تاریخ انتشار:
شاملو و چوبک ممنوع
آثار بسیاری برای دانشآموزان زیانهای فراوان دارد. اگر داستان صادق چوبک را در این کتابها بیاوریم، آیا شما حاضرید برادرتان این کتاب را بخواند؟ وقتی او مسائل جنسی را با رکاکت و عریانی تمام مطرح میکند، نمیتوان اسمی از او در کتاب درسی برد.
در هفته گذشته سرپرست گروه مولفان کتابهای درسی ادبیات از خطوط قرمز این گروه سخن گفت. وی اعلام کرد امکان طرح همه چهرهها در کتابهای درسی فراهم نیست، همراه با اینکه آوردن نام نویسندگان در این کتابها به معنای تجویز خواندن کتابهای آنهاست و آثار کسانی چون چوبک و شاملو در کتابهای درسی قابل طرح نیست. آثار بسیاری برای دانشآموزان زیانهای فراوان دارد. اگر داستان صادق چوبک را در این کتابها بیاوریم، آیا شما حاضرید برادرتان این کتاب را بخواند؟ وقتی او مسائل جنسی را با رکاکت و عریانی تمام مطرح میکند، نمیتوان اسمی از او در کتاب درسی برد. جدای از این، برخی از نویسندگان آثارشان در کتابهای درسی قابل طرح نیست و نکته آموزشی ندارد. مثلاً چه شعر شاخصی از شاملو هست که بشود در کتاب درسی آورد؟ همین بخش از سخنان این برادر عزیز نشانگر میزان تسلط ایشان بر شعر کهنه و نو این دیار است. میتوان چهرههای ادبی را دوست داشت یا نداشت، میتوان به مشی سیاسی و اعتقادی آنان ایراد گرفت، اما کمال بیانصافی است که هنر آنان را زیر سوال برد. این گونه اظهارات نشاندهنده میزان بهرهگیری این عزیزان از هنر و ادبیات است. درباره دلیل ممانعت از حضور
چوبک در کتب درسی نیز تنها یک پرسش مطرح میشود، با این استدلال بدیع چگونه آثار مولانا و سعدی در کتب درسی قرار میگیرد. احتمالاً این عزیز بخشهای بالای 18 سال! کتب این بزرگواران را رویت نکرده است.
دیدگاه تان را بنویسید