مناقشه صحت نرخ بیکاری در مبارزات انتخاباتی آمریکا
دروغ بزرگ؟
دونالد ترامپ، نامزد جنجالی حزب جمهوریخواه و برنی سندرز، نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا در کمپینهای انتخاباتی همواره ادعا کردهاند که نرخ بیکاری در آمریکا از پنج درصد بیشتر است. اکنون یک بانک والاستریت نیز ادعای آنان را تایید میکند.
دونالد ترامپ، نامزد جنجالی حزب جمهوریخواه و برنی سندرز، نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا در کمپینهای انتخاباتی همواره ادعا کردهاند که نرخ بیکاری در آمریکا از پنج درصد بیشتر است. اکنون یک بانک والاستریت نیز ادعای آنان را تایید میکند.
مریل لینچ بانک آمریکا «Merill Lynch, Bank of America» طی گزارشی در روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد نرخ واقعی بیکاری در آمریکا چیزی نزدیک به شش درصد است. بانک مریل لینچ بر این باور است که بیش از 10 میلیون نفر در آمریکا به دنبال کار هستند اما شغلی برای آنها وجود ندارد. رقمی که آمار رسمی دولتی، ادعا میکند تنها هشت میلیون است. بانک آمریکا اظهار میدارد که این تفاوت قابل توجه، به این معناست که بازار اشتغال هنوز بهطور کامل بهبود نیافته است. ترامپ و سندرز چندین ماه است که به خاطر آمار مربوط به بیکاری به مقامات دولتی حمله میکنند. دونالد ترامپ هفته پیش گفته بود: «نرخ بیکاری ما پنج درصد نیست. اگر به ارقام واقعی بنگرید، احتمالاً بیشتر به 20 نزدیک است.» از طرفی سندرز اینگونه اعتراضش را ابراز کرد: «چه کسی میتواند انکار کند که امروزه نرخ بیکاری، اگر کسانی را که کار نیمهوقت دارند یا دیگر از جستوجو برای کار دست کشیدهاند، در آمار لحاظ کنیم، نزدیک به 10 درصد خواهد بود؟»اگرچه موضوع فعلاً به شدت با سیاست عجین شده است اما حسابداران در بانک آمریکا این موضوع را ریاضیات محض میدانند و نه سیاست. نرخ بیکاری از طریق یک معادله
بسیار ساده قابل محاسبه است. برای آنکه در دسته بیکارها قرار بگیریم، باید به طور مداوم به دنبال کار باشیم. اما گیر ماجرا اینجاست: پس از رکود اقتصادی، از قرار معلوم بعضی از مردم نسبت به آینده شغلی خود بدبین شده و از پیدا کردن کار، مایوس شدند و دست از جستوجو کشیدهاند. این بدان معناست که اگرچه این افراد شاغل نیستند، اما از آنجا که فعالانه به دنبال کار نمیگردند، بیکار محسوب نمیشوند. اطلاعات آماری مربوط به این عده را میتوان در «نرخ مشارکت در بازار نیروی کار» یافت. این نرخ از 4 /66 درصد در ابتدای 2007 به 63 درصد امروز کاهش یافته است. درباره علل این کاهش بزرگ، اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. برخی ادعا میکنند که دلیل آن بازنشسته شدن «بیبی بومرها است» (نسلی که پس از جنگ جهانی دوم متولد شد). اما بانک آمریکا میگوید ماجرا به اینجا ختم نمیشود. برخی از این افراد یک گوشه در انتظار هستند تا هر زمان کاری برایشان پیدا شد، به عرصه وارد شوند. در گزارش مریل لینچ آمده است: «اگر این موضوع صحت داشته باشد، به این معناست که اشتغال بازار هنوز کامل نیست و با سرعت بسیار کم و محتاطانه بهبود مییابد.» اگرچه هنوز راه درازی در پیش
است، اما آمریکا پیشرفت هم داشته است. از سال 1999 تا امروز، میتوان گفت آمریکا در دو سال گذشته بهترین نرخ اشتغال را تجربه کرده است. همین ماه پیش، اقتصاد آمریکا 215 هزار شغل ایجاد کرد که نمایانگر یک بازار کار سلامت است. رقم بالای استخدام در واقع برخی مردم را تشویق کرده که دوباره دست به کار شده و جستوجو را شروع کنند. نرخ مشارکت نیروی کار نیز از ماه سپتامبر صعودی بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید