سگکشی
حناچی: نگاه جنسیتی به استفاده از دوچرخه نداریم
هفته پیش یکی از پرسروصداترین حوادث حوزه اجتماعی انتشار تصاویر دردناک سگکشی با تزریق اسید از سوی ماموران شهرداری تهران بود که موجی از اعتراض خیابانی و برخورد خشن با معترضان را به دنبال داشت.
با این حال در حالی اعتراض شهروندان علاقهمند به حقوق حیوانات به خشونت کشیده شد و عدهای دستگیر شدند که شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درباره فیلمهای کشتن سگهای ولگرد به وسیله اسید گفته است: فیلمهای در حال انتشار قدیمی هستند و تازگی ندارند. این فیلمها مربوط به سالهای گذشته است که با مدیر و مسوول آن کار برخورد صورت گرفت و برکنار شد. با این حال برخورد با معترضان به خشونت کشید و پلیس آنها را دستگیر کرد. به گزارش ایلنا یک منبع آگاه در پلیس در این باره گفت: افرادی با هدف آسیب رساندن به اموال عمومی ساعتی بعد باعث ایجاد درگیری در این اجتماع شدند و پلیس ناچار شد بهمنظور مدیریت صحنه، افرادی را که به قصد سوءاستفاده، فضا را متشنج کرده بودند، دستگیر کند. وی ادامه داد: برای این افراد پرونده قضایی تشکیل شد و تحویل مقامات قضایی شدند.
از سوی دیگر، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست با محکوم کردن رفتار غیرانسانی کشتار سگها از سوی شهرداری گفت: هرگونه عقیمسازی، زندهگیری و یوتانایز باید طبق چارچوب قانونی انجام شود. شهابالدین منتظمی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش، با محکوم کردن رفتار غیرانسانی کشتار سگها از سوی شهرداری به فارس گفت: ما هرگونه کشتار بیدلیل و خارج از ضوابط مربوط به ساماندهی سگهای بیسرپناه را منطقی نمیدانیم. وی ادامه داد: ممکن است برخی از سگهای بیسرپناه دچار مشکلات سلامتی باشند اما باید طبق دستورالعمل سازمان دامپزشکی که به دهیاریها و شهرداریها ابلاغ شده است با این حیوانات برخورد صورت گیرد. منتظمی خاطرنشان کرد: هرگونه عقیمسازی، زندهگیری و یوتانایز باید طبق این چارچوب قانونی انجام شود. مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش ادعای شهرداری در خصوص قدیمی بودن این فیلم را توجیه غیرمنطقی در مقابل رفتار غیرانسانی با حیوانات شهری دانسته و گفت: موضع سازمان محیط زیست محکومیت این رفتار است و ما پیگیر این موضوع خواهیم بود.
از سوی دیگر رئیس پلیس پایتخت از برخورد پلیس با هرگونه حیوانآزاری و ایجاد مزاحمت برای حیوانات خبر داد و در عین حال گفت: فردی که اقدام به انتشار تصاویر سگکشی و جریحهدار کردن افکار عمومی کرده بود به زودی دستگیر میشود. سردار حسین رحیمی نیز به ایسنا، در این باره اظهار کرد: از همان زمان انتشار تصاویر مربوط به این اقدام پلیس بررسیهای خود را آغاز کرده و مشخص شد که این تصاویر جدید نبوده و مربوط به سالهای قبل است. وی ادامه داد: در همین راستا فردی که اقدام به انتشار این تصاویر و جریحهدار کردن افکار عمومی کرده بود به زودی از سوی پلیس دستگیر خواهد شد. فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره اینکه آیا پلیس با موارد آزار و اذیت حیوانات برخورد میکند یا خیر، به ایسنا گفت: حفاظت و مراقبت از حیوانات جزو مواردی است که در دستور کار نیروی انتظامی قرار دارد و اگر بنا باشد کسی آزاری به حیوانات برساند حتماً با این موارد برخورد خواهیم کرد. وی از شهروندان خواست هرگونه اطلاع از موارد حیوانآزاری را نیز به پلیس اطلاع دهند.
