مرکز خدمات دامپزشکی روسیه اعلام کرد از تاریخ ۲۳ ژانویه ۲۰۱۳ محدودیتهایی را نسبت به واردات انواع فرآوردههای گوشتی از ۹ شرکت خارجی اعمال خواهد کرد.
ایما موسیزاده
مرکز خدمات دامپزشکی روسیه اعلام کرد از تاریخ 23 ژانویه 2013 محدودیتهایی را نسبت به واردات انواع فرآوردههای گوشتی از 9 شرکت خارجی اعمال خواهد کرد. این سازمان اظهار امیدواری کرد این محدودیتها موقت باشد. در مورد علت این اقدام، مسوولان سازمان دامپزشکی روسیه اعلام کردند شرکتهای فوق بهرغم اصرار و تاکید این سازمان، نتوانستهاند استانداردهای لازم بر اساس قوانین اتحادیه گمرکی اوراسیا از نظر کیفیت و سلامت گوشتهای ارائهشده را کسب کنند و تا وقتی که مسوولان مربوطه در اتحادیه، از نظر کیفیت و سلامت گوشتها مطمئن نشوند، برای جلوگیری از صدمه زدن به سلامت شهروندان، این محدودیتها را همچنان ادامه خواهند داد. اتحادیه گمرکی اوراسیا که اعضای تشکیلدهنده آن روسیه، بلاروس و قزاقستان هستند در ژانویه 2010 و پس از امضای توافقنامه میان اعضا در نوامبر 2009 رسماً اعلام وجود کرد و بیشتر ناظر به قوانین و تعرفههای گمرکی یکسان بین کشورهای عضو و عدم وجود ایستگاههای ایست بازرسی بین مرزهای زمینی کشورهای عضو اتحادیه است. بر اساس اظهار نظر مقامات رسمی، محدودیتهای وارداتی مذکور شامل دو شرکت از کانادا و دو شرکت از آمریکا میشود.
همچنین از هر کدام از کشورهای استرالیا، پاراگوئه، چک، اوکراین و هلند نیز یک شرکت شامل این قانون جدید خواهد شد. رئیس سازمان دامپزشکی روسیه این تصمیم را پس از مشاهده ماده شیمیایی راکتوپامین که نوعی داروی رشد برای حیوانات است در بسیاری از گوشتهای ارائهشده از طرف ایالات متحده و کانادا اتخاذ کرد. بنا به گزارشهای این سازمان در گوشتها و ماکیان وارداتی از کشورهای مذکور موارد آلودگیهای باکتریایی مختلف مشاهده شده است. این ممنوعیت هرچند برای محصولات واردشده بعد از 23 ژانویه برقرار شده است اما سازمان دامپزشکی روسیه اعلام کرد محصولاتی که قبل از این تاریخ بارگیری شدهاند نیز در صورت موفقیت در بازبینیهای بهداشتی لازم، پذیرفته خواهند شد و در غیر این صورت به کشورهای مبدا بازگشت داده میشوند. در ابتدای سال2012 نیز اعتراضات مشابهی از سوی کشور تایوان در زمینه مشاهده راکتوپامین در گوشتهای وارداتی از آمریکا وجود داشت که باعث تظاهراتهایی از طرف کشاورزان این کشور شد که خواستار ممنوعیت ورود گوشت از آمریکا بودند. همچنین در همین بازه زمانی نیز دادگاه ایالتی کالیفرنیا استفاده و پخش گوشتهایی را که در روند تهیه آن از راکتوپامین
استفاده شده بود، در این ایالت ممنوع کرد. این تصمیم دادگاه به دنبال مشاهده مرگ و میر وسیع در دامهایی که از این دارو استفاده میکردند اتخاذ شد. راکتوپامین دارویی است که برای رشد سریعتر حیوانات استفاده میشود و برخی کشورها مانند چین و اتحادیه اروپا و اخیراً روسیه آن را ممنوع کردهاند ولی بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و کانادا آن را بیضرر و در نتیجه مجاز میدانند. البته به دنبال ممنوعیتهای مشابهی که در سال 2012 توسط روسیه و اتحادیه گمرکی اوراسیا در مورد محصولات مختلف کشورها وضع شد، اعتراضهایی مبنی بر ساختگی بودن این دلایل از طرف کشورهای مشمول ممنوعیت وجود داشت که روسیه را به نقض قوانین سازمان تجارت جهانی (که روسیه بعد از 18 سال انتظار در سال 2012 توانست به عضویت آن پذیرفته شود) متهم میکردند. روسیه در مواردی نیز از وضع قوانین دائم یا موقت مشابهی برای وارد کردن فشار به کشورهای مختلف استفاده کرده است. به عنوان مثال محدودیتهای مشابه زیادی در مورد محصولات اوکراین در سال 2012 وضع شد که بنا به اظهارات کارشناسان برای تحت فشار قرار دادن اوکراین و اجبار این کشور به عضویت در اتحادیه گمرکی اوراسیا بود.
دیدگاه تان را بنویسید