وقفه در وقف دماوند
۲۶ استان در وضعیت قرمز کرونا؛ مخالفت وزارت بهداشت با دستههای عزاداری و حضور تماشاچی
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه از ۴۵۷ شهرستان کشور تنها ۳۷ شهرستان سفید هستند، درباره الزامات برگزاری مراسم عزاداری محرم توضیح داد. به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی گفت: همانطور که اعلام شد، میزان بستری بیماران مبتلا به کرونا در تهران به مرحلهای رسید که در رده رنگ قرمز قرار گرفت. بهطور کلی ما بر اساس شرایطی که میزان بروز و شیوع بیماری در یک منطقه دارد، درجاتی از خطر بیماری را برای مدیریت بهتر رنگبندی کردهایم. وی افزود: البته چند نکته درباره این رنگها وجود دارد؛ اولاً اگر اعلام میکنیم منطقهای سفید است، به این معنا نیست که در آنجا هیچ خطری از بیماری وجود ندارد، بلکه به این معناست که هنوز میزان بروز و شیوع بیماری به مرحلهای نرسیده که در وضعیت منطقه تغییر رنگ اتفاق افتد. نکته دیگر این است که هیچ رنگی ثابت نیست. اتفاقاً باید از جایی که سفید است، ترسید. زیرا نشان میدهد که هنوز موج بیماری به آن شهر یا روستا نرسیده و ممکن است هر لحظه بیماری در آن شیوع یابد. رئیسی ادامه داد: اگر در مناطق سفید، مسائل مربوط به پیشگیری رعایت نشود و بیماری در آنجا تاخت و تاز کند، رنگ به سرعت تغییر میکند.
ریسک ابتلا به کرونا در تجمعات بالای ۱۰ نفر
رئیسی درباره شیوهنامههای برگزاری مراسم عزاداری محرم نیز گفت: اولاً همه ایرانیان و شیعیان و آزادگان دنیا، عاشق امام حسین (ع) هستند و شاید مراسم عزاداری ماه محرم و صفر جزو مردمیترین مراسمهایی است که در کشور برگزار میشود و همه به عشق امام حسین (ع) عزاداری میکنند، اما باید در کنار این موضوع چند نکته را هم در نظر بگیریم. از نظر دیدگاه بهداشتی هرگونه تجمع بالای ۱۰ نفر ریسک ابتلا به کرونا را بالا میبرد. این ۱۰ نفر هم به صورت حفاظتشده و با حفظ فاصله و استفاده از ماسک. نکته دوم این است که فضا بسیار مهم است. اگر در فضای سربسته باشید و تهویه مناسب نباشد، قطعاً ریسک ابتلا بالا میرود. وی ادامه داد: بر اساس پروتکلهایی که داریم در نظر میگیریم که در یک فضا هر تعدادی که ظرفیت وجود دارد، اکنون حضور جمعیت بیش از ۲۵ نفر ریسک بیماری را بالا میبرد. نکته سوم زمان ماندن در یک فضای سربسته است، هرچه زمان طولانیتر باشد، ریسک ابتلا به بیماری افزایش مییابد. اگر این زمان بیش از یک ساعت باشد، قطعاً ریسک بیماری را بالا میبرد. بنابراین هرگونه تجمع حفاظتنشدهای میتواند ریسک بیماری را افزایش دهد.
طرح هر خانه یک حسینیه را اجرا کنیم
رئیسی گفت: هر یک از این پروتکلها که رعایت نشود، سلامت به خطر میافتد. باید یادمان باشد که همه ما باید دغدغهمان این باشد که مبادا یکی از عزاداران امام حسین تب کند و ما عامل آن باشیم. البته که ما باید مراسم عزاداری را باشکوه برگزار کنیم، اما باشکوه برگزار کردن به معنای تجمع زیاد نیست. بلکه به این معناست که روی خاطره و بزرگی امام حسین (ع) کار کنیم. میتوانیم طرح «هر خانه یک حسینیه» را ایجاد کنیم تا هر کس در خانه خودش و با پرچم مشکی که درب خانه خودش زده است، عزاداری کند. همه خانوادهها میتوانند این اقدام را انجام دهند. صدا و سیما میتواند در این میان نقش خوبی داشته باشد و به صورت کنترلشده و با رعایت پروتکلها، مراسمی را پوشش مستقیم دهد.
