شناسه خبر : 17173 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

شهرام جزایری: هیچیک از اموال دولتی و غیردولتی را ضایع نکردم

شگفتی صدا و سیما در شب یلدا

جزایری خطاب به رشید‌پور گفت: «چرا شما استرس دارید، احساس می‌کنم سوال‌هایی در ذهن‌تان دارید که می‌ترسید بپرسید! شما من را یک آدم دزد و مفسد می‌دانید، من یک آدم مفسد و دزدی هستم که ۱۳ سال در زندان بودم هیچ فردی نیامد بگوید که از من پول طلب دارد و من به او بدهکارم نه‌تنها فرد بلکه هیچ شبکه بانکی هم هیچ ادعایی نکرد.

این هفته بخش عمده فضای سیاسی کشور تحت تاثیر ثبت‌نام نامزدها برای دو انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی بود. این رویداد سبب شد بخش عمده اخبار سیاسی کشور معطوف به اخبار انتخابات شود. با این حال و در این فضا نمایندگان منتقد دولت در مجلس از پا ننشستند و برنامه‌های خود علیه اعضای کابینه را پیگیری کردند. این نمایندگان در آخرین اقدام خود علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش را که در دو سال اخیر از یک استیضاح جان سالم به در برده بود و دو کارت زرد را نیز از بهارستان‌نشینان دریافت کرده بود به بهانه معیشت فرهنگیان مجدداً به مجلس فراخواندند و پس از قانع نشدن از پاسخ او، کارت زرد سوم را نیز به فانی دادند تا فانی سومین سه‌کارته کابینه نام بگیرد.
در هفته پیش شب یلدا و برنامه «نود» نیز به بخشی از اخبار سیاسی روز بدل شدند. از قرار معلوم عادل فردوسی‌پور مجری برنامه «نود» برای سورپرایز مخاطبان خود در شب یلدا، با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه گفت‌وگویی ورزشی ترتیب داده بود. اما پخش نابهنگام تصاویر این گفت‌وگو در فضای مجازی و فضاسازی رسانه‌های منتقد دولت سبب شد این آیتم از کنداکتور این برنامه حذف شود و عملاً این مدیران صدا و سیما بودند که جناب فردوسی‌پور را در شب یلدا با شگفتی مواجه کردند.
اینستاگرام مقام معظم رهبری نیز در هفته پیش و در سالگرد درگذشت آیت‌الله حسینعلی منتظری با انتشار عکسی از ایشان و آن مرحوم نوشت. آیت‌الله خامنه‌ای: «ایشان فقیهی متبحر و استادی برجسته بودند و شاگردان زیادی از ایشان بهره بردند. دورانی طولانی از زندگی آن مرحوم در خدمت نهضت امام راحل عظیم‌الشان گذشت و ایشان مجاهدات زیادی انجام داده و سختی‌های زیادی در این راه تحمل کردند. در اواخر دوران حیات مبارک امام راحل امتحانی دشوار و خطیر، پیش آمد که از خداوند متعال می‌خواهم آن را با پوشش مغفرت و رحمت خویش بپوشاند و ابتلائات دنیوی را کفاره آن قرار دهد.»

بحران‌سازی تازه در روابط شکننده
بودجه سال 2016 ایالات‌متحده در روزهای اخیر شرایطی پیدا کرد که اهمیت آن تنها به آمریکا مربوط نمی‌شود. فصل 203 از این لایحه دو هزار صفحه‌ای به تغییراتی پیرامون صدور روادید برای ورود اتباع دیگر کشورها به خاک آمریکا مربوط می‌شود. این بند از لایحه بودجه ابتدا در مجلس نمایندگان با اکثریت قاطع آرا تایید شده بود و با اینکه گفته می‌شد به احتمال زیاد بررسی آن به بعد از تعطیلات ژانویه موکول می‌شود خیلی فوری در سنا تصویب شد و به امضای باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا رسید. «Visa Waiver» عنوان بند پرحاشیه این لایحه است که علاوه بر منتقدان داخلی، مخالفان بین‌المللی فراوانی نیز دارد. با قانونی شدن این بند از لایحه بودجه، 38 کشوری که توافق لغو روادید را با ایالات متحده امضا کرده بودند در صورتی که در پنج سال گذشته به کشورهای عراق، سوریه و کشورهای حامی تروریسم از نظر وزارت خارجه آمریکا سفر کرده باشند برای ورود به آمریکا باید ویزا بگیرند. در بررسی اول در مجلس نمایندگان، نام عراق، سوریه، ایران و سودان به‌عنوان کشورهای حامی تروریسم ذکر شده بود.
در حالی که در بررسی‌های قبلی در سال‌های گذشته خبری از نام ایران نبود. حالا نیز مجلس سنا به فهرستی رای داده که در آن نام عراق و سوریه وجود دارد و بقیه کشورهای حامی تروریسم به تشخیص وزارت خارجه معرفی می‌شوند. به عبارت دیگر با این مصوبه اختیار عملی به وزارت خارجه آمریکا داده شده تا برای کشورهایی که از نظر این وزارتخانه حامی تروریسم قلمداد می‌شوند، مصوبه جدید را اعمال کند. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تصویب و امضای این لایحه با ایجاد محدودیت برای سفر به ایران گفت: «این موضوع یک پیام بسیار بد برای ایرانی‌ها به همراه دارد مبنی بر اینکه آمریکا روی سیاست خصمانه در قبال ایران تکیه کرده است.» پس از این اتفاقات جان کری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان اطمینان داد که قانون جدید تصویب‌شده در سنای آمریکا، مانعی برای منافع اقتصادی ایران در پی نخواهد داشت.
با این حال این رویداد در رسانه‌های ایرانی واکنش‌های زیادی را به همراه داشت. «کیهان» نیز در گزارشی با عنوان «تحریم‌های قبلی لغو نشده تحریم‌های جدید هم اضافه شد!» به موضوع محدودیت ویزا پرداخت و نوشت: «...تصویب تحریم جدید علیه ایران در حالی است که هنوز هیچ‌کدام از تحریم‌های ضد‌ایرانی لغو نشده است. دلسوزان نظام پیش از این بارها بر بدعهدی آمریکا و غیرقابل اعتماد بودن آن تاکید داشته‌اند ولیکن دولتمردان با این رویکرد مخالف بوده و اقتصاد نیازمند جهاد را معطل نقطه‌های خیالی رابطه با کدخدا نگه داشتند.»
«ایران» در این باره نامه وزیر امور خارجه آمریکا را به «محمدجواد ظریف» همتای ایرانی خود مورد توجه قرار داد. جان کری در نامه‌ای به او اطمینان داد که دولت آمریکا با استفاده از همه ابزارهای در اختیارش اجازه نخواهد داد قانون جدید درباره ویزا هیچ مانعی برای منافع اقتصادی ایران ایجاد کند.

گفت‌وگوی پرحاشیه شهرام جزایری
رضا رشیدپور مجری سابق صدا و سیما که این روزها سری «هاردتاک»‌های خود را روی فضای مجازی قرار می‌دهد، در چهارمین برنامه «دید در شب» خود میزبان شهرام جزایری- مجرم پرونده‌های فساد مالی در ابتدای دهه 80- بود. از حواشی جالب برنامه این بود که جزایری بارها رسانه‌ها و شخص رشیدپور را به بی‌سوادی و بی‌اطلاعی در حوزه اقتصادی محکوم کرد که صرفاً برای کشور حاشیه‌سازی می‌کنند و بارها در خلال صحبت‌هایش این را متذکر شد. او در این گفت‌وگو تصریح کرد: «اختلاس یا اخلال در امور اقتصادی جرم شناخته می‌شود. من 13 سال در زندان بودم اما من از شما خواهش می‌کنم خیلی به عقب بر‌نگردید! من بعد از گذراندن دوران سخت به اینجا دعوت شده‌ام که حرف‌های جدید بزنیم اما در مورد سوال شما باید بگویم، دیوان عالی کشور در حکم خود در مورد بنده بیان کردند که من هیچ یک از اموال دولتی و غیردولتی را ضایع نکردم، تمام تسهیلات دریافتی بر‌گشت داده شده و هیچ بدهی به سیستم بانکی ندارم و حکم خوش‌حسابی بنده طبق حکم دیوان در رسانه‌ها موجود است. لذا بیان کلمه مفسد یا دزد در برابر اسمم را تحمل می‌کنم همان‌طور که تحمل کردم و خواهم کرد.» جزایری در بخش دیگری از این گفت‌وگو تاکید کرد: «...در اسلام هم برای مجازات بیش از یک سال در زندان بحث است و دین ما تبعید اعدام و مجازات‌های این‌چنینی را جایگزین می‌کند، ولی برای فردی که قرار است 13 سال زندان تحمل کند دعا می‌کنم تا اعدامش کنند... من در مورد پرونده اخلال در نظام کشور که پرونده سنگینی در نظام است از دیوان عالی کشور حکم برائت گرفتم ولی در واقع به واسطه بازی‌های رسانه‌ای 13 سال حبس کشیدیم.»
در بخشی از برنامه جزایری خطاب به رشید‌پور گفت: «چرا شما استرس دارید، احساس می‌کنم سوال‌هایی در ذهن‌تان دارید که می‌ترسید بپرسید! شما من را یک آدم دزد و مفسد می‌دانید، من یک آدم مفسد و دزدی هستم که 13 سال در زندان بودم هیچ فردی نیامد بگوید که از من پول طلب دارد و من به او بدهکارم نه‌تنها فرد بلکه هیچ شبکه بانکی هم هیچ ادعایی نکرد و جالب اینجاست که دیوان عالی اداری کشور حکم خوش‌حسابی به من داد. من اصلاً یک شاکی نداشتم شما یک بقالی را تعطیل کنید بعد از 10 روز چندین شاکی پیدا می‌کند، در واقع من مظلوم واقع شدم. رسانه‌ها جو کشور را ملتهب می‌کنند، برای کشور موضوع ایجاد می‌کنند، یک چیز کوچک را با اهداف خاص بزرگ می‌کنند.»