توضیح وکیل نجفی درباره علت اعتراض به حکم دادگاه
وکیل مدافع محمدعلی نجفی شهردار پیشین تهران که به اتهام قتل عمد همسر دومش به قصاص محکوم و با گذشت اولیای دم مرحوم میترا استاد مواجه شد، درباره علت اعتراض به حکم دادگاه بهرغم گذشت اولیای دم، توضیح داد. این در حالی است که طباطبایی وکیل برکنارشده نجفی در یک مصاحبه ویدئویی مسائلی در مورد احتمال اینکه نجفی استاد را به قتل نرسانده باشد مطرح کرد. با این حال حمیدرضا گودرزی در گفتوگو با تسنیم، در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند با توجه به گذشت اولیای دم مرحومه میترا استاد از قصاص نجفی، بهتر بود اعتراضی به حکم دادگاه نمیشد، اظهار کرد: اعتراض ما به رای دادگاه با مساله رضایت اولیای دم ارتباطی ندارد و این اعتراض مربوط به جنبه عمومی جرم است. این وکیل دادگستری افزود: قتل یک جنبه عمومی و یک جنبه خصوصی دارد. جنبه خصوصی حق اولیای دم است که خوشبختانه لطف کردند و رضایت دادند و از آنها نیز متشکر هستیم. اگر بخواهیم از بابت جنبه عمومی جرم ورود نکنیم و قتل عمد ثابت شود، بعد از گذشت شاکی و صدور موقوفی تعقیب برای قصاص، طبق ماده 612 قانون مجازات اسلامی از بابت جنبه عمومی جرم قتل عمد برای موکل مجازات حبس صادر میشود. گودرزی اضافه کرد: معتقدیم قتل رخداده در این پرونده شبهعمد بوده و باید این مساله را ثابت کنیم و برای ثابت کردن باید اعتراض میکردیم. اگر دیوان عالی کشور اعتراض ما را بپذیرد، باید حکم را نقض کند تا پرونده به همان شعبه قبلی یا شعبه دیگری ارسال و نواقص مورد نظر ما رفع و قضات قانع شوند که قتل، عمدی نبوده و شبهعمد است. اگر قانع شوند که قتل، شبهعمد است موضوع از ماده 612 قانون مجازات اسلامی خارج و مجازات حبس برای موکل منتفی میشود.
از نگاه سلامتمحور به حملونقل شهری تا نگاه جنسیتی
پیروز حناچی در پی اعلام ممنوعیت و محدودیت برای استفاده زنان از دوچرخههای شهرداری تهران گفت: آمارها حاکی از این است در تهران مشکلاتی همچون چاقی، فشار خون، دیابت و افزایش ذرات معلق آلوده در هوا رو به افزایش است، بنابراین نگاه ما به حملونقل با دوچرخه به جهت حفظ سلامت است و نگاه جنسیتی در این باره مطرح نیست. حناچی اظهار کرد: در دورهای که به عنوان شهرداری تهران انتخاب شدم چندین وعده دادم؛ یکی از شعارهای بنده با عنوان «تهران، شهری برای همه» است. در مفاهیم امروزی شهردار موفق کسی است که شهروندان آن شهر بتوانند بهطور عادلانه از امکانات استفاده کنند. وی با طرح این سوال که شما از کدام قسمت از خدمات شهر میتوانید بهطور عادلانه استفاده کنید، افزود: عموماً در بخشی که به حوزه قلمرو عمومی مربوط میشود زیرا در بخش خصوصی نمیتوان به صورت عادلانه از خدمات بهره برد و ممکن است برخی از فضاهای بخش خصوصی بزرگ باشد و جمع کثیری از مردم از آن استفاده کنند ولی نمیتوان آن را به تمام مردم اطلاق کرد. شهردار تهران بیان کرد: بزرگترین ثروت شهرهای دنیا به قلمرو عمومی مربوط میشود، جایی که همه مردم بتوانند به صورت عادلانه از امکانات آن استفاده کنند. تفاوت مهم شهرهای موفق دنیا با شهرهای عقبماندهتر در همین موضوع است.
ابتکار از قوه قضائیه خواست تا لایحه تامین امنیت زنان را تایید کند
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده از حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه خواست تا لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت را تایید کند تا هرچه زودتر در دولت مورد بررسی و تصویب قرار گیرد. این درخواست در حالی مطرح میشود که بحث حضور زنان در ورزشگاههای کشور برای تماشای مسابقات فوتبال مطرح است که البته در مورد مسابقات ملی توافقاتی حاصل شده است. معصومه ابتکار افزود: رئیس قوه قضائیه قول داده بود که این لایحه در حداقل زمان بررسی شود اما اکنون مهلت تمام شده است و با استفاده از این تریبون از او میخواهم که لطفاً این لایحه را تایید کند. همچنین از وی میخواهیم این لایحه را زودتر ارائه دهد تا به دولت برود و بقیه مراحل خود را طی کند تا قانون قوی در شأن خانواده ایرانی داشته باشیم. وی اضافه کرد: این لایحه از طرف دولت برای اظهارنظر حقوقی به قوه قضائیه ارجاع داده شده بود و با مذاکراتی که با آنها داشتیم، نظرات و تغییرات لازم در این لایحه داده شده است. معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: مشکلات اجتماعی که ریشه در مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور دارد امروز در مرفهترین کشورها با شاخصهای اقتصادی خوب نیز مشاهده میشود و برخی از این کشورها وزیر تنهایی و یک مورد نیز وزیر خودکشی دارند. بنابراین در این شرایط بیش از هر زمان دیگر نیاز به قطبنمایی داریم که ما را به مسیر درست رهنمون شود و غدیر میتواند این قطبنما باشد.
