تاریخ انتشار:
ژانویه خوب بازارها
بازارهای سهام کشورهای صنعتی و توسعهیافته سال ۲۰۱۳ میلادی را با بیشترین نرخ رشد طی دو دهه گذشته آغاز کرد که دلیل آن انتشار اخباری مبنی بر اصلاح اقتصاد دنیا و احتمال پایان یافتن رکود سالهای اخیر در سال ۲۰۱۵ میلادی است.
بازارهای سهام کشورهای صنعتی و توسعهیافته سال 2013 میلادی را با بیشترین نرخ رشد طی دو دهه گذشته آغاز کرد که دلیل آن انتشار اخباری مبنی بر اصلاح اقتصاد دنیا و احتمال پایان یافتن رکود سالهای اخیر در سال 2015 میلادی است. البته این اخبار خوش در شرایطی به گوش میرسد که اقتصاد ژاپن برای چندمین بار طی دهههای گذشته وارد رکود شد و اروپا همچنان با بحران بدهی دست به گریبان است. شاخص جهانی MSCI که ترکیبی از شاخص اصلی 24 بازار مالی دنیاست در ماه ژانویه سال 2013 میلادی بیش از پنج درصد رشد کرد که بیشترین نرخ رشد از سال 1994 میلادی تاکنون بوده است. در این ماه سودآوری بازارهای مالی آمریکا 11 درصد رشد کرد در حالی که نرخ بهره بانکی در آمریکا و اروپا در کمترین سطح طی 10 سال گذشته قرار گرفته است. انتظار میرود نرخ رشد اقتصادی کشورهای صنعتی دنیا نیز در این سال رشد کند. تجربه تاریخی نشان میدهد آخرین باری که شاخص جهانی MSCI بیش از پنج درصد رشد کرده است نرخ رشد اقتصادی دنیا سه برابر نرخ رشد کنونی بوده است. در واقع اقتصاد دنیا در آن زمان با نرخ بیشتر از 7/7 درصد رشد میکرد در حالی که هماکنون نرخ رشد اقتصادی دنیا کمتر از 4/2 درصد
است. در آغاز سال 1994 میلادی شاخص مذکور با نرخ 4/6 درصد رشد کرد. در آن سال نرخ رشد تولید ناخالص داخلی دنیا 7/7 درصد بود که از متوسط نرخ رشد اقتصادی دنیا از سال 1980 میلادی به بعد 2/1 درصد بیشتر بوده است. در سال 1987 میلادی نرخ این سهم رشد 12درصدی را تجربه کرد که در آن زمان نرخ رشد اقتصادی دنیا در چهار ماه اول سال- همان دورهای که شاخص رشد کرد- بیشتر از 14 درصد بوده است. جرمی دادسون رئیس مرکز سرمایهگذاری دادسون در آمریکا در مورد دلیل رشد شاخص جهانی میگوید: مردم دنیا به وضعیت اقتصادی خوشبین شدهاند و به همین دلیل سرمایهگذاری در بازارهای مالی را افزایش دادهاند. آمار نشان میدهد در اولین ماه سال جاری حجم پول واردشده به بازار سهام آمریکا و اروپا 12 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بود و اگر این روند ادامه داشته باشد باید انتظار رونقی بیسابقه در این بازار را داشت. رونقی که خود به توسعه اقتصادی کشورهای دنیا میانجامد.
دیدگاه تان را بنویسید