تبلیغات مشکوک چندهمسری
پرونده محمدعلی نجفی دوباره وارد چرخه بررسی قضایی شد
هفته گذشته یک تبلیغات تصویری که مردی در کنار چند زن و یکی دو کودک با ظاهری مذهبی را نشان میداد، حاشیهساز شد و زمینه بحثهای بسیاری در مذمت چندهمسری و ضرورتهای تسهیل ازدواج مجردها را راه انداخت. تا جایی که اظهار نظری از رهبری را رسانهها منتشر کردند که ایشان نارضایتی خود را از این مساله اعلام کرده بود. اما جریانی وابسته به نهادهای خاص که معلوم نیست با چه انگیزهای چنین مباحثی را در پیش گرفتهاند همچنان به تبلیغات خود ادامه دادند.
از سوی دیگر مخالفان از جمله معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با انتقاد از ترویج چندهمسری گفت: برخی از افرادی که دغدغه ازدواج دارند هرچند وقت یکبار موضوعاتی را مطرح میکنند که از نظر فضای فرهنگی و روانی به ضرر ازدواج است و با ترسیم یک تصویر نادرست که با واقعیت همخوانی ندارد، فضای نادرستی ایجاد میکنند.
معصومه ابتکار در گفتوگو با ایسنا، در واکنش به انتشار برخی تبلیغات در فضای مجازی برای ترویج چندهمسری و برگزاری کارگاه آموزشی با همین موضوع و همچنین در برنامهای در صداوسیما افزود: همزمان با انتشار این موضوعات بسیاری نگرانیهایی را در خصوص تغییر «احساس» افراد نسبت به ازدواج مطرح میکنند. مفهوم ازدواج برای جوانان باید توام با احساس خشنودی باشد ما هم باید شرایط را از نظر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، حمایتهای اشتغال، مسکن و... فراهم کنیم تا جوانان ازدواج کنند؛ اگر همه اینها در کنار هم مطرح شود شرایطی فراهم میشود تا زوجهای جوان بتوانند همدیگر را پیدا کرده و زندگی مشترک تشکیل دهند و در عین حال نسبت به زندگی مشترک احساس خشنودی داشته باشند. وی افزود: متاسفانه همان کسانی که ادعا و دغدغهشان این است که میگویند ازدواج کاهش یافته است و مشکل شده است، در حال ایجاد فضاهای روانی هستند که نسبت به مساله ازدواج نهتنها حس خوشایندی به وجود نیاید، بلکه حس ناامیدی، بیاعتمادی و شک و تردید گسترش پیدا کند. یکی از اولین مسائلی که آنها مطرح کردند موضوع «طلاق» بود. آنها گفتند که «چه نشستهاید که آمار طلاق وحشتناک شده و بالا رفته است». این حرفها در ظاهر نشان میداد که آنها مساله و دغدغه ازدواج و طلاق را دارند، اما در واقع با ترسیم یک تصویر نادرست که با واقعیت همخوانی نداشت، فضای نادرستی را ایجاد کردند.
ترویج چندهمسری و ترس از ازدواج
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران نیز در توئیتی با انتقاد از برخی اقدامات در ترویج چندهمسری گفت: ترویج چندهمسری نتیجهای جز ایجاد احساس ناامنی برای زنان در خانواده و ترس از ازدواج و تشکیل خانواده ندارد. حجت نظری نوشت: «ترویج چندهمسری برداشتی نادرست از قوانین اسلامی و در تضاد با فرهنگ ایرانی ماست که پرداختن به آن، نتیجهای جز ایجاد احساس ناامنی برای زنان در خانواده و ترس از ازدواج و تشکیل خانواده ندارد. همه، بهخصوص زنان به آرامش نیاز دارند و امیدوارم ناآگاهان این مساله را بفهمند.»
بازخوانی مجدد پرونده «محمدعلی نجفی»
وکیل «محمدعلی نجفی» از ابلاغ پرونده کارشناسی موکلش با ابعاد جدیدی از این پرونده خبر داد. حمیدرضا گودرزی در گفتوگو با فارس گفت: نظریه کارشناسی پرونده نجفی به ما ابلاغ شده است. البته این نظریه که به بازخوانی مجدد صحنه قتل میترا استاد میپردازد، نیاز به تحلیلهای اساسی دارد. گودرزی گفت: در حال مطالعه این نظریه هستیم البته در این نظریه مطالب جدیدی وجود دارد که نیاز به تحلیل دارند و بعد از آن ما لایحه را به دادگاه ارسال خواهیم کرد. وکیل نجفی پس از بررسی مجدد صحنه جرم اعلام کرده بود: پس از حضور مقام قضایی و کارشناسان و آقای نجفی هم که از زندان اوین منتقل شده بود، مجدداً صحنه قتل مورد بازسازی قرار گرفت. بازسازی صحنه بسیار طولانی بود و از صبح تا ساعت 15 ادامه داشت و آقای نجفی توضیحات مفصلی درباره حادثهای که اتفاق افتاده بود به تیمهای کارشناسی ارائه داد و محلهای اصابت و کمانه کردن گلولهها مجدداً مورد بازبینی قرار گرفت. وی گفته بود: کارشناسان تیمهای مختلف علاوه بر بررسی مجدد صحنه قتل و شواهد موجود در آن، سوالات مختلفی طرح کردند و به حرفهای آقای نجفی گوش کردند و در نهایت گزارش خود را ظرف یک هفته تقدیم مقام قضایی میکنند و بسته به نظر آنها، قضات پرونده، رای مجدد صادر میکنند؛ اگر نظر کارشناسان درباره مسائل مربوط به گلوله و مسیر شلیک و سایر جزئیات پرونده مثبت و به نفع موکل باشد، راه برای شبهعمد باز میشود. همچنین قاضی محمد کشکولی رئیس شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران که مسوولیت رسیدگی به پرونده محمدعلی نجفی را برعهده دارد درباره آخرین وضعیت پرونده نجفی گفته است: نظریه کارشناسی به وکلای طرفین پرونده ابلاغ شد و وکلا هفت روز فرصت دارند که نظر کتبی خود را به ما اعلام کنند. وی گفت: اگر وکلا به نظریه کارشناسی اعتراض داشتند باید هیات قضایی بررسی کند که آیا این اعتراضات قابل اجابت است یا نیست. قاضی کشکولی افزود: بعد از طی این مراحل وقت دادرسی مجدد تعیین میشود و به پرونده رسیدگی میشود و دادگاه علنی برگزار خواهد شد.
صدور کیفرخواست برای متهمان پرواز یاسوج
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در سیزدهمین نشست خبری خود در خصوص پرواز یاسوج و رسیدگی به آن پرونده نیز گفت: در دادسرا منتهی به صدور کیفرخواست شده است. وی ادامه داد: آن پرونده ۱۸ متهم دارد که ۱۵ نفر شخص حقیقی از مدیران و کارکنان و سه نفر شخصیت حقوقی مجرم شناخته شدند.
رئیس سازمان جنگلها دائم در مظان اتهام بود
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره بازداشت رئیس سازمان جنگلها و مراتع گفت: اصل بازداشت را تایید میکنیم. به لحاظ اینکه پرونده هنوز در مرحله تحقیق مقدماتی است معذوریت قانونی از بیان جزئیات داریم. اتهامات مرتبط با حوزه ماموریت و مسوولیت این فرد بوده و دلایلی برای توجیه اتهام در پرونده وجود دارد و مکرر و در مقاطع مختلف در مظان اتهام قرار گرفتند.
