بریده روزنامهها
سه ضلع ترغیب سرمایهگذاران
در بررسی سه ضلع ترغیب سرمایهگذاران نوشت: سه عامل در ترغیب یا تغییر رفتار سرمایهگذاران اثر دارد. این عوامل در سه دسته عوامل اقتصادی، سیاسی و جغرافیایی قابل دستهبندی است. اما آنچه بیش از همه بر رفتار سرمایهگذاران اثر دارد، دو مولفه «ثبات سیاسی» و «کنترل فساد» است که در زیرمجموعه عوامل سیاسی قرار میگیرند. اهمیت این دو مولفه کلیدی از آنجا آشکارتر میشود که براندازی دولت با ابزارهای خشونتآمیز از طریق «کودتا یا خطر تروریسم و تنشهای قومیتی» و همچنین «فساد در میان بخش دولتی، خصوصی و وجود سیستم رشوه و عدم برخورد قضایی با آن» میتواند تاثیرات فراوانی در رفتار سرمایهگذاران بینالمللی برای کشور میزبان داشته باشد.
♦♦♦
مرتضوی، رابط زنجانی با تامین اجتماعی
نوشت: در جریان بررسی دادگاه متهمان نفتی، حمید فلاحهروی متهم این پرونده گفت: درباره موضوع کلاهبرداری از سازمان تامین اجتماعی اشتباه و برداشتی نادرست وجود دارد. در آن زمان از آقای مرتضوی سوال شد چگونه با زنجانی آشنا شدهاید که وی گفته تا قبل از امضای تفاهمنامه زنجانی را نمیشناختم و فردی ما را با بابک آشنا کرد. همچنین درباره شرکتهای تامین اجتماعی استعلامی گرفته شده و گفته شد منابع مالی بابک زنجانی زیاد است و من تا این زمان دخالتی در تفاهمنامه با تامین اجتماعی نداشتم. ارتباط، بین زنجانی و خود مرتضوی بوده و شرکتها را خود سازمان تامین اجتماعی شناسایی کرده است.
♦♦♦
ثبت جهانی انگور کردستان
نوشت: انگور «رشه» کردستان انگوری است که در دامنههای کوهستانی زاگرس بدون هیچگونه سم و کود شیمیایی عمل میآید و با آب باران آبیاری میشود. مراحل ثبت جهانی این انگور در مراحل پایانی است و قرار است این انگور به کشورهای اروپایی صادر شود. کردستان با تولید ٥٥ هزار تن دومین قطب تولید انگور کشور است و ١٣هزار خانواده کردستانی در باغهای انگور این خطه مشغول به کارند. اما کردستان نهتنها یک شرکت صادرات محصولات کشاورزی ندارد که حتی یک کارخانه فرآوری انگور در این شهر موجود نیست. همین موضوع دغدغه باغداران انگور کردستان است که نگران زمین ماندن انگورها و سوءاستفاده دلالها میشوند؛ نگران زیان سنگین چند ماه کار شبانهروزی.
♦♦♦
رونمایی از مرد دوم تخلفات نفتی
نوشت: وزیر نفت در آخرین روزهای کارش در دولت یازدهم از مرد دوم تخلفات نفتی در دولت محمود احمدینژاد رونمایی کرد و گفت: این فرد یک میلیارد دلار قرارداد خرید لوله از خارج از کشور منعقد کرده، 30 دکل نفتی خریداری کرده و پرونده دکل نفتی گمشده را منعقد کرده است که در هر سه اقدام تخلف رخ داده است. به گفته زنگنه قرارداد خرید 30 دکل نفتی در یک شب و بدون هیچگونه تشریفاتی انجام شده و شامل خرید 20 دکل خشکی و 10 دکل دریایی بوده است. دفتر احمدینژاد بهصورت مکتوب دستور داده که این اقدامات از سوی این فرد انجام شود و سوابق این موضوع موجود است.