شناسه خبر : 21243 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

آیا مذاکره بر سر تجارت آزاد بین اروپا و آمریکا به بن‌بست رسیده است؟

شکست بزرگ

یکی از مقامات ارشد آلمانی، اعلام کرد مذاکرات تجارت آزاد که سال‌هاست بین اروپا و ایالات متحده جریان دارد، نتیجه‌ای نخواهد داشت.

یکی از مقامات ارشد آلمانی، اعلام کرد مذاکرات تجارت آزاد که سال‌هاست بین اروپا و ایالات متحده جریان دارد، نتیجه‌ای نخواهد داشت. او گفته است این مذاکرات عملاً شکست خورده است، اگرچه هیچ‌کس حاضر نیست رسماً آن را اعلام کند. زیگمار گابریل که در مصاحبه‌ای با شبکه ZDF آلمان سخن می‌گفت، رسماً این مذاکرات را شکست‌خورده خواند. با توجه به اینکه زیگمار معاون مرکل و وزیر اقتصاد کابینه او نیز است، به نظر می‌رسد باید صحبت‌های او را نتیجه قطعی مذاکرات فرض کرد که زودهنگام اعلام شده است. این نه‌تنها خبر بدی برای ایالات متحده، که احتمالاً حتی خبر بدتری برای انگلستان است که برای برقراری مبادلات تجاری با اتحادیه اروپا بعد از خروج، به داشتن پیمان اقتصادی مشترک با این منطقه امید بسته بود. البته ترک اتحادیه اروپا توسط انگلستان هم می‌تواند یکی از دلایل شکست این مذاکرات محسوب شود، چون انگلستان را می‌توان قدرتمندترین حامی توافق در بین کشورهای اتحادیه قلمداد کرد.
این مذاکرات که از سال 2013 آغاز شده بود، به نوعی قرار بود اروپا و ایالات متحده را به بازاری یکپارچه با بیش از 800 میلیون نفر مشتری تبدیل کند، طرحی وسوسه برانگیز که به نظر می‌رسد تا اجرا فاصله بعیدی دارد. گابریل در مصاحبه خود اعلام کرد او هنوز هم طرفدار انعقاد این قرارداد است، چون عمیقاً اعتقاد دارد انعقاد آن به نفع همه تولیدکنندگان آلمانی، چه کوچک و چه بزرگ خواهد بود. اما در عین حال تاکید کرد که نمی‌توان با هر شرایطی چنین قرارداد سنگینی را امضا کرد. آخرین یا به عبارتی چهاردهمین دور مذاکرات بین طرفین آمریکایی و اروپایی در ماه جولای برگزار شد که عملاً بدون هیچ نتیجه معناداری به اتمام رسید و طرفین حتی در مورد یکی از 27 مورد اختلاف، تغییر موضعی نسبت به دور قبلی مذاکرات نداشتند.
البته مقامات اتحادیه اروپا، با اظهارنظر معاون خانم مرکل همسو نیستند. آنها همچنین تایید نمی‌کنند که صرفاً در حال عقب انداختن زمان اعلام شکست مذاکرات هستند. مقامات اروپایی که بعد از مصاحبه آقای گابریل مورد سوال خبرنگاران قرار گرفتند، تاکید داشتند مذاکرات کند، زمان‌بر، اما مطمئناً در حال جریان است و برگزاری سه دوره مذاکره در کمتر از شش ماه نشان مهمی از در جریان بودن آن است. به نظر می‌رسد عمده مشکل، در رعایت استانداردهای تولید و کیفیت طرف مقابل و تاییدیه‌هایی است که کالاهای صادراتی قرار است دریافت کنند تا بتوانند به بازار طرف مقابل وارد شوند. اینکه در نهایت شکست مذاکرات رسماً اعلام خواهد شد، یا این گفت‌و‌گوها هم به سایر مذاکراتی از این دست در طول تاریخ مدرن خواهد پیوست، هنوز معلوم نیست.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها