شناسه خبر : 11958 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

مخالفت با سعیدی‌کیا، دنیامالی و حجت؛ پیشنهاد اکثریت کمیسیون عمران: علی نیکزاد

مخالفت با گزینه‌های وزارت مسکن

در وزارت راه و شهرسازی، بر‌خلاف وزارتخانه‌های دیگر، اسم سه گزینه مطرح‌ شده که هنوز در رقابت با هم و با فاصله کم اسم‌شان در سرلیست فهرست آقای روحانی است.

در وزارت راه و شهرسازی، بر‌خلاف وزارتخانه‌های دیگر، اسم سه گزینه مطرح‌ شده که هنوز در رقابت با هم و با فاصله کم اسم‌شان در سرلیست فهرست آقای روحانی است. اگر این اسامی شامل محمد سعیدی‌کیا، احمد دنیامالی و مهدی حجت، موثق‌ترین گزینه‌های وزارت راه و شهرسازی باشد، اعضای کمیسیون عمران مجلس در گفت‌و‌گو با تجارت فردا، عملاً از هر سه گزینه، دوری گزیده و نظر غالب‌شان علی نیکزاد بود. گرچه چهار نماینده -‌سید‌مهدی هاشمی، حامد قادرمرزی، علی‌اکبر آقایی و علی‌نعمت چهاردولی‌- با گزینه محمد سعیدی‌کیا موافق بودند. اما همان آقای چهاردولی هم عنوان می‌کرد اگر نیکزاد وزیر پیشنهادی شود او را بر سعیدی‌کیا ترجیح می‌دهد. در مقابل علیرضا خسروی، مهرداد لاهوتی، بهلول حسینی، محمد‌ابراهیم محبی و نبی‌الله احمدی به جد عنوان می‌کردند با سه گزینه طرح‌شده احتمالی مخالفند و به یقین گزینه اصلی پیشنهادی‌شان به رئیس‌جمهور اگر جنبه مشورتی داشته باشد، علی نیکزاد است. بدین ترتیب نیکزاد از 10 رای این کمیسیون شش رای موافق دارد با اینکه در لیست احتمالی آقای روحانی نبود. از نگاه مدافعان، نیکزاد تنها وزیر معتدل و میانه‌رو احمدی‌نژاد بوده و کارنامه کاری‌ قوی دارد و می‌تواند همچنان سر کار بماند. عباس فلاحی هم فراتر از نیکزاد یا سه گزینه قوی‌تر تیم روحانی، عبدالعلی‌زاده را بهترین فرد برای این وزارتخانه می‌داند. البته زمزمه بسیار قوی مطرح است که قبل از معرفی وزرا به سرعت طرح تفکیک وزارت راه از شهرسازی مطرح شود تا روحانی بتواند با دست بازتر دو وزیر متخصص در دو حوزه معرفی کند.

***


index:1|width:|height:40|align:right محمد سعیدی‌کیا
او مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته راه و ساختمان از دانشگاه امیر‌کبیر تهران دریافت کرد. محمود احمدی‌نژاد او را برای تصدی ‬وزارت مسکن به مجلس معرفی کرد. وی پیش از این ‬وزیر راه و ترابری (دولت میرحسین موسوی و هاشمی‌رفسنجانی) از سال ۶۴ تا ۷۲ بوده ‌است. همچنین ‬وزیر جهاد سازندگی دولت خاتمی از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ بوده است.


index:2|width:|height:40|align:right احمد دنیامالی
او دارای دکترای برنامه‌ریزی شهری دانشگاه آزاد است. از فعالیت‌های برجسته وی می‌توان به: معاون فنی و زیر‌بنایی راه‌آهن جمهوری اسلامی، معاون فنی و مهندسی و عضو هیات عامل سازمان بنادر و کشتیرانی کشور، معاون وزیر راه و ترابری و رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی کشور، معاون فنی و مهندسی شهرداری تهران اشاره داشت. وی هم‌اکنون منتخب شورای چهارم شهر تهران است.


index:3|width:|height:40|align:right مهدی حجت
دکترای معماری و حفاظت از بناهای تاریخی، معاون وزیر فرهنگ و آموزش عالی، بنیانگذار و رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور، رئیس پروژه تونل رسالت، مدیر عامل سابق تئاتر شهر، رئیس شورای عالی اسناد ملی کشور و عضو شورای فنی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و متخصص حوزه شهرسازی و میراث فرهنگی است.


