بریده روزنامهها (اقتصادی)
ریسکهای اقتصاد ایران
دنیای اقتصاد نوشت: «مجمع جهانی اقتصاد» جدیدترین بهروزرسانی خود از ریسکهای منطقه «منا» را منتشر کرد که در آن ریسکهای اقتصاد ایران نیز معرفی شدهاند. بر اساس یافتههای این گزارش ریسکهای مهم اقتصاد ایران به ترتیب اولویت عبارتند از: «بحرانهای آبی»، «تورم غیرقابل مدیریت»، «درگیری میان کشورها»، «شکست مکانیسمها و نهادهای مالی» و در نهایت «بیکاری و اشتغال کمتر از ظرفیت» که به عنوان پنجمین ریسک اقتصاد ایران معرفی شده است. همچنین بر اساس این گزارش پنج ریسک مهم خاورمیانه هم اعلام شده که به ترتیب عبارتند از شوک قیمت انرژی، بیکاری و اشتغال کمتر از ظرفیت، حملههای تروریستی، شکست حکمرانی منطقهای و جهانی و بحرانهای مالی.
پراید، نقش اول تصادفات رانندگی
ایسنا به نقل از رئیس پلیس راهور نوشت: در ۱۰ماه سال گذشته ۱۴هزار و ۶۸۵ نفر قربانی تصادفات شدند و پراید نقش نخست را در این تصادفات داشت. پراید با ۲۵ درصد، پژو با ۲۳ درصد، سمند با 7 /5 درصد، موتورسیکلت با ۱۰ درصد و وانت با ۱۰ درصد در تصادفات فوتی و جرحی مربوط به وسایل نقلیه در ایام نوروز نقش داشتند. رئیس پلیس راهور با بیان اینکه بیشترین جانباختگان سوانح رانندگی در نوروز ۹۸ مربوط به سوم فروردین و کمترین آن ۱۴ فروردین بود، گفت: بیشترین ترددها ۸ و ۹ فروردین و نخستین تصادف نوروزی از نوع واژگونی بود.
سفرهای خارجی نصف شد
ایرنا به نقل از دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی نوشت: در تعطیلات نوروز با توجه به شرایط اقتصادی مردم و بروز سیل، با کاهش قابلتوجه تعداد مسافر و پرواز روبهرو شدیم؛ به نحویکه تعداد پروازهای داخلی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد و پروازهای خارجی ۵۰ درصد کاهش یافت. امسال همه مبلغ بلیت به خریداران بازگشت داده شد و این اقدام زیان قابل توجهی را برای شرکتهای هواپیمایی به بار آورد. او گفت: فشار تحریم دسترسی به قطعات هواپیما را محدود کرده و ارز نیمایی هم با سرعت لازم در اختیار شرکتهای هواپیمایی قرار نمیگیرد. با توجه به آزادسازی نرخ، شرکتها قیمت بلیت را سربهسر تعیین میکنند تا مسافران را از دست ندهند.
جبران خسارات سیل به قیمت تورم؟
ایسنا نوشت: دولت برای جبران خسارات واردشده از سیل گزینههای مختلفی دارد که به نظر میرسد چاپ پول بدترین آنها باشد. گذشته از خسارات جانی، این حادثه خسارات مالی فراوانی را هم به دنبال داشته. بر اساس بعضی از برآوردهای اولیه، سیل تا به حال به ۵۰ هزار واحد مسکونی و ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و ۹۰ هزار هکتار اراضی باغی خسارت زده. همچنین سیل در حوزه زیرساختهای جادهای ۱۶۰۰ میلیارد تومان، محصولات کشاورزی 4800 میلیارد تومان (تنها در دو استان گلستان و مازندران) و زیرساختهای ارتباطاتی و اطلاعاتی 1500 میلیارد تومان خسارت داشته. اما با توجه به سال سخت مالی دولت باید دید دولت چگونه این منابع را تامین خواهد کرد؟