مهاجرت سالانه ۶۵۰ پزشک عمومی و متخصص
رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که پزشک کم داریم و سالانه ۶۵۰ پزشک عمومی و متخصص از ایران مهاجرت میکنند، گفت: این کمبود فقط با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی قابل جبران نیست. مسعود قاسمی، در افتتاحیه کنگره تازههای قلب و عروق در برج میلاد تهران، به ارائه گزارشی از وضعیت بهداشت و درمان کشور در سالهای گذشته پرداخت و افزود: شاخصهای بهداشت و درمان کشور در مقایسه با چهار دهه گذشته بسیار ارتقا یافته است، اما همچنان با مشکلات و کمبودهایی در حوزه سلامت مواجه هستیم. وی به شاخص امید به زندگی در کشور اشاره کرد و گفت: سن امید به زندگی از سال ۱۳۳۹ برای یک دوره ۲۰ساله از 5 /49 سال به 5 /51 سال و در یک دوره ۱۰ساله تا سال ۱۳۷۰، به 5 /61 سال رسیده است. رئیس بیست و یکمین کنگره بینالمللی تازههای قلب و عروق ادامه داد: بر اساس گزارش بانک جهانی که میانگین عمر ایرانیها را در سال ۱۳۵۵، ۵۵ سال اعلام کرده بود، این عدد در سال ۱۳۹۶ به ۷۶ سال رسیده است. قاسمی به کاهش آمار مرگومیر ناشی از بیماریهای غیرواگیر در کشور اشاره کرد و افزود: در سالهای ۴۹ تا ۵۴ به ازای هر هزار تولد شاهد ۱۳ مرگومیر بودیم که این آمار در سالهای ۸۴ تا ۸۹ به پنج مرگومیر به ازای هر هزار نفر کاهش یافت. وی به آمار جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: در چهار دهه قبل ۱۴ هزار پزشک در کشور داشتیم که اغلب آنها از خارج جذب میشدند. یعنی به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت 3 /9 پزشک داشتیم که الان این عدد حدود شش برابر شده است که بهبود نشان میدهد. رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که تعداد بیمارستانها یکی از معیارهای توانایی درمان در دنیا محسوب میشود، افزود: در ایران، ۳۷ هزار پزشک متخصص فعال هستند که استاندارد معمول آن حداقل ۶۴ هزار پزشک متخصص است.
چرا پزشکان ایرانی مهاجرت میکنند؟
مهاجرت پزشکان ایرانی هم یکی از ماجراهای پرحاشیه و همیشگی در حوزه سلامت کشور است که اما و اگرهای زیادی را هم به دنبال دارد. برآورد میشود که در حوزه پزشکان عمومی سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر و در حوزه تخصصی هم سالانه ۳۰۰ نفر از فارغالتحصیلان ما به خارج از کشور مهاجرت میکنند. حال از یکسو برخی کارشناسان از مهاجرت پزشکان گلایه دارند و معتقدند برای پوشاندن ضعف ناشی از کمبود پزشکانی که مهاجرت کردهاند، باید ظرفیت دانشجویان پزشکی افزایش یابد. از سوی دیگر اما عدهای از کارشناسان حوزه سلامت اعتقاد دارند مهاجرت پزشکان ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... دارد و ابتدا باید این مسائل را حل و فصل کرد تا بتوانیم سرمایههای ملیمان را نگه داریم. از طرفی برخی هم اعلام میکنند بر اساس الگوهای جهانی سطح درآمد پزشکان باید متناسب با شرایط هر کشور، عددی معقول باشد و این سطح درآمد بهطور مستقیم با بحث مهاجرت پزشکان مرتبط است. بنابراین اگر با افزایش بیرویه و بدون پشتوانه تعداد پزشک، سطح درآمد روزبهروز کاهش یابد، نهتنها توفیقی در حل مشکل کمبود پزشک نخواهیم داشت، بلکه پزشکان بیشتری به مهاجرت به کشورهایی که درآمد بالاتری برایشان دارد، روی میآورند.