بریده روزنامهها (اجتماعی)
کوچ از پایتخت
نوشت: از سال ۹۰ تا ۹۵ تعداد ۳۵۰ هزار و ۶۳۲ نفر از تهران به استانهای دیگر مهاجرت کردهاند. زلزله تهران رفتار مشتریان بازار مسکن را تغییر داده و باعث شده بسیاری از مردم به دنبال خانههای مقاوم باشند. دود و آلودگی هوا و شلوغی شهر بسیاری از شهروندان را خسته کرده. در هر یک کیلومترمربع از مساحت تهران، ۹۶۹ نفر زندگی میکنند؛ یعنی ۲۰ برابر متوسط کشور. تهران 7 /14 درصد از جمعیت شهری کشور را درون خود جای داده است. جدا از مردمی که هنوز به این شهر مهاجرت میکنند؛ عده قلیلی به فکر رفتن افتادهاند. براساس اطلاعات مرکز آمار ایران، البرز، گیلان و مازندران به ترتیب در صدر استانهایی هستند که از تهران مهاجر میپذیرند.
♦♦♦
دستگیری 700 راننده مست در تهران
نوشت: دادستان تهران با اعلام اینکه طی ماه گذشته 700 راننده مست در تهران دستگیر شدهاند، در اهمیت این آمار، به حادثه تصادف خودرو تیبا اشاره کرد و اظهار داشت: در این حادثه یک دستگاه خودرو تیبا حامل هفت سرنشین چهار دختر و سه پسر که آزمایش الکل همگی مثبت بوده، به تیر چراغبرق اتوبان برخورد کرده و چهار سرنشین آن فوت کرده و سه نفر شدیداً مصدوم شدهاند. جعفریدولتآبادی از سرپرستان نواحی دادسرا خواست با رانندگان مست و همچنین جرائم مرتبط با مشروبات الکلی با جدیت برخورد کنند. او از کشف 24 هزار لیتر مشروب الکلی ظرف یک هفته در تهران و دستگیری سه نفر از عوامل آن خبر داد.
♦♦♦
ناامید نباشیم
به نقل از سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، با تکذیب مهاجرت سالانه ۱۵۰ هزار دانشجو از کشور نوشت: اینکه کشور و افکار عمومی بر روی خروج نخبگان حساس است موهبت بسیار بزرگی است اما نباید به ناامیدی برسیم. با توجه به آمارهای بینالمللی، ما نه کشور مهاجرپذیری هستیم و نه مهاجرفرست. یعنی نه حاضر هستیم به مهاجر نخبه از سایر کشورها ویزا بدهیم که این موضوع عیب بزرگی است و نه کشور مهاجرفرستی هستیم و اعداد ما بالا نیست. در کانادا در سال ۲۰۱۴، حدود ۱۶هزار و ۷۰۰ نفر مهاجر داشتیم که در سال ۲۰۱۵، این عدد حدود ۱۱ هزار نفر شده و در سال ۲۰۱۶، این رقم شش هزار و ۴۰۰ نفر شده است.
♦♦♦
زندگی 200 خانوار در مرتع زباله
نوشت: تاسیسات صنعتی بندر کنگان ۲۰۰ خانوار روستای میانلو را سردرگم کرده است. حجم زباله تولیدی در شهر کنگان و بنک بالغ بر ۹۲ تن در روز است. انبوه زبالههای متلاشی متعفن و ردیفردیف کیسههای زباله تازهرسیده مملو از بطریهای نوشابه و ظروف پلاستیکی. چند گله بز بر سفره زباله مشغول چریدناند. ماشینهای شهرداری و شرکت نفت زبالههای تازه میآورند. ۲۰۰ خانوار میانلویی هنوز برای ماندن و رفتن بلاتکلیف هستند. هوای پاک و صید فراوان و نخلستانهای پربار و دامهای فربه خاطرات دوری هستند. ساکنان روستای میانلو یا همان قلعهمیانِ قدیم بعد از صنعتیشدن منطقه عسلویه و بندر کنگان زندگی دیگری را تجربه میکنند. خشکسالی بلای دیگری بود که سرنوشتشان را به انبوه زبالهها کشاند.