نزدیک به ۱۷ میلیون مبتلا و بیش از ۶۶۰ هزار قربانی
شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در جهان همچنان رو به افزایش است و بر اساس آخرین آمارها، شمار قربانیان بیماری کووید ۱۹ تاکنون به ۶۶۳ هزار و ۴۷۶ نفر رسیده است. تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار مبتلایان ویروس کرونای جدید در جهان تاکنون به ۱۶ میلیون و ۸۹۵ هزار و ۲۰۲ نفر رسیده و مرگ ۶۶۳ هزار و ۴۷۶ نفر در اثر این بیماری نیز تایید شده است. روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد. همچنین بنابر تازهترین آمارها ۱۰ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۶۳۲ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ بهبود یافتهاند. از میان پنج میلیون و ۷۷۳ هزار و ۹۴ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان، ۹۹ درصد موارد یعنی پنج میلیون و ۷۰۶ هزار و ۶۰۷ نفر وضعیت خفیف داشتهاند و تنها ۶۶ هزار و ۴۸۷ مورد معادل یک درصد از کل موارد در وضعیت وخیم قرار دارند. همچنین از ۱۱ میلیون و ۱۲۲ هزار و ۱۰۸ پرونده مختومه بیماران مبتلا به کرونا، ۱۰ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۶۳۲ نفر معادل ۹۴ درصد از موارد بهبود یافته و ۶۶۳ هزار و ۴۷۶ نفر معادل شش درصد از موارد جان خود را از دست دادهاند. آمریکا همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید ۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است.
کادر درمان بیمارستانها نیازمند ریکاوری
رئیس ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ضمن تشریح علل افزایش آمار ابتلا و درگیری کادر درمان در خیز دوم شیوع بیماری کووید 19، خواستار تسریع و تسهیل روند صدور مجوزهای جدید جهت تزریق نیروهای تازهنفس در مجموعه بیمارستانها و مراکز درمانی شد. دکتر علیرضا زالی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با افزایش آمار ابتلا و فوت ناشی از آن در کادر درمان طی خیز دوم شیوع کرونا، ضمن تشریح مهمترین علل این مساله، اظهار کرد: طبیعتاً شدت بیماری تغییر کرده، یعنی بررسی الگوی مراجعان در بیمارستانها و مراکز درمانی استان تهران نشان میدهد که بیماران در وضعیت وخیمتری مراجعه میکنند و زمانی که بیمار با این وضعیت مراجعه میکند، کادر درمانی که در مواجهه و تماس با بیماران هستند نیز با سویههای قویتر بیماری روبهرو میشوند. وی خستگی مستمر کادر درمان و فرسودگی ناشی از فرسایشی بودن بیماری را علت دوم این مساله عنوان کرد و گفت: خستگی و کلافگی ناشی از استفاده ابزار حفاظتی، لباسهای یکسره، گان و ماسک و... شرایط سختی را برای کادر درمان بهخصوص در گرمای فصل تابستان ایجاد کرده، محدودیتهای ناشی از پوشش این لباسها و وسایل حفاظتی باعث میشود که فرد حتی در انجام کارهای روزمره دچار مشکل شود.
تشکیل کارگروه «وقف اراضی دماوند»
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: یال جنوب شرقی قله دماوند به نام وقف در سامانه کاداستر سازمان ثبت اسناد تثبیت نشده است. به گزارش قوه قضائیه، سید صادق سعادتیان معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اینکه اراضی قله دماوند وقف نشده است، گفت: پلاک ثبتی که این روزها در مورد آن سخن گفته میشود در منطقه ملار و با فاصله دورتری از اراضی دماوند است. وی همچنین از تشکیل کارگروهی متشکل از اداره منابع طبیعی و ثبت اسناد مازندران و با دعوت از سازمان اوقاف به منظور رسیدگی به این موضوع خبر داد و افزود: یال مربوط به منطقه یخ کر یا همان یال جنوب شرقی قله دماوند هم به نام وقف در سامانه کاداستر سازمان ثبت اسناد تثبیت نشده است. معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: پیرو اقداماتی که برای املاک دولتی و تثبیت اراضی ملی در قله دماوند صورت گرفت، سازمان ثبت در تثبیت مالکیت اراضی دولتی با پلاکهای ثبتی ۶۸ و ۶۹ مواجه شد که در آن برای پلاک ۱۲۰ من محلی بذرافشان از اراضی ملار به عنوان وقف اقدام شده است.
