بریده روزنامهها (اقتصادی)
برخورد با خودروسازها در صورت نقض حقوق عامه
تسنیم نوشت: رئیس قوه قضائیه، با تاکید بر ضرورت رعایت تعهدات از سوی شرکتها و خودداری از نقض یکطرفه توافق با مشتریان، به برخی شرکتها از جمله خودروسازان هشدار داد که در صورت تغییر قیمت و زمان تحویل کالا، بهدلیل نقض حقوق عامه مورد برخورد قرار خواهند گرفت. ابراهیم رئیسی گفت: اگر سازمانی به خود اجازه دهد که تعهدش نسبت به مشتری را بهصورت یکطرفه نقض کند، در واقع مرتکب نقض حقوق عامه شده است. فرض کنیم یک شرکت خودروسازی متعهد شده است که خودرو را با قیمت مشخص در زمان مشخص به مشتری تحویل دهد. اگر بهصورت یکطرفه و با میل خود قیمت و زمان تحویل خودرو را تغییر دهد، اقدامش خلاف حقوق عامه است.
رشد 7 /4درصدی بدهی بانکها به بانک مرکزی
خبرآنلاین نوشت: بر اساس آمار بانک مرکزی، حجم کل بدهی بانکها و موسسات اعتباری به بانک مرکزی در پایان سال ۹۷ به ۱۳۸ هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با پایان سال ماقبل معادل 7 /4 درصد رشد داشته، درحالیکه رشد بدهی بانکها در مدت مشابه سال گذشته 4 /32 درصد بوده است. دو هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان از حجم کل بدهی بانکها و موسسات اعتباری مربوط به بدهی بانکهای تجاری است که نسبت به پایان سال ۹۶ بالغ بر 3 /35 درصد کاهش نشان میدهد. بدهی بانکهای تخصصی دولتی به بانک مرکزی در پایان سال ۹۷ بالغ بر ۴۷ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان بوده که 2 /1 درصد نسبت به پایان سال ۹۷ افزایش داشته است.
یک گام رو به جلو در خصوصیسازی خودروسازی
دنیای اقتصاد نوشت: طبق سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت باید سهام خود را در بخشهای مختلف واگذار کند اما معاون سازمان خصوصیسازی میگوید برای واگذاری باقیمانده سهام دولت در ایرانخودرو و سایپا، باید تعریفی دقیق از «اهلیت» متقاضیان این سهام ارائه شود. خصوصیسازی خودروسازی از چند هفته پیش، پس از اعلام وزیر صنعت مبنی بر واگذاری باقیمانده سهام دولت در ایرانخودرو و سایپا تا پایان سال ۹۹، وارد فاز جدیدی شده. در جدیدترین اظهارنظر، معاون سازمان خصوصیسازی از موافقت شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا با واگذاری باقیمانده سهام دولت در ایرانخودرو و سایپا خبر داده. به گفته او ۱۴ درصد سهام دولت در ایرانخودرو و ۱۷ درصد سهام در سایپا باید واگذار شوند.
کاهش 142 هزاربشکهای تولید روزانه نفت
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: ایران بعد از سال ۲۰۱۷ هیچ رقمی از تولید نفت خود را بهصورت رسمی به اوپک اعلام نکرده و اعدادی که اعلام میشود تخمینی است. بر اساس تازهترین گزارش اوپک، آخرین رقم تولید نفت ایران سه میلیون و ۸۶۷ هزار بشکه در روز عنوان شده که مربوط به میانگین سال ۲۰۱۷ است. گزارش ماه ژوئیه دبیرخانه اوپک، تولید نفت ۱۴ کشور عضو اوپک در ماه ژوئن را بر اساس گزارش منابع ثانویه روزانه ۲۹ میلیون و ۸۳۰ هزار بشکه نفت عنوان کرد که ۶۸ هزار بشکه کمتر از ماه می است. ایران، لیبی و آنگولا به ترتیب با کاهش روزانه ۱۴۲، ۵۸ و ۵۷ هزار بشکه در روز بیشترین کاهش تولید را به خود اختصاص دادند.