نظر‌سنجی از 10 عضو کمیسیون عمران مجلس
احمدی: هر سه تجربه کار را دارند اما نمی‌دانم کدام ارجح هستند. به نظرم گزینه‌های قوی‌تری هم وجود داشتند و امیدوارم این گزینه‌ها مطرح شوند. آقای سعیدی‌کیا در دوره خودشان موفق بودند اما باید تنوع کار داشت و آقای روحانی از گزینه‌های جوان‌تر، به‌روز‌تر و علمی‌تر استفاده کند. من بین اسامی هیچ کدام را اصلح ندیدم.index:4|width:200|height:|align:left

هاشمی: سابقه کاری سعیدی‌کیا را بسیار خوب می‌دانم. اینکه رقبای نهایی سعیدی‌کیا چه افرادی خواهند بود، هنوز مشخص نیست اما به شخصه اگر نظرم را در مورد سعیدی‌کیا بپرسید، معتقدم ایشان یکی از وزرای توانمند در بخش مسکن بوده‌اند و اگر قرار به معرفی ایشان شد امیدواریم در حوزه راه هم برنامه وزین و خوبی را ارائه دهند.

قادرمرزی: باید افرادی به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شوند که بین نمایندگان شناخته‌شده باشند. از بین گزینه‌های طرح‌شده تنها آقای سعیدی‌کیا به نظرم برای نمایندگان شناخته‌شده هستند و البته ایشان هم سابقه وزارت خوبی داشتند و در قیاس با وزیر بعدی، بسیار بهتر و دقیق‌تر عمل کردند؛ لذا گزینه پیشنهادی من آقای سعیدی‌کیاست.

آقایی: تصور می‌کنم آقای سعیدی‌کیا در این گزینه‌ها اصلح‌ترین شخص هستند. البته آقای حجت هم مدیریت توانمندی دارند. به هر حال آقای روحانی هر وزیری را که انتخاب کنند بیشترین همراهی را با وزیر مربوطه خواهیم داشت. البته ایشان هم باید باب تعامل و همفکری با مجلس را باز بگذارند. به نظرم گزینه‌های دیگری هم مطرح هستند اما با توجه به اسامی‌ای که شما طرح کردید گزینه بهتر آقای سعیدی‌کیاست.
index:5|width:200|height:|align:left
چهاردولی: شناختی از دنیامالی و حجت ندارم. در مورد آقای سعیدی‌کیا نمایندگان و دوستان معتقدند سابقه خوبی دارند. اما این نظر شخصی من است که اگر قرار باشد از دولت دهم گزینه‌ای با شاخص اعتدال انتخاب شود، به نظرم با‌جرات می‌توان گفت که نیکزاد معتدل‌ترین و کارآمدترین وزیر دولت قبلی بوده است. اگر مجلس این طرح دو‌فوریتی جدا‌سازی وزارت مسکن و راه را تصویب کند، به نظرم آقای روحانی با خیال راحت می‌توانند آقای نیکزاد را در بخش راه بگذارند و آقای سعیدی‌کیا را در بخش مسکن؛ و این دو وزارتخانه از هم منفک شوند. این نظر بر اساس شناختم از این دو فرد است؛ البته این انتخاب را به این دلیل دارم که هیچ شناختی از دنیامالی و حجت ندارم.