سازمان جنگلها: منابع طبیعی قابل وقف نیست
مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگلها با بیان اینکه پیگیر موضوع دماوند هستیم ولی باید اسناد و مدارک دقیقتر بررسی شود، گفت: اگر عرصه وقفشده مرتع باشد مشمول تعریف ماده یک قانون ملی شدن جنگلهای کشور میشود و باید به دولت بازگردد. رضا افلاطونی با بیان اینکه در حال بررسی اسناد و مدارک هستیم، اظهار کرد: منابع طبیعی شامل جنگل، بیشه، مرتع و اراضی جنگلی طبق قانون قابل وقف نیست و اگر به هر دلیلی سازمان اوقاف برای آن منطقه سند گرفته باشد به لحاظ قانونی درست نیست. اما باید بررسی شود که آیا اوقاف سندی دریافت کرده است یا خیر؟ اگر سندی دریافت شده و عرصه ملی باشد، سند غیرقانونی تلقی میشود. مدیرکل دفتر حقوقی سازمان امور جنگلها اضافه کرد: قانونگذار مشخص کرده که مرتع، جنگل، بیشه و اراضی جنگلی به موجب ماده ۱ قانون ملی شدن در هر شرایطی ملی است و اگر سندی هم گرفته شده باشد باید به دولت برگردد. افلاطونی تصریح کرد: اگر مواردی شبیه جنگلهای آقمشهد ساری باشد پیگیری قضایی انجام میدهیم اما باید بررسی شود که تقسیمبندی پلاکها به چه صورت است.
سند دماوند به نام منابع طبیعی صادر شد
مدیرکل دفتر حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صدور سند وقف دماوند متوقف و با پیگیریهای صورتگرفته سند آن به نام منابع طبیعی صادر شد، بنابراین جزو اموال دولت باقی میماند. کیومرث کلانتری معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست به خبرنگار محیط زیست ایرنا گفته بود که قله دماوند از ارتفاع ۴۵۰۰متری در سال ۱۳۸۱ به عنوان اثر طبیعی ملی به تصویب شورای عالی محیط زیست رسید، آن زمان بر اساس اینکه مالک ملک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است و جزو انفال است در شورای عالی مصوب شد که با هماهنگی و تفاهمنامه میان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع صورت گرفت. وی افزود: اموال ملی به هیچ عنوان قابل وقف نیست و با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اسنادی را تهیه و به دستگاه قضا ارسال کردیم و با جدیت موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
لایحه «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند» چه شد؟
اوایل خردادماه بود که خبر قتل دختر ۱۴ساله گیلانی به نام رومینا به دست پدرش افکار عمومی را جریحهدار کرد، پس از آن معاونت امور زنان و خانواده ریاستجمهوری برای جلوگیری از چنین فجایعی و در راستای بازنگری قانون مجازات آسیب رساندن پدر به فرزند و یا قتل وی، لایحهای را تنظیم و ارائه کرد. معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری در گفتوگو با ایسنا، ضمن ارائه توضیحاتی درباره آخرین وضعیت لایحه «مجازات پدر در صورت قتل عمد فرزند» گفت: این لایحه در کمیسیون لوایح دولت مطرح شده، اما به دلیل جنبه قضایی بنا بر این شد تا قوه قضائیه نیز نسبت به این لایحه اظهار نظر کند. وی با بیان اینکه لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیسجمهوری نیز نظر خود را نسبت به این لایحه اعلام کرده است، افزود: به زودی این لایحه به قوه قضائیه ارسال میشود و پس از دریافت نظر قوه قضائیه این موضوع را دنبال خواهیم کرد. به گفته ابتکار، هدف از این لایحه تشدید مجازات است. معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در بخش دیگری از این گفتوگو به موضوع فرهنگ اشاره کرد و افزود: ما رفتارهایمان را باید در برابر چنین اتفاقاتی مانند قتل فرزند ارزیابی کنیم و این بررسی را انجام دهیم که چه شرایطی به وجود میآید که چنین جنایاتی رخ میدهد، بخشی از این اتفاقات ناشی از مسائل فرهنگی و مهارتی است؛ به همین دلیل است که معاونت بر روی گفتوگوی ملی خانواده تاکید دارد. معاونت بهطور مرتب در زمینه مهارتهای ارتباطی اعضای خانواده و اینکه چطور با یکدیگر خوب صحبت و رفتار کنیم و چطور اختلاف دیدگاههایمان را با یکدیگر حل و فصل کنیم، تاکید دارد.