غرق تاریکی
اطلاعات آمریکا درباره حمله اسرائیل به ایران لو رفت
اسناد اطلاعاتی آمریکا درباره چگونگی حمله اسرائیل به ایران لو رفته است. به گزارش عصر ایران به نقل از نیویورکتایمز، مقامات آمریکایی در تلاشاند منبع نشت اطلاعاتی را که چگونگی تمرینات نظامی و تسلیحات مورد استفاده اسرائیل در حمله به ایران را توصیف میکند، مشخص کنند. بر اساس گزارش نیویورکتایمز، افشای دو سند اطلاعاتی فوق سری ایالاتمتحده که تصاویر ماهوارهای اخیر از تدارکات نظامی اسرائیل برای حمله احتمالی به ایران را نشان میدهند، مقامات آمریکایی را نگران کرده است. این دو سند در روزهای اخیر توسط آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی آمریکا تهیه شده است که مسئولیت تجزیه و تحلیل تصاویر و اطلاعات جمعآوریشده از طریق ماهوارههای جاسوسی آمریکا را بر عهده دارد. کانال تلگرامی تحت عنوان «میدل ایست اسپکتتور» نخستین جایی بود که این دو سند ماهوارهای را افشا کرد و سپس این اسناد بهطور گسترده در کانالهای تلگرامی دستبهدست شدند. این کانال تلگرامی بهطور معمول محتوای طرفدار ایران را منتشر میکند و در پروفایل اکانت ایکس خود ادعا شده که در ایران مستقر است. این اسناد که تفسیرهایی از تصاویر ماهوارهای ارائه میکنند، شمایی کلی از حمله احتمالی اسرائیل به ایران در روزهای آینده ارائه میکنند. چنین حملهای در تلافی حمله ایران در اوایل ماه جاری خواهد بود که خود پاسخی به حمله اسرائیل بوده است. برخی ناظران نیز معتقدند که درز دادن این اطلاعات میتواند اقدامی عامدانه از سوی دولت بایدن باشد. برخی نیز میگویند این کار میتواند یک عملیات هماهنگ از سوی آمریکا و اسرائیل برای گمراه کردن ایران باشد. مقامات بهطور خصوصی تایید کردند که اسناد معتبر هستند، اگرچه آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی و دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا از اظهارنظر خودداری کردند.
سفر به کازان
دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری اسلامی ایران، اول آبانماه با هدف شرکت در شانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو گروه بریکس وارد کازان در کشور روسیه شد. پزشکیان، در بدو ورود به فرودگاه بینالمللی عبدالله توکای کازان مورد استقبال رستم مینیخانوف، رئیسجمهوری تاتارستان روسیه قرار گرفت. به گزارش ایرنا، پزشکیان را در بدو ورود به کازان، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر نفت به عنوان رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، رئیس دفتر رئیسجمهور و معاون امور سیاسی دفتر رئیسجمهور همراهی میکنند. علاوه بر پزشکیان، روسای جمهور روسیه، چین، آفریقای جنوبی، مصر، امارات متحده عربی، نخستوزیر هند و وزیر امور خارجه برزیل به نمایندگی از رئیسجمهور این کشور که به دلایل پزشکی غایب است، نیز در این نشست حضور خواهند داشت. «تقویت چندجانبهگرایی» موضوع محوری نشست سران بریکس خواهد بود. بنابر اعلام معاون امور سیاسی دفتر رئیسجمهور، دکتر پزشکیان در نشستهای مختلف بریکس، در مجموع سه سخنرانی ارائه میکند و با روسای روسیه، چین، هند، مصر و دیگر کشورها با هدف توسعه روابط فیمابین ملاقات دوجانبه خواهد داشت. به گفته مهدی سنایی، این اجلاس در مقطع حساس کنونی برای تشریح رویکردهای جهانی و پیشبرد دیپلماسی منطقهای حائز اهمیت است. اجلاس شانزدهم سران بریکس، نخستین نشست رهبران این گروه است که با حضور رسمی ایران به عنوان عضو تمامعیار برگزار میشود.
ارتش اسرائیل مدعی ترور سیدهاشم صفیالدین شد
ارتش رژیم اسرائیل رسماً از ترور «سیدهاشم صفیالدین،» رئیس شورای اجرایی حزبالله و شماری از فرماندهان این جنبش از جمله «علی حسین هزیمه»، فرمانده ستاد اطلاعات حزبالله در حمله هوایی سه هفته پیش به ضاحیه جنوبی بیروت خبر داد. آنگونه که اعتمادآنلاین گزارش داده: ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای ادعا کرد: «اکنون میتوان خبر اقدام سه هفته پیش ارتش در ترور هاشم صفیالدین، رئیس شورای اجرایی حزبالله و علی حسین هزیمه فرمانده ستاد اطلاعات در کنار دیگر فرماندهان این گروه را تایید کرد.» طبق این بیانیه، «جنگندههای ارتش اسرائیل طبق اطلاعات دستگاههای امنیتی به مقر فرماندهی اطلاعات حزبالله در زیر زمین در منطقه ضاحیه بیروت حمله کردند». ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد: «هنگام این حمله، بیش از ۲۵ عضو ارشد حزبالله حضور داشتند از جمله صائب عیاش مسئول مونتاژ هوایی در فرماندهی ستاد اطلاعات حزبالله و محمود محمد شاهین مسئول اطلاعات این گروه در سوریه.» ارتش اسرائیل گفت: «صفیالدین عضو مجلس شورا بود که بالاترین مرکز تصمیمگیری سیاسی و نظامی در حزبالله و مسئول اتخاذ تصمیمات و سیاستهای جنبش است، وی پسرخاله نصرالله بود که تاثیر پررنگی بر تصمیمگیریهای حزب در موضوعات مختلف هنگام غیبت نصرالله از لبنان داشت.»
واکنشها به شهادت یحیی السنوار
«خلیل الحیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در نوار غزه، جمعه 27 مهر در پیامی که از شبکه «الاقصی» پخش شد شهادت «یحیی السنوار» رئیس دفتر سیاسی این جنبش را رسماً تایید کرد. خلیل الحیه شهادت سنوار را تسلیت گفت و تاکید کرد که خون او چراغ راه نیروهای مقاومت خواهد بود و به آنها انگیزه بیشتری برای پایداری و ثبات در این مسیر خواهد داد. آنگونه که فرارو گزارش داده: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی شهادت یحیی السنوار رئیس دفتر سیاسی مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شهادت یحیی السنوار قهرمان بزرگ راه آزادی فلسطین و آزاده سرافراز و نویسندهای که ۲۲ سال از زندگیاش را در زندان اشغالگران گذراند و در آن مدت چند اثر از جمله رمان «خار و میخک» را نوشت و سرانجام سلاح در دست در میدان نبرد با ارتش اشغالگر به شهادت رسید، را به ملت بزرگ و صبور فلسطین، امت اسلامی و همه انسانهای آزاده و عزتطلب دنیا تبریک و تسلیت عرض میکند. این بیانیه میافزاید: یحیی السنوار، شاخهای از درخت طیبه مقاومت شرافتمندانه علیه اشغالگری و ظلم صهیونیسم بود که همه عمر پربرکت خود را صرف مبارزه عزتمندانه برای احقاق حقوق قانونی و انسانی مردم فلسطین و رهانیدن آنها از یوغ اشغال و آپارتاید کرد. مسعود پزشکیان در پیامی به مناسبت شهادت جناب یحیی سنوار تصریح کرد: جهاد در تقابل با تجاوز و هدیه بخشیدن آزادی و رهایی به صاحبان حقیقی سرزمینهای اشغالی، حرکت عظیم و هدف والایی است که با ترور و حذف قهرمانان این عرصه متوقف نخواهد شد. .
برنامه بلینکن برای سفر به لندن و دیدار با رهبران عرب
«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی در اینباره اعلام کرد «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه کشورش در پایان تور منطقهای خود طی روزهای آتی راهی لندن میشود. طبق گزارش سایت النشره، میلر گفت: بلینکن در حال حاضر پس از سفر به تلآویو به عربستان رفته است و قرار است که نشستهایی را با همتایان عرب خود در لندن داشته باشد. آنگونه که ایسنا گزارش داده: وزیر خارجه آمریکا در حالی که کشورش به جنگ ویرانگر در غزه کمک میکند، مدعی شد که واشنگتن طرحهای روشنی برای آینده غزه پس از جنگ دارد و مخالف بازگشت اشغالگری رژیم صهیونیستی در نوار غزه است. وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعاهایش افزود: در حال بررسی امکانات موجود و فرمتهای جدیدی برای توقف جنگ و بازگرداندن گروگانها (اسرای صهیونیست) هستیم. بلینکن در جمع خبرنگاران مدعی شد که آمریکا تحرکات تلآویو برای تسهیل کمکهای بشردوستانه به غزه را «بسیار بسیار بسیار بادقت» دنبال میکند. او همچنین اذعان کرد که تلآویو در ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه کوتاهی کرده است. وزیر خارجه آمریکا قبل از اینکه تلآویو را به مقصد عربستان سعودی ترک کند، به رسانهها گفت: «بسیار ضروری است که کمکهای بشردوستانه به افرادی که در غزه به آن نیاز دارند، برسد. و همانطور که میدانید، چند هفته پیش، لوید آستین، وزیر دفاع و من به وزرای اسرائیلی و وزیر امور استراتژیک، نامه نوشتیم و فهرستی از چیزهایی که باید اتفاق بیفتد تا کمکها بهطور موثرتر به افرادی که به آن نیاز دارند برسد، ارائه دادیم. بنابراین دیروز با جزئیات به آن پرداختیم و میتوانم گزارش دهم که پیشرفتهایی صورت گرفته است که خوب است، اما باید پیشرفت بیشتری صورت گیرد. و از همه مهمتر این است که این کار نیاز به تداوم دارد.» بلینکن افزود: «ما قبلاً دورههایی را داشتهایم که اسرائیلیها کارهایی را که انجام میدهند افزایش دادهاند، اما شاهد عقبنشینی آنها بودهایم. بنابراین ما این موضوع را با دقت بسیار، بسیار، بسیار دقیق دنبال میکنیم و با جزئیات به آن پرداختیم.»
کوبا در خواب
کشور فیدل کاسترو از روز جمعه 27 مهر تاکنون در تاریکی و خواب فرورفته و گویا بنا ندارد به این زودی بیدار شود چراکه همچنان مسئولان دولت کمونیستی حاکم بر هاوانا بهرغم تلاشهای شبانهروزی خود نتوانستهاند شبکه برق سراسری و نیروگاههای آن را به کار بیندازند. آنگونه که سازندگی گزارش داده: وینسنته دو لا اولِوی، وزیر انرژی و معادن کوبا این روزها بهشدت سرش شلوغ است و میتوان گفت او حالا به سیبل انتقادها در این جزیره ۱۱ میلیوننفری تبدیل شده است. سیانان هم گزارش داد که اتحادیه برق کوبا موفق به احیای شبکه برق در ۱۶ درصد از مناطق این کشور شده و برق بیش از ۲۰۰ هزار شهروند کوبایی در هاوانا (پایتخت دو میلیوننفری کوبا) وصل شده است اما این وضعیت چند ساعت بیشتر به طول نینجامید و برق این مناطق هم دوباره قطع شد. رویترز در گزارش خود به قلم دیو شروود که ۲۱ اکتبر منتشر کرد، فضای حاکم بر خانه کوباییها را بحرانی توصیف و به این نکته اشاره کرد که ادامه این روند میتواند یک چالش عمیقتر از گذشته را با دولت هاوانا رقم بزند. همچنین دولت، مدارس و دانشگاهها را به دلیل صرفهجویی در مصرف برق تعطیل کرده و در این میان مشخص نیست که در این شرایط بیمارستانهای این کشور چگونه به کار خود ادامه میدهند. این در حالی است که مانوئل ماررو کروز، نخستوزیر کوبا پیشتر در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که برای تامین برق مصرفی شهروندان (برق مسکونی) این کشور مجبور شدهاند که در نهایت بخش اعظمی از کارخانههای تولیدی بهخصوص واحدهای صنعتی را تعطیل کنند و به همین جهت وضعیت تولید در کشور عملاً تعطیل شده است. واقعیت این است که تحلیل شرایط کنونی کوبا کمی به نظر پیچیده میآید اما باید دانست که این کشور به دلیل پیروی از مشی چپی و کمونیستی از نظر ایالاتمتحده بهعنوان هدایتکننده یک ساختار کاملاً لیبرال، یک تهدید و حتی یک وصله ناچسب محسوب میشود. بخش اعظمی از این موضوع به مبارزات چهگوارا و فیدل کاسترو و انقلاب کوبا برمیگردد. نفوذ چین و روسیه بیخ گوش آمریکا، آن هم در کوبا بدونشک مربوط به امروز و دیروز نیست اما این موضوع باعث شده تا هدف اصلی ایالاتمتحده این باشد که به هر نحو هاوانا را به زانو درآورد.