بریده روزنامهها (اقتصادی)
زنگنه: هیچ کشور خارجی حاضر به همکاری با ما نیست
انتخاب نوشت: وزیر نفت در آیین امضای قراردادهای تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی و احداث واحد فرآورش مرکزی (CTEP) گفت: قرارداد اصلی میدان فرزاد به زودی با شرکت ایرانی امضا میشود. الان هیچ کشور خارجی با ما حاضر به همکاری نیست. بیژن زنگنه اعلام کرد: در توافق بلندمدت با چین در حوزه نفت، بحث همکاری در توسعه صنعت نفت در بخش بالادست و پاییندست است و با هر دولت دیگری جز اسرائیل هم در این حوزهها حاضر به همکاری هستیم. در صادرات وضع خوبی داریم که نمیتوانم به جزئیات اشاره کنم. خوشحالم حدود 3 /1 میلیارد دلار امروز قرارداد امضا میشود. این حجم از قرارداد سبب افزایش اشتغال و استفاده از توان شرکتهای داخلی خواهد بود.
توقف شش کشتی در بنادر چین
شرق نوشت: شش کشتی ایرانی در بنادر چین، لنگر انداختهاند و اجازه حرکت ندارند؛ مشکل رعایت نکردن قوانین مربوط به سوخت پاک است. بر اساس این قانون که از سوی IMO (نهاد بینالمللی کشتیرانی) وضع شده، تمامی کشتیها از اول ژانویه ۲۰۲۰، باید از سوخت مازوت به سوخت گازوئیل شیفت میکردند یا حداقل درصد گوگرد مازوت را به کمتر از یک تا نیم درصد کاهش میدادند. در چنین شرایطی بسیاری از صاحبان کالا نگران بارهای خود هستند. آنطور که برخی از آنها گفتهاند، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، هزینهای مازاد برای تامین هزینههای تغییر سوخت کشتیها از آنها دریافت میکند اما در قبال آن، قانون اجرا نشده است.
تلاش وزارت خارجه برای صادرات سفارتخانهای
دنیای اقتصاد نوشت: چگونگی صادرات محصولات کشاورزی مازاد استانها از سوی دفتر وزارت امور خارجه به استانداریهای البرز، اردبیل، ایلام، چهارمحال و بختیاری، فارس، سمنان، کرمان، گیلان، لرستان و مازندران ابلاغ شد. ورود وزارت امور خارجه برای فعال کردن کشورهایی که ایران در آنها رایزن اقتصادی دارد و همچنین پایدار شدن روند صادرات محصولات کشاورزی و باغی میتواند رشد صادرات این محصولات را به همراه داشته باشد. وزارت امور خارجه خواستار آن شده تا استانهای مذکور نسبت به ارائه فهرست تولید مازاد بر نیاز محصولات کشاورزی اقدام کنند تا مسیر صادرات آنها از طریق سفارتخانههای ایران در کشورهای اتریش، ترکیه، بلغارستان، هند و پاکستان فراهم شود.
باید نوع افزایش قیمتها را تفکیک کنیم
ایرنا به نقل از حسین مدرسخیابانی، سرپرست وزارت صمت، نوشت: نباید با روشهای قهری و سرکوبگرانه با افزایش قیمتهای منطقی ناشی از تورم و شاخصهای کلان برخورد کنیم. با روشهای هوشمندانه باید میان افزایش قیمت ناشی از تحریمهای ظالمانه آمریکا با سوءاستفادهگران تفکیک شود. تنها باید با گروهی برخورد شود که پشت تابلو تولید و گرانی ارز مخفی شدند و حقوق مصرفکننده را تضعیف میکنند که انجام این مهم با تعامل و همگرایی همه ارکان بازرسی امکانپذیر میشود. بازرسان با تمام توان خود در میدان مقابله با گرانی هستند. عدهای از این افراد به دلیل حضور و پیگیری در بازار مبتلا به ویروس کرونا شدند و برخی از آنها نیز جان خود را از دست دادهاند.