جنگ داخلی در این کشور که صدها هزار کشته به جا گذاشته پایان دادند. هر دو طرف موافقت کردند که برای رسیدگی به معضل حاشیهنشینی اجتماعی و دادرسی به شکایات قربانیان مناقشه و ساختن صلحی باثبات و پایدار با هم کار کنند. خبر رسیدن به پیمان صلح در هاوانا پایتخت کوبا اعلام شد؛ جایی که طرفین درگیر از نوامبر سال ۲۰۱۲ مشغول مذاکره بودهاند. این مناقشه جان تقریباً ۲۲۰ هزار نفر را گرفته و میلیونها نفر را آواره کرده است. دولت کلمبیا و شورشیان چپگرای فارک در بیانیه مشترک خود اعلام کردند که به یک پیمان نهایی، کامل و قطعی دست یافتهاند. اومبرتو دلا کاله سرپرست هیات کلمبیایی و ایوان مارکز سرپرست هیات مذاکرات فارک این توافق را در مراسمی در کوبا امضا کردند. دلا کاله گفت: «ما به هدف خود رسیدیم.» او افزود: «جنگ تمام شد اما شروعی تازه در پیش است. این موافقتنامه در را به سوی جامعهای فراگیرتر باز میکند.» دو طرف در ماه ژوئن یک آتشبس دوطرفه امضا کردند که راه را برای یک توافق نهایی هموار کرد. مارکز گفت: «وظیفهای دشوار بوده و لحظات تاریک و روشنی را پشت سر
گذاشتهایم. اما با جان و دل کار کردیم. و میتوانیم بگوییم که حالا امکان پیشرفت کشور فراهم شده است.» باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در تماسی تلفنی با خوان مانوئل سانتوس، رئیسجمهور کلمبیا، پیمان صلح را به او تبریک گفته است.
براساس شرایط این موافقتنامه، فارک دست از نبرد مسلحانه میکشد و به فرآیند قانونی سیاسی میپیوندد. رودریگو گراندا مذاکرهکننده فارک در توئیتر خود نوشت: «وقتی با مذاکره به صلح میرسید برنده و بازندهای وجود ندارد. کلمبیا برده، و مرگ بازنده است.» شورشیان فارک از سال ۱۹۶۴ مشغول نبرد با دولت بودهاند. این طولانیترین مناقشه داخلی در آمریکای لاتین است. روند مذاکرات در چهار سال اخیر به توافق در این زمینهها منجر شده است: اصلاحات ارضی، پایان فعالیت فارک در قاچاق مواد مخدر، عدالت برای قربانیان، خلع سلاح، آینده مشارکت سیاسی و اجرای توافق صلح. رئیسجمهور کلمبیا اکنون باید توافق کنگره را برای انجام یک رایگیری عمومی جهت تایید شرایط توافق جلب کند. انتظار میرود این رایگیری در ماه اکتبر انجام شود. آلوارو اوریبه رئیسجمهور سابق برای رد توافق مبارزه میکند. تخمین زده میشود که در طول جنگ داخلی کلمبیا ۲۲۰ هزار نفر کشته و بیش از پنج میلیون نفر در داخل کشور آواره شده باشند. همچنین بیش از هفت میلیون نفر رسماً از جنگ آسیب دیدهاند. حدود هشت هزار نفر در سازمان فارک میجنگند.
دیدگاه تان را بنویسید