آخرین آمار ابتلا به HIV در لردگان
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص آخرین آمار ابتلای افراد به HIV در لردگان گفت: حدود 90 نفر از افراد این روستا به HIV مبتلا شدهاند و این افراد 10 درصد جامعه آماری روستا را تشکیل میدهند. احمد همتی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم روز بیمه سلامت، در گفتوگو با فارس، درباره آخرین وضعیت رسیدگی به افراد مبتلا به اچآیوی در روستای لردگان توضیح داد: باید توجه داشت که اطلاعرسانی اولیه و نوع خبر منتشرشده در رسانهها با واقعیت تطابق چندانی نداشته است. وی با بیان اینکه بیماری اچآیوی و ویروس ایدز موضوعی نیست که به یکباره بروز کند، اظهار داشت: این بیماری جزو بیماریهای مزمن است که چندین سال طول میکشد که علائم اولیه خود را نشان دهد و ما باید به صورت کارشناسی و دقیق این مساله را بررسی کنیم و نتایج را به اطلاع مردم برسانیم تا اگر احیاناً قصوری در این زمینه رخ داده برخورد لازم صورت گیرد. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه طبق آخرین آماری که به ما گزارش شده، حدود 90 نفر از افراد این روستا به اچآیوی مبتلا شدهاند، گفت: این افراد 10 درصد جامعه آماری روستا را تشکیل میدهند. وی در پایان گفت: در حال حاضر تمام این افراد تحت درمان قرار دارند.
محموله الواح هخامنشی در حال تکمیل و بازگشت به کشور است
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: محموله بعدی الواح هخامنشی بر اساس مذاکرات صورتگرفته در حال بستهبندی و ارسال به کشور است. محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، درباره ورود الواح هخامنشی به کشور اظهار کرد: پس از گذشت 14 سال محمولهای با 1783 قطعه الواح هخامنشی از دانشگاه شرقشناسی شیکاگو وارد کشور شد و پیگیر آن هستیم مابقی این الواح نیز وارد کشور شود.
وی افزود: بر اساس پیگیریهای صورتگرفته دانشگاه شیکاگو در حال تکمیل بستهبندیهای الواح هخامنشی و ارسال آن به کشور است. معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور خاطرنشان کرد: حدود 30 هزار لوح هخامنشی را تخمین میزنند که بخشی از آن وارد کشور شده و بخش دیگر که حدود 17 هزار لوح است در سه مرحله وارد کشور خواهد شد. تعدادی از این قطعات کوچک هستند و تعدادی هم الواح بزرگی هستند که بر روی آنها سرنوشت ایرانیان و اطلاعات آنها درج شده است و در 2500 سال پیش اطلاعات کارگران، فقرا، تاجران و زنان بر روی الواح نقش میبسته است. طالبیان ادامه داد: در حال حاضر در حال مطالعه الواح واردشده به کشور هستیم که اطلاعات دقیقتر آن به زودی اعلام میشود. وی گفت: این موضوع را از طریق دستگاههای حقوقی نیز در حال پیگیری هستیم البته موسسه شیکاگو نیز همکاری لازم را برای بازگشت این الواح به کشور داشته است.
تکذیب واردات ذرت آلوده
وزارت بهداشت ورود ذرت آلوده به بازار را تکذیب کرد. دکتر کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در خصوص شایعات منتشرشده مبنی بر ورود ذرت آلوده به بازار در گفتوگو با ایسنا، گفت: این خبر به هیچوجه صحت ندارد و متاسفانه شایعهای است با منشأ فضای مجازی که یکی دو برنامه در یک شبکه سیما نیز در رفتاری غیرحرفهای و غیرمسوولانه به آن دامن زده است. جهانپور افزود: هر محموله ذرتی که از گمرکات ترخیص شده، سالم بوده و در این مورد هم آنچه ترخیص شده، سلامت آن مورد تایید بوده و مصرف شده است. وی تاکید کرد: محمولههایی هم که سلامت آنها مورد تایید نبوده، ترخیص نشده و بعضاً از سال ۹۵ در انبارهای گمرک موجود است و به هیچوجه وارد بازار و خطوط تولید نشده است و انتشار این خبرهای کذب، بیپایه و بیاساس آن هم در برخی رسانههای رسمی با علامت سوال جدی مواجه است و در خوشبینانهترین حالت، ناشی از رفتار غیرحرفهای و غیرمسوولانه است. انتظار نمیرود یک رسانه رسمی از منابع مشکوک، مغرض و مبهم در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی تغذیه شود.