خسروی: سخت‌ترین وزارت پیش روی آقای روحانی، وزارت مسکن و راه است. به نظرم بگذارند آقای نیکزاد بماند و کار کند. کارنامه نیکزاد را در دوره خودش موفق می‌دانم. منتقدانی که می‌گویند مسکن مهر شکست خورده اسindex:6|width:200|height:|align:leftت، اصلاً مسکن را نمی‌شناسند. بخش راه، حوزه بسیار بزرگی است و وزیر مسکن و راه بیش از هر چیز باید توان مدیریت داشته باشد تا بتواند با آوردن معاونان قوی در هر دو بخش آنها را توامان مدیریت کند. آقای نیکزاد تقریباً چهار بار تمام شهرهای کشور را رفته‌اند. وزیر زحمتکشی است. وی را مقایسه کنید با وزیری که فقط پشت میز می‌نشیند. به همین دلیل است که گزینه پیشنهادی‌ام نیکزاد است.

فلاحی: محوری که باید این سه نفر را سنجید، از نگاه من تخصص و تجربه است. این، دو شاخص کلیدی برای سنجش کاندیداهاست. بر اساس شناختی که از این سه نفر دارم، تحصیلات، تجربیات و عملکرد آقای عبدالعلی‌زاده را ترجیح می‌دهم. اگر ایشان نباشند، ترجیحم این است که آقای سعیدی‌کیا وزیر شوند. به نظرم بهتر است آقای روحانی آقای عبدالعلی‌زاده را انتخاب کنند. عبدالعلی‌زاده تجربه موفقی داشته‌اند. به نظرم ایشان به خوبی می‌توانند نیاز مسکن مردم را تامین کنند. اگر آقای روحانی در این حوزه بتواند موفق عمل کند، کم‌کاری‌های بخش‌های دیگر را هم می‌توان به این طریق جبران کرد.index:7|width:200|height:|align:left

لاهوتی: من فرد دیگری را شنیده بودم. اگر آقای روحانی بتوانند آقای نیکزاد را حفظ کنند با توجه به سابقه‌ای که دارند و تلاش‌های مثبتی را شروع کردند، کار بسیار مفیدی داشته‌اند. نباید این طور نگاه کرد که چون فلانی وزیر دولت احمدی‌نژاد است انتخابش نکنیم. ببینیم تخصص و تجربه‌اش چگونه است. به نظر من تجربه و تخصص در این بخش برای آقای نیکزاد وزنه سنگینی است. آقای نیکزاد حاشیه ندارد و لازم نیست آقای روحانی وقت و انرژی‌اش را صرف حاشیه‌ای کند. نیکزاد فراجناحی است و طبق شعار آقای روحانی هستند. هیچ نگاه بدبینانه‌ای در مورد ایشان وجود ندارد. البته این مشورت است و انتخاب دست آقای روحانی است و ایشان در انتخاب مختارند. index:8|width:200|height:|align:left

بهلول حسینی: هم سعیدی‌کیا را قبول دارم و هم دنیا‌مالی را؛ آقای دنیا‌مالی اهل کار هستند. اما ‌ای کاش آقای نیکزاد را جزو گزینه‌هایشان قرار دهند. چون ایشان کار بلد هستند. دنیا‌مالی در بنادر بودند آشنایی خوبی به حوزه راه دارند. در بخش عمرانی هم بسیار کارآمد هستند. اما اگر آقای روحانی صلاح دید، بگذارد نیکزاد در این وزارتخانه بماند.

محبی: ادغام این دو وزارتخانه اشتباه بوده است. قرار است که طرح دو‌فوریتی بیاوریم و این دو وزارتخانه را از هم جدا کنیم. تصمیم داریم قبل از معرفی وزرا این کار را انجام دهیم تا دست رئیس‌جمهور باز باشد و دو وزیر معرفی کند. چون واقعاً دو مجموعه تخصصی است و باید هر کدام وزیر جداگانه داشته باشند. به نظر من سعیدی‌کیا گزینه خوبی هستند اما به نظرم نیکزاد را بگذارند در کار بماند و او را تغییر ندهند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها