شش ماه زندان در انتظار دختر ملک سلمان
ترامپ سفیر بریتانیا در آمریکا را «بسیار احمق» خواند / لندن: مودب باشید!
تنشهای دائمی دونالد ترامپ با همپیمانان و غیرهمپیمانان آمریکا در سراسر جهان ادامه دارد و اینبار افشای ایمیلهای سفیر انگلیس در آمریکا جنجالی شده است. به دنبال توئیتهای جدید رئیسجمهور آمریکا که طی آن سفیر انگلیس را «آدمی بسیار احمق» و عملکرد ترزا می در برگزیت را «احمقانه» خواند، وزیر امور خارجه انگلیس از ترامپ خواست مودبانه رفتار کند. به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در توئیتهای جدید خود بار دیگر سفیر انگلیس و ترزا می را هدف حملات انتقادی خود قرار داد و نوشت: سفیر سر به هوایی که انگلیس به آمریکا تحمیل کرده کسی نیست که ما از او خوشمان بیاید، او آدم بسیار احمقی است. وی در ادامه آورده است: او باید با کشور و نخستوزیرش درباره مذاکرات شکستخورده برگزیتشان صحبت کند و از انتقاد من از اینکه برگزیت چقدر بد مدیریت شده ناراحت نشود. من به ترزا می گفتهام که چگونه توافق کند اما او راه احمقانه خودش را رفت و نتوانست نتیجه بگیرد. این فاجعه است. ترامپ نوشته است: من سفیر را نمیشناسم اما به من گفته شده که او بسیار احمق است. به او بگویید که آمریکا در حال حاضر در مقایسه با کل دنیا بهترین اقتصاد و ارتش را دارد و در هر دو زمینه در حال بزرگتر، بهتر و قویتر شدن است. سخنگوی ترزا می در پاسخ به این توئیتهای ترامپ تاکید کرد این دولت انگلیس است که تعیین میکند چه کسی سفیر باشد. جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس نیز از رئیسجمهوری آمریکا خواست در برخوردهای خود محترمانه عمل کند. هانت خطاب به ترامپ نوشت: دوستها با یکدیگر صریح صحبت میکنند و من نیز همین کار را خواهم کرد: این اظهارات در قبال نخستوزیر ما و کشورم موهن و غلط است. دیپلماتهای شما نظرات خصوصی خود را به وزیر خارجه، پمپئو میدهند و دیپلماتهای ما هم به همین صورت عمل میکنند! او ادامه داد: شما گفتید ائتلاف انگلیس /آمریکا در تاریخ عالیترین است و من هم موافقم اما همپیمانان باید با یکدیگر با احترام برخورد کنند؛ همانطور که ترزا می همواره با شما برخورد کرده است اما در نهایت سفیر انگلیس در آمریکا استعفا داد.
آغاز اجرای فرمان 10 مادهای عبدالمهدی درباره حشد الشعبی
نخستوزیر عراق آغاز اجرای فرمان ۱۰ مادهای در ارتباط با حشد الشعبی را اعلام و دستور وضع سازوکار مناسب برای تثبیت پستهای سرپرستی را صادر کرد. به گزارش ایلنا به نقل از سومریهنیوز، «عادل عبدالمهدی» نخستوزیر در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی آغاز اجرای فرمان ۱۰ مادهای در ارتباط با حشد الشعبی را اعلام و دستور وضع سازوکار مناسب برای تثبیت پستهای سرپرستی را صادر کرد. وی گفت: «حشد الشعبی نیروی فداکاری است و خون آنها در آزادسازی عراق سهم بسزایی داشته است.» نخستوزیر عراق در ادامه افزود: «اجرای فرمان دیوانی درباره حشد الشعبی را آغاز کردهایم.» عبدالمهدی با اشاره به تشکیل کمیته شغلی برای شفافسازی اسامی مناصب خاص و مدیرکلها توضیح داد که مکانیسم کاملی برای پایان دادن به پستهای سرپرستی وضع شده است. وی گفت: «ما تعداد فراوانی جای خالی در بخشهای اداری داریم و باید برای ایجاد تعادل در سمتهای خاص تلاش کنیم. بیش از نیمی از پستهای سرپرستی پایان یافته و آنها را تثبیت خواهیم کرد.» نخستوزیر عراق همچنین تاکید کرد که پروندههای دیگری از جمله قاچاق نفت و مبارزه با مواد مخدر در دستور کار قرار خواهد گرفت.
دیدار امیر قطر با ترامپ و امضای توافقهای چندمیلیارددلاری
امیر قطر که در حال حاضر به آمریکا سفر کرده است، با رئیسجمهوری این کشور در کاخ سفید دیدار کرد. به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای رایالیوم، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار کرد. در همین راستا ترامپ در این دیدار ضمن ستودن ائتلاف واشنگتن و دوحه گفت قطر یکی از بزرگترین پایگاههای نظامی را در جهان تاسیس کرده است. وی افزود: قطر حدود هشت میلیارد دلار برای ساخت و توسعه پایگاه نظامی العدید هزینه کرده است. ترامپ در ادامه ضمن تشکر از سرمایهگذاریهای قطر در کشورش اظهار کرد که دوحه از جمله بزرگترین کشورها در جهان است و از جایگاه ویژهای در واشنگتن برخوردار است. وی همچنین از تمایل دوحه برای خرید هواپیماهای بوئینگ آمریکا خبر داد. ترامپ در این باره افزود: قطر تعداد زیادی هواپیمای تجاری بوئینگ میخرد و این برای ما بسیار ارزشمند است و امروز یک سند در همین راستا امضا خواهیم کرد. این معامله بزرگی خواهد بود و آنها تعداد زیادی هواپیمای بوئینگ از ما خریداری میکنند. رئیسجمهوری آمریکا درباره امیر قطر نیز عنوان کرد: او یک رهبر واقعی در بخش بسیار مهمی از جهان است. ما بسیار همکاری میکنیم و آنها بسیار در کشور ما سرمایهگذاری میکنند و به دنبال آن فرصتهای شغلی ایجاد کرده و میزان قابل توجهی تجهیزات نظامی از جمله هواپیما از ما خریداری میکنند. در مقابل امیر قطر نیز نزدیکی روابط میان دو کشور را ستود. وی از ترامپ خواست تا در هر زمانی که ممکن بود به دوحه سفر کند. امیر قطر تاکید کرد: شراکت اقتصادی ما با آمریکا فراتر از ۱۸۵ میلیارد دلار است و برای افزایش این میزان برنامهریزی میکنیم.
محاکمه غیابی دختر پادشاه عربستان در پاریس
دادستانهای فرانسه گفتهاند وقتی «حصه بنت سلمان»، تنها دختر پادشاه عربستان دیده که یک لولهکش در املاک خاندان سعودی در پاریس از او عکس میگیرد، خشمگین و نگران شده است که از این عکسها برای آسیب رساندن به خاندان سلطنتی عربستان استفاده شود و گفته میشود حصه به محافظ شخصی خود دستور داده که به این لولهکش حمله کند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اتفاق در سپتامبر سال ۲۰۱۶ رخ داده و این شاهزاده سعودی اندکی پس از این اتفاق فرانسه را ترک کرد و برای محاکمه خود در دادگاه حاضر نبود. در دسامبر ۲۰۱۷ حکم دستگیری او در این پرونده صادر شد. این شاهزاده به همدستی در خشونت و مصادره و دزدیدن تلفن این لولهکش متهم است. محافظ شخصی او نیز به خشونت، مصادره و دزدی متهم شده است. گفته شده است که این لولهکش سه ساعت در اقامتگاه خاندان سعودی نگه داشته شده است. قاضی دادگاه رسیدگی به این پرونده با توجه به مدارک دادستانی گفت، ادعا شده است که شاهزاده سعودی به محافظ خود گفته این کارگر را بیاعتبار کند و او را «سگی» خوانده که «لیاقت زنده بودن را ندارد». این لولهکش فرانسوی-مصری که او هم در دادگاه حضور نداشت، به پلیس پاریس گفته، پس از آنکه از اتاقی عکس گرفته تا پس از اتمام کارش، وسایل آن اتاق را به حالت اولیه بازگرداند، این محافظ به دستور شاهزاده او را گرفته و بسته است. دادستان این پرونده از دادگاه درخواست کرد که شاهزاده سعودی را به شش ماه حبس تعلیقی و پرداخت پنجهزار یورو جریمه و محافظ او را نیز به هشت ماه حبس و پرداخت پنجهزار یورو جریمه محکوم کند. به گفته این دادستان، خشونت علیه این لولهکش از لحاظ پزشکی ثابت شده و مصادره تلفن او نیز «آشکار» است.