نظام دو میلیارد دلار هزینه من کرده است
یحیی آل‌اسحاق معتقد است نظام دو میلیارد دلار برایش هزینه کرده تا او تجربه به دست بیاورد، پس در این شرایط هر جا که بتواند دینش را به نظام ادا می‌کند و شاید گام بعدی‌اش مجلس باشد. او در گفت‌وگو با «خبر آنلاین» تاکید کرد خود من معتقد هستم همین الان اگر بروم جاهای قبلی مثلاً وقتی معاون وزیر یا وزیر بودم و تصمیم بگیرم حداقل 10 درصد بهتر تصمیم می‌گیرم. مفهومش این است که دو میلیارد دلار نظام جیرینگی هزینه من کرده است. البته در هر مقطع سعی کرده‌ام بهترین تصمیمات را بگیرم اما الان فهمم بهتر شده و می‌فهمم که می‌شد بهتر از اینها هم تصمیم گرفت. برخی از تصمیماتم اشتباه بود یا می‌شد تصمیم دیگری گرفت. حالا در نظامی که دو میلیارد دلار هزینه من کرده است و نتیجه‌اش برای من کسب تجربه شده است، می‌توانم بروم خانه و بخوابم یا تقاضای بازنشستگی کنم. من نمی‌توانم. کف آن خدمات این است که هر کاری از دستم بربیاید برای کشور انجام دهم. منت بر کسی نمی‌گذارم. خودم برای اینکه این هزینه را جبران کنم هر کاری از دستم بربیاید را انجام می‌دهم منتها باید بفهمم که کار درستی است.

نگذاشتم مهدی اعتصاب غذا کند
«آرمان» در هفته پیش گفت‌وگویی با اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام داد. هاشمی در این گفت‌وگو به وضعیت فرزندش در اوین پرداخت و گفت: «...مهدی خیلی اصرار دارد دادگاه او پخش شود و حتی می‌گوید اگر پخش نکنند، من اعتصاب غذای خشک خواهم کرد. چرا پخش نکنند؟ بالاخره باید روزی آن را پخش کنند، این یک واقعیت و حقیقت تاریخی است. یک دادگاه بوده، حال که خودش مایل است بگذارید مردم بفهمند که جرمش چیست و روشن شود. من هم موافق این هستم که اصرار کنیم تا پخش شود. هیچ متهمی مایل نیست که همه‌چیزش را به دنیا بگویند، ولی ما عاشق این کار هستیم و فکر می‌کنیم باید همه چیز گفته شود... البته قوه قضائیه فعلاً در این خصوص چیزی نگفته، اما مهدی اصرار دارد و من جلوی اعتصاب غذایش را گرفته‌ام. وقتی به زندان می‌رفت، متنی خواند که صدا و سیما پخش کند و حتی تهدید کرد که اگر پخش نکند، ما راه دیگری را برای پخش پیش می‌گیریم. واقعاً یک دادگاه تاریخی و خواندنی است. مهدی در زندان است ولی به هر تقدیر از زندان راضی است.
برای اینکه در آنجا به امور خود و دیگران می‌پردازد. او می‌خواهد دکترایش را تمام کند. مهدی دو دکترای نیمه‌تمام دارد که یکی در آکسفورد و یکی هم در تهران است. مطالعات فراوانی هم دارد. در آنجا که هست، معمولاً فقرای زندانی هستند و به آنها کمک می‌کند و در حد توان سعی می‌کند نیازهایشان را مرتفع کند، از ما و رفقایش کمک می‌گیرد و به آنها کمک می‌کند. آنها را با هم متحد و همه را سر یک سفره جمع کرده است. زندان هم مشکل دارد و همین الان وسایل گرمایشی زندان خاموش و سرد است و از لحاظ سوخت مشکل دارد که مهدی در حال تلاش است تا مشکل را حل کند. در زندان سرگرم است.»

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها