بریده روزنامهها (اقتصادی)
بدتر از عراق!
دنیای اقتصاد نوشت: بررسی آمارها نشان میدهد طی سالهای پس از جنگ تحمیلی، با وجود اینکه ایران در زمینه سرمایهگذاری عملکردی همتراز با کشورهای همسایه داشته اما در زمینه بهرهبرداری، کارنامه اقتصادی ایران در سه دهه گذشته بدتر از کشورهایی مانند عراق، امارات، عربستان و ترکیه بوده است. به نحوی که با فرض نقطه شروع برابر، میزان انبساط اقتصاد ایران طی سه دهه گذشته کمتر از تمامی این کشورها بوده است. به عبارت دیگر سرمایهگذاری بیش از یک تریلیوندلاری ایران طی سه دهه گذشته آورده اقتصادی به مراتب کمتری حتی در مقایسه با کشوری مانند عراق داشته است. در نتیجه در یک مقایسه نسبی اقتصاد ایران نوعی عقبگرد در مقایسه با روند اقتصادی این کشورها داشته است.
هزینه ۱۷۴ هزار میلیاردتومانی
خبرآنلاین بر اساس محاسبات صورت گرفته توسط مرکز پژوهشهای مجلس نوشت: دولت در سال جاری هر ماه اعتباری برابر با ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق کارکنان و بازنشستگان دولتی اختصاص داده. به این ترتیب در خوشبینانهترین حالت امسال کارمندان دولت و بازنشستگان دولتی ۱۷۴ هزار میلیارد تومان حقوق میگیرند. تعداد حقوقبگیران صندوقهای بازنشستگی یکمیلیون و ۲۴۷ هزار نفر است و تعداد کارمندان دولت نیز دو میلیون و ۳۴ هزار نفر اعلام شده. در عین حال تعداد کارکنان شرکتهای دولتی نیز ۴۳۶ هزار و ۴۸۸ نفر عنوان شده بود. بر این اساس 7 /78 درصد از کل مصارف عمومی به حقوق کارمندان و بازنشستگان اختصاص مییابد.
ارز در صدر سوددهی
ایران نوشت: در 9ماهه سال جاری از میان بازارهای پنجگانه، ارز با 117 درصد پربازدهترین بازار سرمایهگذاری بوده. پس از ارز بازار طلا قرار دارد که با اختلاف اندکی با کسب 107 درصد بازدهی در مقام دوم قرار گرفته. در این دوره مسکن به دلیل رشد قیمتی بالایی که از ابتدای سال روند صعودی به خود گرفت توانست عنوان سومین بازار پربازده کشور با 7 /65 درصد را از آن خود کند. در رتبه چهارم نیز بازار سهام قرار دارد که 62 درصد بازدهی برای سهامداران خود به ارمغان آورده است. در رتبه آخر نیز همانند گذشته بازار پول یا سپردههای بانکی قرار دارد که در 9ماهه امسال نزدیک به 15 درصد بازدهی به همراه داشته است.
عبور بدهی از حد مجاز
ایسنا نوشت: سازمان برنامه و بودجه در گزارشی رقم کل بدهیهای دولت در پایان سال گذشته را ۴ / ۵۶۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. مطابق این گزارش، بدهیهای درشت دولت در ۲۰ قلم عمده جای گرفتهاند که بخش زیادی از آن، به بانک مرکزی، نظام بانکی و سازمان تامین اجتماعی تعلق دارد. بر این اساس مجموع بدهیها به این سه طلبکار بزرگ دولت، بیش از ۳۳۳ هزار میلیارد تومان است. نسبت بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی در سال گذشته با افت نسبت به سال ۹۵، به حدود ۳۶ درصد رسیده است. اما کارشناسان سازمان برنامه و بودجه پیشبینی میکنند با تداوم وضعیت موجود، نسبت بدهی در اقتصاد ایران از حد مجاز ۴۰ درصد عبور کند.