مخبر سازمان ملل: قتل خاشقجی جنایتی در سطح دولت است
مخبر سازمان ملل در اعدامهای فراقانونی بار دیگر تاکید کرد، جنایت قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار عربستانی قتلی است که در سطح دولت عربستان انجام شد. به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، زمانی که اگنس کالامار، مخبر ویژه سازمان ملل در اعدامهای فراقانونی در همایشی در ساختمان عفو بینالملل در شهر لندن شروع به صحبت درباره نحوه قتل خاشقجی کرد، خدیجه جنگیز، نامزد او نتوانست احساسات خود را کنترل کند و شروع به گریه شدیدی کرد و کالامار مجبور شد صحبتهای خود را قطع کند. در این جلسه کارین عطیه، نویسنده روزنامه واشنگتنپست آمریکا و یحیی عسیری، فعال حقوقی عربستان نیز حضور داشتند. کالامار در ادامه صحبتهای خود به شیوه انجام این جنایت اشاره کرد و گفت: خاشقجی توسط جمعی از مزدوران کشور عربستان کشته شد که از همه امکانات این کشور استفاده کردند، این نتیجه قطعی آن است و به این ترتیب قتل خاشقجی جنایتی است که در سطح یک کشور انجام شد. مخبر سازمان ملل اظهار کرد: ریاض از پذیرش مسوولیت این جنایت سر باز میزند و به عنوان یک کشور از عذرخواهی از خانواده قربانی و نیز ترکیه خودداری میکند.
افزایش تنش تجاری میان کره و ژاپن
کره جنوبی و ژاپن به دنبال تنش سیاسی هماکنون در حال گروکشی اقتصادی از هم هستند. حال ژاپن مدرک جدیدی از کره جنوبی مبنی بر انتقال مواد شیمیایی ممنوعه ارائه کرده است. به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، مناسبات کره جنوبی و ژاپن در پی درخواست غرامت کره جنوبی از ژاپن به دلیل وجود چهار شاکی خصوصی از دو کارخانه فولاد کرهای در دوران استعمار ژاپن بر این کشور بین سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۰ بالا گرفته است. این درخواست غرامت به میزان ۸۸ هزار دلار بوده که توسط دادگاه کره جنوبی نیز رای به نفع شاکیان صادر شده است. حال ژاپن مدرک جدیدی از کره جنوبی مبنی بر انتقال مواد شیمیایی ممنوعه ارائه کرده است که خشم مقامهای کره جنوبی را برانگیخته است. همچنین رئیسجمهوری کره جنوبی ضمن تاکید بر ضرورت توقف محدودیتهای صادراتی اعمالشده از سوی توکیو علیه سئول، گفت دولتش در حال انجام نهایت تلاش برای حل دیپلماتیک این مساله است. به گزارش ایرنا «مون جائه این» در جمع تعدادی از روسای شرکتهای بزرگ کره جنوبی گفت، امیدوارم دولت ژاپن به این تلاش پاسخ دهد و این مساله بیش از این به سمت بنبست پیش نرود. مون خاطر نشان کرد، ژاپن این کار را با انگیزه سیاسی و با هدف ضربه زدن به اقتصاد کره جنوبی انجام داد و بدون هیچ دلیلی، مساله اعمال محدودیتها را به تحریمهای کره شمالی ارتباط میدهد.
توافق جدید هند و روسیه جهت دور زدن تحریمهای آمریکا
با توافق هند و روسیه برای استفاده از یک مکانیسم مالی جدید جهت دور زدن تحریمهای آمریکا، دهلینو آماده پرداخت اولین بخش از هزینه 2 /5 میلیارددلاری جهت خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ از روسیه میشود. نشریه «پرینت» نوشت: بر اساس قرارداد امضاشده میان هند و روسیه در سال گذشته، تحویل یک سیستم موشکی اس ۴۰۰ به هند، پس از دریافت اولین پرداخت توسط روسیه انجام خواهد شد. سپس چهار سیستم موشکی دیگر در مدت چهار سال به هند تحویل داده خواهد شد. ولادیمیر دروجوو رئیس شرکت خدمات فدرال روسیه برای همکاریهای فنی نظامی (FSMTC) به خبرنگاران در مسکو گفت: بر اساس قراردادهای بزرگ که سال گذشته با هند امضا شدند، دو کشور در خصوص روشها و مکانیسمهای پرداخت که از سوی هر دو طرف مورد قبول است به توافق رسیدند. پیش از این هند و روسیه اعلام کرده بودند که هزینه خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ با استفاده از یک ارز محلی یا یورو پرداخت خواهد شد. مقامات ارشد در وزارت دفاع هند اعلام کردند که اولین پرداخت هند به روسیه در واقع ۱۰ درصد از ارزش کل قرارداد اس ۴۰۰ است. هند و روسیه چندین قرارداد نظامی به ارزش بیش از پنج میلیارد دلار با یکدیگر امضا کردهاند. این قراردادها شامل سامانه موشکی اس ۴۰۰، چهار کشتی جنگی و اجاره زیردریایی میشوند.